Products

De 16 coolste sustainable statement tees

In tijden van politieke onrust, belangrijke transities en een steeds grotere noodzaak om actief te verduurzamen, is het helemaal niet zo’n slecht idee om zo nu en dan – op welke manier dan ook – je idealistische stem te laten horen. En wat is voor modeliefhebbers nou een betere manier dan om dit via je kleding te doen?

Nu is er niet bepaald een tekort aan statement tees; veel merken (ook de fast fashion ketens) hebben ze tegenwoordig in grote getale in de collectie. Maar een exemplaar waarvan je de boodschap graag uitdraagt, dat óók nog eerlijk en duurzaam is en er als klap op de vuurpijl fantastisch uitziet… waar vind je die in vredesnaam? Nou, gelukkig is daar Sara to the rescue, met een fijne range statementtees die ik persoonlijk in ieder geval heel cool vind. Enjoy!

 

 

Heart tee
Reformation, $ 58

 

 

Love always wins tee
Les Sublimes, € 35

 

 

Good Girls Care tee
The Green Labels X La French Pique, € 45

 

 

Women Power Love tee
Stella McCartney, € 265

 

 

Give a damn tee
The Deep End club, $ 45

 

 

Don’t paint nature, I am nature tee
Jun-i, £28

 

 

No planet B tee
Jun-i, £29

 

 

Love your mother tee
Reformation, $ 28

 

 

Heal the world tee
Blou, € 25

 

 

Non, c’est non tee
Blou, € 30

 

 

Girl power tee
Blou, € 28

 

 

No bullshit tee
Goat, € 34,95

 

 

Honest tee (navy, white)
Goat, € 34,95

 

 

Recycle tee
Zaralima, € 32

 

 

– – – – – – – – – – – – – – – – –

 

Fotocredits  –  voor dit artikel heb ik dankbaar gebruik gemaakt van de foto’s die eigendom zijn van de merken zelf: Reformation, Stella McCartney, Goat, Les Sublimes, The Deep End Club, Jun-i, Blou en Zaralima.

 

5 Comments

 • Oeh super tof overzicht!! Ik houd wel van statement shirts <3

  Beantwoorden
 • Ik hou er juist helemaal niet van om teksten te dragen, maar ik zag nét nog iemand fietsen met een trui van Goat met ‘bold’ erop en daar kreeg ik spontaan een glimlach van. Beetje activisme is zo slecht nog niet 🙂

  Beantwoorden
 • Oeh, het girl power shirt vind ik echt heel gaaf! Jammer dat ie op de webshop uitverkocht is, maar hopelijk wordt het shirt nog een keer aangevuld! 🙂

  Beantwoorden
 • Yes, wat een fijne selectie is dit weer! Ik heb zelf (nog) geen statement shirt, omdat ik bang ben dat dit volgend jaar niet leuk meer is. Maar als ik deze exemplaren zie word ik stiekem toch wel weer hebberig, haha!

  Beantwoorden
 • Ohhh wat een fijne shirts! Ik hou wel van statement shirts, vooral als het een positieve/duurzame statement is. Vooral de Love Always Wins en Heal The World. Oeeeh ik word hebberig haha.

  Beantwoorden

Write a comment