Brands

Awesome fair fashion brand: The Confidante

<3! Ik heb weer een prachtig eerlijk merk ontdekt dat de modewereld een stukje mooier maakt. Maak kennis met The Confidante, een nieuw, Nederlands label dat de mooiste wrap top en pantalons maakt. De volledige collectie wordt onder eerlijke arbeidsomstandigheden geproduceerd op Bali. De stijl is vrouwelijk, classy, warm en tijdloos. Perfect voor een slow fashion garderobe.

 

The Confidante gebruikt voornamelijk natuurlijke materialen, de collectie wordt eerlijk geproduceerd op Bali én is ook nog eens betaalbaar.

 

Op de website lees ik dat The Confidante uitsluitend natuurlijke materialen worden gebruikt, al zie ik dat het merk ook viscose gebruikt en zelf reken ik dat niet tot de natuurlijke materialen (om de houtvezels, waar viscose van wordt gemaakt, om te vormen tot een stof, zijn chemicaliën nodig). Ook gebruikt het merk rayon, ook wel kunstzijde genoemd en een vegan alternatief ervan.

Niet alleen ziet de eerste, beknopte collectie er fantastisch uit; ook zijn de prijzen vrij laag voor fair fashion begrippen: voor een top betaal je € 54, voor een pantalon € 74 en voor een jurk ook € 74. Heel goed te doen, toch! Ik vind het heel mooi dat er steeds meer merken bij komen die de drempel om eerlijke kleding te kopen verlagen. The Confidante is een merk waar ik veel van verwacht. Één om in de gaten te houden…

Nieuwsgierig naar meer? Bekijk de website en collectie van The Confidante!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Fotocredits:
Alle foto’s bij dit artikel zijn afkomstig van en eigendom van The Confidante.

 

3 Comments

  • Oh wauw! Ik ga meteen even kijken in de shop, want ik zie wel mooie items 🙂

    Beantwoorden
  • Het ziet er prachtig uit! Weet je ook iets over de herkomst van de materialen? Worden die ook in eigen beheer op Baki gemaakt of hebben ze er in elk geval zicht op?

    Beantwoorden
  • Oh de stoffen, de kleuren , modellen én de foto’s. Hier wil ik iets van hebben. Ik duik gelijk even de webshop in ♥️

    Beantwoorden

Write a comment