Brands

9 slow fashion merken met een seventies stijl

Het is nou niet bepaald zo dat ik een seventies inspired stijl heb. Ik hou ook ontzettend van de eighties, de nineties (de classy variant, dan), een French je-ne-sais-quoi-stijl en het Scandinavische minimalisme en ik denk dat mijn stijl – whatever that samenraapseltje may be – een combinatie van al die dingen is. Toch word ik de laatste tijd veel geïnspireerd door de seventies.

Ik hou van lammy-achtige coats, van superwijde flares, van corduroy, velvet, jumpsuits en lange, zwierige hippiejurken. Ze brengen me naar een gevoel van love, peace, happiness en “just live your life” en ik merk dat dit gedachtegoed me enorm aanspreekt in de onrustige wereld waarin we nu leven. Hou je ook zo van seventies vibes? Dan raad ik je sowieso aan om stijlmuze @romyboomsma te volgen (op haar Insta Stories kom ik zoveel stijl-inspiratie tegen!) én om de onderstaande merken eens goed te checken. Allemaal slow & fair fashion merken met een seventies inspired stijl. So much beauty! <3

 

 

Zazi Vintage

✓ fair
✓ sustainable

Oké, je moet er ‘even’ wat voor neertellen (met andere woorden: voor stervelingen als ik is het onbetaalbaar), maar de jassen van Zazi Vintage zijn zó mooi dat ik niet anders kan dan dit merk een ereplekje geven in deze lijst. Zazi maakt uitsluitend gebruik van vintage materialen en de volledige collectie wordt onder eerlijke arbeidsomstandigheden geproduceerd in Uzbekistan, Mongolië, Turkmenistan, Tajikistan, India enAfghanistan. Met de hand, zo’n jas is echt vakmanschap.

Bekijk de collectie van van Zazi Vintage

 

 

 

Lovely Lane

✓ fair
✓ sustainable

Als je gek bent op dreamy seventies vibes (denk: zwierige jurken, veel velvet, flares en corduroy), is het Nederlandse Lovely Lane je merk. De collectie wordt onder eerlijke arbeidsomstandigheden lokaal gemaakt in Nederland, door Syrische vluchtelingen en mensen met afstand tot de arbeidsmarkt die een eerlijk loon verdienen. Een prachtig merk! Ik heb de Indiana Flare van Lovely Lane, mijn review lees je hier.

Bekijk de collectie van Lovely Lane

 

Loïs Jeans

✓ fair

Als er een merk is waar je supermooie corduroy flares kunt vinden, is het Loïs Jeans wel. Ik heb er zelf een mooie bruine flare van en ik ben er heel blij mee. Loïs Jeans produceert onder eerlijke arbeidsomstandigheden, onder andere in Spanje, waar ook mijn broek is gemaakt. Loïs maakt helaas geen gebruik van duurzame materialen, dus op dat gebeid kan het merk zeker nog wat verbeteren.

Bekijk alles van Loïs Jeans

 

 

 

Ginger Aardbei

✓ fair
✓ sustainable
✓ vintage

Ik heb deze shop pas net ontdekt, maar ik ben groot, gróót fan. Ginger Aardbei is een Nederlandse webshop in handpicked vintage schatten van hoge kwaliteit. Je vindt er kleding in verschillende stijlen en vooral met een hele moderne inslag, wat ik echt heel tof vind. En ook vind je er veel seventies inspired kleding, zoals mooie sherpa jackets, lange jurken en fijne lammy’s. Ik hou van vintage, het is fair, súper duurzaam en vaak ook nog hartstikke uniek. What’s not to love? Check deze mooie shop!

Bekijk alles van Ginger Aardbei

 

 

 

Fort Dungarees

✓ fair
✓ sustainable

Bij Fort London vind je de fijnste, girly tuinbroeken. Super comfy, gemaakt van 100% biologisch katoen en met natuurlijke (met andere woorden: gezonde) verf gekleurd. Oh, en ook nog onder eerlijke arbeidsomstandigheden geproduceerd in India. De tuinbroeken zijn ook nog eens vrij betaalbaar: voor £85 heb je een mooi exemplaar. Nice!

Bekijk alles van Fort Dungarees

 

 

 

Reformation

✓ fair
✓ sustainable

Bij Reformation vind je héél veel stijlen (dus het is niet per se een seventies oriented brand), maar ohh, wat vind je er veel prachtige zwierige jurken, seventies tees, mini skirts en flared jeans en pantalons. Reformation maakt voornamelijk gebruik van biologische en deadstockmaterialen en produceert onder eerlijke arbeidsomstandigheden in thuisstad Los Angeles. Het merk is een B-corp, wat betekent dat het een hoge maatstaf heeft wat betreft milieu-impact en het nemen van sociale verantwoordelijkheden.

Bekijk alles van Reformation

 

 

 

Paloma Wool

✓ fair

Fans van zachte pastelkleuren, ietwat arty pasvormen, wrap dresses en corduroy suits kunnen hun hart ophalen bij het prachtige Paloma Wool. Dit Spaanse merk produceert onder eerlijke arbeidsomstandigheden in Barcelona en is dus fair. Paloma Wool maakt helaas geen gebruik van duurzame materialen, dus daar kan het merk zeker nog in verbeteren. Maar come on, qua stijl word je hier toch ontzettend blij van?!

Bekijk alles van Paloma Wool

 

 

 

Visionary Vintage

✓ fair
✓ sustainable
✓ vintage

Dit Instagramaccount ontdekte ik pas. Visionary Vintage wordt gerund door Melissa, die de állermooiste vintage creaties verzamelt en in haar Insta Stories aanbiedt. Denk: prachtige, geborduurde gilets en vooral heel veel lange hippie jurken. Aanrader, ze verkoopt echt prachtige dingen!

Bekijk alles van Visionary Vintage (op Instagram)

 

 

Indianaweg 10

✓ fair
✓ sustainable
✓ vintage

Voor prachtige handpicked vintage items met een seventies stijl, moet je bij Indianaweg 10 zijn. Deze fijne store is opgericht door twee zussen en heeft een fysieke winkel in hartje Pijp in Amsterdam, evenals een online shop waar je hele fijne boho dresses, oversized fluffy jumpers en raffia bags vindt. Het rondkijken waard!

Bekijk alles van Indianaweg 10

 

 


 

Fotocredits:
alle foto’s bij dit artikel zijn afkomstig van en eigendom van de merken zelf.

Write a comment