Outfits

3 conscious outfits

Vandaag (en misschien wel vanaf nu) niet één conscious outfit, maar 3. Op mijn Instagram post ik er namelijk zoveel; ik vond dat ik daar best wat meer van kon laten zien op When Sara Smiles zélf… enjoy!

 

 

Outfit 1

Blouse   •   Reformation
Ik draag een linnen blouse van Reformation. Hij is nu niet meer beschikbaar, maar een soortgelijke blouse vind je hier. Reformation produceert zo duurzaam mogelijk en hartstikke eerlijk ‘lokaal’ in LA, waar het merk ook gevestigd is.

Tas  •  O My Bag
Mijn Luna bag van O My Bag is één van mijn favoriete tassen. De tas is onder eerlijke arbeidsomstandigheden gemaakt van ecoleer. Je vindt de Luna bag hier.

Jeans  •  vintage
Ik vond deze vintage mom jeans in een vintage winkeltje in Parijs. Hij zit heerlijk!

Bikerjack  •  Pelechecoco
Het leren bikerjack is van het Deense merk Pelechecoco. Het jack is onder eerlijke arbeidsomstandigheden gemaakt van ‘reworked leather’, wat het jack al vanaf het begin soepel maakt. Het is echt van zwarte kwaliteit gemaakt, het is één van mijn beste aankopen ooit. Je vindt het jack hier.

Loafers   •   & Other Stories (oud)
De loafers zijn oudjes van & Other Stories. Ik kocht ze voordat ik me met conscious fashion bezig hield en ik draag ze nog steeds met liefde.

 

 

Outfit 2

Body   •   H&M Conscious
De body is van H&M Conscious en gemaakt van 100% biologisch katoen. Hij heeft aan de achterkant een verlaagde hals – my fave! Ik heb hem nu zo’n twee jaar en hij blijft mooi; echt een goede aankoop. In de ‘duurzamere’ lijn van H&M wordt gebruik gemaakt van duurzame materialen; een kanttekening is dat de productie verder op dezelfde wijze plaatsvindt en dus helaas ook onder dezelfde arbeidsomstandigheden.

Pantalon   •   H&M (tweedehands)
Ik heb de jacquardpantalon via Marktplaats overgekocht. Het is een klassiek model en dat is precies waarom ik ‘m kocht. Fijne broek!

Tasje   •   vintage
Dit mooie leren tasje vond ik alweer zo’n 8 jaar geleden in een antiekwinkeltje in Antwerpen, voor € 4. Hoe vaak ik dit exemplaar heb gedragen, is zelfs op vele handen niet te tellen. Wát een goede aankoop was dat.

Schoenen   •   Zara (oud)
De heels zijn oudjes van Zara, ik heb ze nu zo’n 5 jaar, gok ik. Ik vind ze nog steeds leuk, en dat komt doordat ik destijds gelukkig goed heb gekeken naar eenvoud, waardoor ik ze niet snel zat word (wat ik wel vaak bij trends heb). Ze hebben een stevige blokhak, waardoor ik er lang op kan staan. Ook zo’n fijne aankoop uit het verleden.

 

 

Outfit 3

Trui   •   Unrecorded
Ik draag een lamswollen sweater van Unrecorded, een heel tof unisex (Nederlands!) merk waar je terecht kunt voor premium organic (biologisch katoen / wol) basics. De collectie wordt onder goede arbeidsomstandigheden geproduceerd in Portugal. En het mooiste: Unrecorded is ook nog ontzettend betaalbaar. Je vindt mijn sweater hier.

Jurk   •   Vintage
Ik heb deze jurk (het is dus geen rok!) op de kop getikt op het Waterlooplein in Amsterdam. En ik ben er nog steeds zó ontzettend blij mee! Ik draag hem het liefst met mijn espadrilles, een spijkerjack en rode lippenstift, maar deze keer maak ik een uitzondering en downdress ik ‘m met een trui en sneakers. Wel zo comfortabel op z’n tijd!

Sneakers   •   Veja
Ik draag de V10 sneakers van het Franse sneakermerk Veja in extra white. Ze zijn gemaakt van ecoleer, biologisch katoen en natuurlijke rubber en onder eerlijke arbeidsomstandigheden geproduceerd. Hele fijne sneakers, al moest ik ze aan het begin een beetje inlopen omdat ze nog vrij stug waren. Maar ik vind ze zo tof, heel blij mee. Je vindt de sneakers hier.

3 Comments

 • Wat een mooie outfits! Ik zou ze zo dragen! Bedankt voor je inspiratie en waar ik vooral heel blij om ben is dat het ook tijdloze items zijn en dus niet een seizoen “in” zijn! Ik ben al een tijd op zoek naar een witte linnen blouse zoals jouw blouse van Reformation (hij is zooooo mooi!!!) jammer dat hij niet meer beschikbaar is! Je link bij die blouse doet het trouwens niet zag ik (van de soortgelijke blouse) kun je die nog bekend maken 😀 wie weet is dat de blouse waar ik al zo lang naar zoek (duurzaam én fair!!!)!

  Liefs Sabine

  Beantwoorden
 • Ik vind vooral outfit 2 heel tof!!

  Beantwoorden
 • Wederom weer mooie outfits! Ik hou echt van jouw stijl. Bedankt voor de inspiratie!

  Beantwoorden

Write a comment