Female abstract wall art
Fair fashion

5x Wall art inspiratie (vrouwelijke kunstenaars)

Ik ben verre van een kunstkenner. Ik ben meer het “ik vind het gewoon mooi / lelijk”-type. Maar dat betekent niet dat ik niet ontzettend kan genieten van kunst aan de muur. Mijn appartement is daarentegen vrij kunstloos. Mijn vriend en ik hebben wat toffe illustratiewerken van vrienden (Joren & Ilse) hangen, maar dat is het dan ook wel. De laatste tijd ben ik me wat aan het oriënteren op wat grotere kunstwerken (oké, die kan ik niet betalen, maar art prints) voor aan de muur. Die de ruimte echt kleuring en sfeer meegeven en een ware eyecatcher zijn in de kamer. Nu heb ik nog niks moois gevonden dat ik ze ook daadwerkelijk kan betalen (behalve een print van nummer 2, Flora and Form, dan), maar toch word ik er wél heel blij van. En daarom dit rijtje van fijne vrouwelijke abstracte kunstenaars die mij erg inspireren. Gewoon, omdat ik het leuk vind om mijn inspiratie te delen. En misschien ga ik ooit wel voor iets moois sparen.

1.  Caroline Walls

I love Caroline Walls, en dan vooral haar vrouwfiguren met hun mooie rondingen. Ik vind ze vooral in een minimalistisch interieur (zoals op de foto’s) passen, meer dan in mijn eigen interieur. Desalniettemin zou ik best wel voor een mooie print van haar willen sparen. Prijzen beginnen bij $ 290 voor een print van 42 x 59,4 cm.

CW_F3_02_1024x1024 Caroline Walls W3-P2-1_1024x1024 Caroline Walls 1 CW_F7_02_1024x1024

2.  Flora and Form

Van het bijna kinderlijk minimalistische van Flora and Form moet je houden. Het is zo’n typisch gevalletje waarvan zuurpruimen zouden zeggen “dat ze het ook kunnen”, maar waarbij de zorgvuldig geplaatste kleurvlakken toch zo in balans zijn dat ík het ze niet na zou kunnen doen. Ik vind het onwijs mooi en ik ben niet de enige; mediterraanse minimalismeliefhebbers (zoals Berta Bernad) zijn er weg van. Flora and Form is erg upcoming, maar nog goed te betalen: prijzen van prints beginnen bij $ 50.

Schermafbeelding 2017-05-20 om 09.57.10 Flora and Form Schermafbeelding 2017-05-20 om 09.56.53 Schermafbeelding 2017-05-20 om 09.57.49 Schermafbeelding 2017-05-20 om 09.57.01

3.  Jordana Henry

Misschien heb je het werk van Jordana Henry wel eens voorbij zien komen in mijn Bohemian Interieur-artikelen (zoals onderstaande foto). Haar werk komt ook het meest tot zijn recht in een kleurrijke, moderne (maar toch vrije) omgeving, vind ik. Ik hou van de ogenschijnlijke randomness aan vormen en kleuren, die op de één of andere manier onwíjs aantrekkelijk zijn voor het oog.

destination-photographer-alice-mahran_0379 evTpSqFmRoycKQguS6Nv_Jordana_Henry_no4_2_1024x1024 Schermafbeelding 2017-05-24 om 11.19.04 fcf2009de48a3b21f8274bb3ffbfa2cc

4.  Brooke Holm

Ik vind de abstracte, zachte, vrouwelijke fotografie van Brooke Holm prachtig. Vooral in een hele grote (1,5 meter) houten lijst aan de muur. Hele grote kleuroppervlakken maken me blij, ze geven rust aan een ruimte en ze maken me kalm. Ja, ik zou graag zo’n werk aan de muur hebben hangen. Helaas beginnen de prijzen bij $ 1850 (dan heb je wel een print van 1m x 1,5m), dus dat wordt nog even sparen… 😉

brookeholm-saltsky-portrait-lr-1 BH_Slide2-1240x800 Schermafbeelding 2017-05-21 om 10.32.17 BH_Slide1-1240x800 BH_Slide6-1240x800

5.  Christiane Spangsberg

Christine Spangsberg is al een tijdje een hele grote, en vooral erg gewild in de mode-industrie, geloof ik. Ze staat bekend om haar organische éénlijnstekeningen met mensvormen en ik vind ze echt hypnotiserend. Ik zou graag zo’n werk aan de muur hebben hangen om elke dag weer van die fijne lijnen te genieten. Helaas onbetaalbaar.

C5 lifestyle_christiane_spangsberg_studio_visit_atelier_dore_8 Christiane Spangsberg 24096-1

 

3 Comments

 • Ik ben echt al zo lang fan van Christiane Spangsberg! Helaas is haar werk behoorlijk prijzig, maar ik blijf dromen! x

  Beantwoorden
 • Hihi, ik dacht dat het misschien beroepsdeformatie was dat ik landschappen zag bij Brooke Holm, maar dat zijn het dus ook echt 😉 Die vind ik het mooist! Zo’n zwak voor landschappen. Budgettechnisch moet ik het nu doen met twee schilderijen van Burmese straatverkopers en posters van eigen foto’s.

  Beantwoorden
  • Haha klinkt juist wel heel tof, schilderijen van Burmese straatverkopers 😉
   Voor mij is het ook enorm sparen hoor, en ik weet ook niet of ik het ooit ga doen, maar ik vind het zo heerlijk om naar artworks te zoeken en te kijken!

   Beantwoorden

Write a comment