bohemian interieur
Fair fashion

Een bohemian interieur (4)

Een nieuwe dosis bohemian interieurinspiratie! In de breedste zin van het woord: van straks tot losjes, van arty en vintage tot meer mainstream, van frans tot tropisch en druk, of juist heel rustig. I love it all! Onlangs zat ik na te denken over waarom ik de laatste tijd zo word getrokken naar de bohemian lifestyle (niet alleen op interieurgebied word ik er blij van, ook steeds meer op mode- en lifestylegebied). Ik googlede (tsja, ik ben nu eenmaal een Generation Y-woman… ;)) naar de definitie van ‘bohemian’ en toen kwam ik de volgende definitie tegen: “artistiek type dat een vrolijk en zorgeloos leventje leidt”. Hoewel ik verre van een artistiek type ben en me soms een beetje opgeslokt voel door de hoge verwachtingen en kaders van de maatschappij (eigen schuld, I know), voel ik me altijd enorm aangetrokken tot mensen die dat vrije leven wel heel erg in zich hebben. Misschien júist omdat ik het nog niet ben. Ik moet wel toegeven dat ik op dit gebied nogal een naïever dromer ben en dat ik momenteel nog de drukke stad nodig heb om mijn fear of missing out en nieuwigheidshonger te stillen (pijnlijk om toe te geven, haha, maar het is wel zo), maar ooit lijkt het me fantastisch om een mooi huisje in de natuur te hebben om daar in alle vrijheid en eigenheid te doen waar ik gelukkig van word. Ik denk dat hier mijn liefde voor bohemian huizen in naar voren komt: ze voelen doorgaans wat vrijer en natuurlijker. Maar goed. Genoeg gepraat. Inspiration, please… enjoy!


a4ac827fb243e9fe378d357ba153509e

Hoewel ik heel blij ben dat ik elke nacht in een heerlijk bedje lig, vind ik dit een fantastisch plaatje. Hup, lekker met mijn matras op de grond, tussen de mooie boeken en andere items die creativiteit in me oproepen (ik weet ook wel dat die spijkerbroek waarschijnlijk een zorgvuldige product placement is voor het nonchalante effect voor de supergestylede foto, maar laat me maar even in de waan dat het er toevallig al lag). Het grote raam en de groene oase buiten doen veel voor de totale sfeer. Wat een fijne ruimte!

9bc3db332e855b20aac5ffbce7eddd9c

Fijn hoekje, dit. Enorme, tropische (hipster?)planten blijven mijn favoriet: ze kunnen de meest saaie ruimte omtoveren tot een knusse plek waar je ineens graag vertoeft. De linnen(?) kussens op het leuke bankje vind ik ook leuk. En wat een lieve slippertjes!

rosewood-004-blog-1

Veel te netjes voor mij, deze ruimte (ik denk dat iedereen in mijn omgeving zou beamen dat deze plek veel te stylish is voor een rommelkont als ik) maar wat een pláátje! Ik ben verliefd op de artworks aan de muur; sowieso ben ik fan van een combinatie van stukken, waarbij het één abstract is en het ander meer realistisch. Een heel fijn spanningsveld! Ik vind het dressoir prachtig en ook de wat fragielere stoel past perfect in het totaalplaatje. Your typical bohemian home? Hmmnee, dat niet. Maar toch bevat het allerlei elementen die ik ook vaak terugzie in bohemian homes. And that will do.

Est-Living-Maison-Kamari-Paros-Greece-Living-1

How cosy! Wat word ik blij van dit serene, mediterraanse sfeertje. Heerlijk, die lichte, aardse tinten! Wat een geweldige zitkuil – de ‘banken’ zijn heel slim in de verhoging verwerkt. Die lichte vloer doet zoveel voor de rust in de ruimte!

comptoir-general-1-8

Weer een ander soort bohemian, deze verouderd ogende, etnische mix van vintage meubels en planten in een supergaaf oud, hoog pand. De lamp is in mijn ogen werkelijk een pareltje en wat zou ik graag semi-foute velvet meubels in mijn huisje willen hebben (véhééét!!!). De wildgroei aan planten geven me het gevoel dat ik naar een verwilderd pand aan de rand van een Jungle Book jungle zit te kijken. Love it!

LK57-

Deze ruimte ademt ‘warmte’. Ik vind het vele wit een mooi contrast met het groen van de cactus en de etnische prints en het wat oudere hout. Het scheelt dat-ie heel ruim is opgezet: het is zo’n huis waar je zo’n vrijheid voelt, dat je volgens mij altijd het gevoel hebt dat je op reis bent. En dat lijkt me een heerlijk gevoel om in je eigen huis te ervaren.

4ad03601204a2f9b74659e3274e45322

Hoe gezellig is dit leuke koffiehuisje! Misschien is dit niet je standaard huizeninspiratie, maar denk eens aan je balkon of je tuintje… hoe leuk is het om dit sfeertje te hercreëren? Ik zou hier elke dag wel willen beginnen met een goede cappuccino en een krantje. Laat staan dat het je eigen tuin is…

TheElysianEdit-GlassellPark-BoatHouse-19

Ik vind dit het perfecte vakantiehuis op het mediterraanse platteland. Misschien is het een beetje te oubollig / landelijk voor mijn smaak, maar… die schommelstoel! Het felle blauw van de poster! Het kleed, de vaas met die plant, de houten deurposten… wat zou ik hier graag een paar weken vakantie willen vertoeven, heerlijk.

bedroom-casa-cooke-rhodes-roske-20160803123902-q75,dx1920y-u1r1g0,c--

Ik vind dit zo’n fijne, natuurlijke oase van rust. Als dit mijn huis zou zijn, zou ik misschien hier en daar een kleurtje toevoegen, maar ik word hier wel heel blij van. Wat een prachtig bedplateau! Alles past bij elkaar: de kleuren, de lampen, de muurhaken met de tassen en de plaids eraan. Echt een plaatje, ik smul hiervan 🙂

8bb1085dfcb26ba87c81d68af42c3356

Een hele simpele combinatie, hierboven. Niet per se heel spectaculair, maar dat hoeft ook niet. Men neme een mooi dressoir met wat mooie details en een perfecte plantenbak als deze, en hoppa! Perfect!

huis5-740x1113

Ik hou van boogdeuren. Ze geven elke ruimte automatisch een wat aparter uiterlijk en in combinatie met een paar toffe matjes heb je al snel een bohemian sfeer te pakken. Hoewel ik de industriële lampen soms een beetje beu begin te raken, vind ik dat ze perfect bij deze ruimte passen.

077711b0c363eaaead693595996e4397

Wel héél veel kleur, maar toch vind ik het fijne inspiratie om een ruimte soms wat meer jeu te geven. Misschien niet op deze manier, maar wat kleur in je huis kan veel voor je humeur doen.

dsc_6100

Nu moet je wel gezegend zijn met een enorme bak geld om zo’n superruimte te kunnen betalen (lijkt me), maar als we het even puur bij inspiratie houden: wauw, die ramen! Dat groen! Ik hou van ruimtes die je het gevoel geven dat je jezelf midden in de natuur bevindt. Wat een openheid, wat een lucht!

space-exploration-13-tt-width-1500-height-2246-lazyload-0-fill-0-crop-0-bgcolor-eeeeee

Witte ruimtes begin ik steeds interessanter te vinden. Voorheen vond ik ze steriel en saai; nu zie ik dat je juist door opvallende, natuurlijke elementen toe te voegen, je een bohemische oase van rust kunt creëren, zonder dat het saai wordt. Nu moet ik zeggen dat die surfplanken stiekem best veel doen voor mijn beleving; ze geven de ruimte een wat losser karakter. Anders had ik ‘m iets te saai gevonden.

960378ad2a9c24273131acb39432ca24

Love. The. Artwork. En de plant, maar dat hoef ik je waarschijnlijk niet te vertellen. Ik kan niet achterhalen waar hij vandaan komt – als je het weet, let me know!

le-lobby-de-l-hotel-parisien-c-o-q

Oké. Dit is wel héél veel groen. Maar toch vind ik deze serre onwijs sfeervol. Heerlijk veel planten, veel tapijt en de juiste hoeveelheid snuisterijen om het interessant te maken, zonder door te slaan in drukte. Wat een heerlijke, huiselijke plek om te lezen of te werken!

relaxed-familie-huis-roomed-14

Je mag de oude kist, de heels en de vloer (nét iets teveel vergaan) vergeten: in deze foto draait het mij puur om de enorme passpiegel. Wat een fantastisch statement-item! Lekker kitscherig door de prachtige afwerking, en imposant door zijn grootsheid. Deze spiegel maakt elke outfit automatisch al tot een pareltje, toch?

pressed-juicery-hayden-slater-1

Niet per se bohemian (eerder retro), maar ik vind het dressoir, het schilderij en de plant (+ pot) heel gaaf. Vooral de manier waarop het dressoir is afgewerkt, vind ik gaaf: de verf creëert een optische lichtval en het geeft het dressoir meteen een beetje een arty karakter. Heel mooi.

Kosi-Forest-Lodge-4-664x1024

Dit is voor mij puur een vakantiedroom. Zelf zou ik mijn huis niet per se zo in willen richten, maar hoe lekker is het als je morgen hier wakker wordt en je weet dat je de hele dag in de natuur gaat rondbrengen? Mmmm… 🙂

Write a comment