Outfits

4 conscious fashion outfits

Ik hoor je denken: “wow, dat is lang geleden!”. Ik weet het, op outfitgebied is het hier de laatste tijd zó stil dat je de krekelgeluiden bijna kunt horen. En dat heeft een reden: ik vind mijn foto’s niet mooi. Mijn camera (een oud beestje) doet gek, de kwaliteit van de beelden is ‘meh’ en die eeuwige muur doet ook niet veel goeds voor de variatie. Jammer, want eigenlijk deel ik ze graag. Mijn outfits laten meer ‘mij’ zien – de persoon achter dit platform – en hoe ik in de praktijk met mijn garderobe en mode-idealen omga. Ook wil ik mooie merken en producten ontzettend graag het podium geven dat ze verdienen. Gelukkig komt daar binnenkort langzaam verandering in!

(enneh… mocht je een fotograaf of creative zijn/kennen en graag samen willen shooten om je portfolio sustainable fashion-wise uit te bouwen – en natuurlijk een eervolle vermelding op WSS te krijgen 🙂 – let me know!)

Maar hé, ik ben natuurlijk de kwaadste niet. Vandaag: 4 conscious outfits in één keer! Hoera! Soort van dan, want eigenlijk zijn het twee variaties op twee kledingstukken. Een vintage bloemetjesjurk die ik vorig jaar op het Waterlooplein in Amsterdam scoorde en een súpersimpele zwarte tanktop. De laatste komt van het totaal niet eerlijke of duurzame Topshop, maar ik heb ‘m al zo’n 8 jaar in de kast liggen (“wat een saai ding, wanneer doe ik die nou aan?!”) en de laatste tijd draag ik ‘m steeds vaker doordat ik júist z’n eenvoud wel fijn vind.

 

 

 

Outfit 1

Omdat-ie van zichzelf wat oubolliger is, vind ik het leuk om mijn jurk wat stoerder te combineren, met een biker jack en enkellaarsjes. Het biker jack is van het Deense merk Pelechecoco (fair trade gemaakt van reworked leather: stukken tweedehands leer die zijn gecombineerd tot een ‘gerecycled’ product). De enkellaarsjes zijn de Jensen boots van Acne (dat onder eerlijke arbeidsomstandigheden produceert). Het is mijn duurste mode-aankoop ooit en hoewel ik niet snel weer zoveel geld voor schoenen zou neertellen, draag ik ze sú-per vaak. Een paar maanden geleden heb ik er een nieuw zooltje onder laten zetten en nu kunnen ze weer even mee.

 

Outfit 2

Ehh – tsja. Veel valt er niet over deze outfit te zeggen, want hij bestaat uit enkel en alleen de jurk. Ik draag ‘m vaak zo als ik thuis ben, zonder poespas. Heerlijk vind ik dat. Als ik naar buiten ga, combineer ik hem met simpele sandaaltjes of slippers en that’s it. Eenvoud siert de mens, toch?

 

 

Outfit 3

Ik word blij van de combinatie ‘simpele tanktop met oversized Levi’s 501′. Dit comfy exemplaar kocht ik bij Episode. De sandaaltjes zijn van Bottines (eerlijk met de hand gemaakt van natuurlijk gelooid leer) en de trui is van Majé; ik kocht ‘m via tweedehands designerplatform The Next Closet. Het kettinkje is van Neinties (mijn favoriet, ik draag ‘m bijna elke dag!) en de oorbellen zijn hele oude, niet-duurzame exemplaren van Weekday.

Outfit 4

Weer zo’n gevalletje ‘lekker makkelijk’. Ik vind comfort ontzettend belangrijk en ik kan helemaal gelukkig worden van een simpele top en een wat wijdere pantalon, zoals deze jaquardbroek van H&M die ik tweedehands via Marktplaats kocht.

 

 

3 Comments

  • Super leuke outfits! Zeker outfit 3 vind ik ook juist leuk omdat ie zo simpel is. Goed dat je steeds meer laat zien dat je ook duurzaam kan zijn met tweedehands of items die je al een paar jaar hebt en nog steeds gebruikt / weer hervindt. En dat het soms belangrijker is dat je iets koopt waar je echt blij van wordt en veel gaat dragen, dan iets duurzaams waar je niet helemaal tevreden over bent. Ik ben zelf nog steeds niet duurzaam qua kleding etc hoor, maar sinds ik je blog lees, denk ik meer over aankopen na en heb ik zo goed als geen miskopen meer gedaan en daar ben ik echt blij mee! 🙂

    Beantwoorden
  • Ik ga voor de basic outfit, want daar houd ik van hihi <3 Leuk overzicht!

    Beantwoorden
  • Prachtig! Allemaal, maar nr 2 in het bijzonder. En wat staat dit haar je goed!

    Beantwoorden

Write a comment