Best of UK Sustainable Retail pop-up Six & Sons
Eerlijke merken

Waarom je de Best of UK Sustainable Retail pop-up in Amsterdam écht even moet bezoeken ?

Op zoek naar een mooi, eerlijk decembercadeautje? Een plek waar je nieuwe duurzame merken kunt ontdekken? Waar je onafhankelijke kleine ondernemers kunt supporten in hun missie? En waar je nieuwe concepten tegenkomt? Afgelopen week ging ik op uitnodiging langs bij de Best of UK Sustainable Retail pop-up in Amsterdam (Haarlemmerdijk, leuke winkelstraat!) en leerde ik in de duurzame Six & Sons winkel zóveel mooie duurzame fashion & lifestylemerken kennen. Ik dacht ‘eventjes’ langs te gaan, maar uiteindelijk stond ik 2,5 uur te kletsen en te passen. Je begrijpt: aanrader!

 


Best of UK Sustainable Retail pop-up
(Six & Sons)

16 november – 24 december 2020
Haarlemmerdijk 31, Amsterdam
Di t/m za 11:00 – 18:00
zo 12:00 – 18:00

 

 

In de pop-up vind je duurzame en eerlijke merken die allemaal op hun manier bijdragen aan een betere wereld. Van alternatieven voor plastic, gerecyclede materialen, milieuvriendelijke grondstoffen, fair trade. De Best of UK Sustainable Retail pop-up (een hele mond vol :)) geeft kleinere, onafhankelijke Britse merken de mogelijkheid om met weinig risico en zonder grote investeringen een zichzelf op de kaart te zetten.

Daar is een hele mooie plek voor uitgekozen: Six & Sons. Het is éigenlijk belachelijk, maar ik was nog niet eerder bij deze duurzame concept store geweest. Shame, want Six & Sons biedt het podium aan wel 80(!) eerlijke en duurzame fashion en lifestylemerken. Stuk voor stuk allemaal kleinere ondernemers met een verhaal. Heel leuk, en echt de moeite waard.

 

Mijn nieuwste merkontdekkingen:

 

 

Fanfare

Dit merk vind ik zo leuk! Fanfare is een 100% plasticvrij kledingmerk met een uitgesproken stijl. Fanfare gebruikt uitsluitend duurzame (zoals GOTS gecertificeerd biokatoen) en met de hand geüpcyclede materialen, en de volledige collectie wordt fair geproduceerd in de UK. Kijk deze geüpcyclede Levi’s! In de pop-up vind je van Fanfare een hele mooie selectie, zoals de blouse die ik hier draag.

Check Fanfare in de pop-up

 

 

 

Pala Eyewear

Eerlijke, duurzame én super fancy zonnebrillen met een heel mooi verhaal. Per verkochte Pala bril wordt een deel van de opbrengst gebruikt om mensen in nood aan beter zicht te helpen (met brillen, behandelingen en onderwijs). De zonnebrillen worden voornamelijk gemaakt van gerecyclede materialen en zelfs de cases worden fair gemaakt.

Check Pala Eyewear in de pop-up

 

 

 

Ponch

Dit vind ik zo’n fijne ontdekking! Ponch is een rainwearmerk dat awesome regenjassen en poncho’s maakt van gerecycled plastic (post consumer PET: oude, gebruikte PET-flessen). In elk onderdeeltje van het productieproces is over duurzaamheid nagedacht, van productiemethodes tot verpakkingen. Ponch werkt samen met een vaste, eerlijke productiepartner in China en wil daarmee bewijzen dat ‘made in China’ ook heel positief kan zijn. Mijn favo poncho? Deze!

Check Ponch in de pop-up

 

 

 

Groundtruth

Groundtruth maakt de mooiste, stevigste tassen (voornamelijk backpacks) van 100% gerecyclede materialen. De complete collectie wordt fair gemaakt van gerecycled plastic uit de oceanen, door een klein familiebedrijfje in Jakarta, Indonesië. Ze zijn superfunctioneel ontworpen en all weather proof (perfect voor werkdagen en fietsritten). Heel tof merk!

Check Groundtruth in de pop-up

 

 

 

Cucumber Clothing

Dit sleep- en loungewearmerk maakt gebruik van duurzame ‘technische’, antibacterische stoffen met een thermische werking. Daardoor houden Cucumber’s luchtige stoffen je toch lekker warm én hoef je ze niet vaak te wassen. De volledige collectie wordt met de hand (en fair, natuurlijk!) gemaakt in Engeland. En er is goed over nagedacht: naast tijdloos is de jurk op de foto door een subtiele opening perfect geschikt om borstvoeding mee te geven. Slim!

Check Cucumber Clothing in de pop-up

 

 

 

Andere modefavorieten: de handgemaakte riemen (al kan ik ze eigenlijk beter kunstwerkjes noemen) van Britse ontwerper Jlynch, de prachtige kapstokhaken van Artisans and Adventurers, die met de hand én met liefde worden gemaakt in 32 vakmensengroepen door heel Afrika. Ook cute, de duurzame huisdierenaccessoires (daar had ik echt nog nóóit over nagedacht). van Hiro + Wolf.

 

 

Nog meer mooie merken

Ook op het gebied van skincare is er o.a. Ilapothecary, een skincaremerk met 100% fair en natuurlijke producten. En bekijk vooral de heerlijke soap bars, skincare- en scheerproducten van Scrubd voor mannen. Een ander merk dat ik écht even wil uitlichten zijn de waterzuiveringsflessen van Nkd Life. Echt heel gaaf: deze flessen zuiveren water uit de natuur schept zó sterk dat het instant drinkklaar is. Superhandig op vakantie of tijdens een rondje natuur! Nog een mooi merk: Huski Home maakt duurzame producten die single use producten vervangen van rijstschillen (zie onder). Ziet er ook nog supergoed uit!

 

 

Check ook even de foodselectie met interessante concepten, zoals de vegan popcorn van Karma Bites, gemaakt van duurzame lotuszaden. Winkeleigenaar Leon vertelt je alles over de mooie producten en laat je met liefde een kop pure cacao van Pure Kakaw proeven. Die overigens héél lekker is en ook nog een goeie energy booster bleek.

En zo kan ik nog wel even doorgaan 😉 Het leukste is natuurlijk als je gewoon zelf even langs gaat. Om al deze mooie, onafhankelijke merken even zelf te ontdekken, ze misschien wel te supporten en om eens een kijkje te nemen bij een duurzame concept store in Amsterdam die wel 80(!) merken huisvest en voor mij nog helemaal nieuw was. Ook interessant voor retailers, trouwens. Want deze heerlijke merkjes worden nog bijna nergens in ons land verkocht.

 


 

Best of UK Sustainable Retail pop-up
(Six & Sons)
16 november – 24 december 2020
Haarlemmerdijk 31, Amsterdam

 De eerste Britse duurzame retail pop-up in Nederland, een samenwerking tussen Six & Sons en het Britse Department for International Trade (Britse Ambassade).

 


Dit artikel is een samenwerking met British Embassy the Hague en Six & Sons, om de mooie duurzame onontdekte merken die the UK allemaal te bieden heeft, te helpen aan een podium in ons land. Een missie waar ik vanzelfsprekend helemaal achter sta. Met dit artikel hoop ik je te inspireren om kleinere, onafhankelijke merken met een missie te supporten.

1 Comments

  • Mooi om te zien! Ik kan helaas niet naar Amsterdam reizen i.v.m. de pandemie, maar ik ga zeker een kijkje nemen op de website.

    Beantwoorden

Write a comment