Allermooiste online vintage stores Nederland Visionary Vintage
Guide

Duurzame brand guide: de állermooiste online vintage stores

Ben je gek op vintage schatgraven, maar mis je fijne winkels in de buurt? No worries, ook online kun je de prachtigste vintage parels vinden. Áls je maar weet waar je moet zoeken. In deze brand guide zet ik de allermooiste online vintage stores op een rij die ik ken. Allemaal unieke, duurzame winkels met een geweldig gevoel voor stijl.

Als ik tijdens de semi-lockdown íets miste op modegebied, was het wel schatgraven. Ik HOU van het zoeken naar unieke én duurzame vintage parels. En het moment dat je zo’n one-of-a-kind schat vindt; een origineel stuk uit een ander decennium. Waar je creativiteit van gaat borrelen en dat diepgang geeft aan je persoonlijke stijl. Tijdens de lockdown is mijn interesse in online vintage shopping flink aangewakkerd. En wat is er veel te vinden! Mist deze guide een prachtige store die hier goed tussen past? Deel ‘m in de comments!

 


 

Online vintage stores in deze guide:

The Collection One
Serendipity Vintage Dreamer
Ginger Aardbei
Moonshine Vintage
Selected Vintage
Retale Vintage
Visionary Vintage
Akómi
For Love of the Moon
Bloesem Vintage
Imparfaite
Indianaweg 10
Vintage Jungle
Rumors Vintage
Pennylane

 

 

 

The Collection One

Één van de best gecureerde duurzame webshops van Nederland, als je ’t mij vraagt. Bij The Collection One vind je een heerlijke mix van eerlijke labels en vintage, met een prachtig neutral kleurenpalet en natuurlijke materialen als basis. Ik hou van de fotografie, de klassieke pasvormen en de mix die deze store met eerlijke, onafhankelijke labels maakt. The Collection One heeft ook een fysieke winkel aan de Cszaar Peterstraat in Amsterdam.

Bekijk de collectie

 

 

 

Serendipity Vintage Dreamer

Serendipity Vintage Dreamer is een prachtige Nederlandse online vintage store met een stijlvolle mix tussen modern classics, designer vintage en een ‘atelier made’ (edited vintage) collectie. Het leuke aan deze store is dat je niet zou zeggen dat-ie vintage is, omdat de collectie zo ontzettend naar het ‘nu’ gecureerd is. Veel neutrals en rustige kleuren. Mooi!

Bekijk de collectie

 

 

 

Moonshine Vintage

Echt een parel in deze lijst. Moonshine Vintage is een Nederlandse online vintage store die zich focust op premium vintage met een classy ’70’s boho stijl. Zo vind je er veel Western shirts, zwierige bohojurken en ’70’s denim jumpsuits. De complete collectie wordt zorgvuldig gecureerd door oprichtster Lina en werkelijk prachtig gefotografeerd op 35mm film. Zó mooi!

Bekijk de collectie

 

 

 

Ginger Aardbei

Een persoonlijke favoriet uit deze lijst. Deze Nederlandse online vintage store (en Amsterdam based atelier) heeft zo’n uitgebreide, geweldige gecureerde én gefotografeerde collectie dat ik me niet kan voorstellen dat je hier niks vindt. Ik heb oprichtster Pam vorig jaar ontmoet – tussen haar collectie, WAUW – en ik kreeg zoveel energie van hoe ze haar passie voor vintage schatgraven heeft omgevormd in haar droombaan. Bij Ginger Aardbei vind je droomstukken uit allerlei decennia, met een vrouwelijke, classy twist en heel veel Paris vibes.

Bekijk de collectie

 

 

 

Selected Vintage

Christine van Selected Vintage verzamelt de mooiste pre-loved vintage schatten in steden als Parijs, Londen en Antwerpen. Haar doel: jouw helpen om jouw vintage droomgarderobe te bouwen. Je vindt er een ruime collectie in allerlei stijlen, van ’70’s boho dresses, psychedelische prints en lammy coats tot ’80’s blouses. Vaak romantisch. Altijd mooi. Één van mijn favorieten in deze lijst!

Bekijk de collectie

 

 

 

Retale Vintage

Via het Insta-account Retale Vintage verkoopt Puck Bakker al haar gevonden vintage schatten en geüpcyclede items, die ze overal ter wereld bij elkaar sprokkelt. Ik ben blij dat ik dit account onlangs heb ontdekt: je vindt er geweldige unieke items met een wereldse vibe. Denk: veel Ikat en Suzani fabrics (die je ook bij het prachtige Zazi Vintage vindt), veel prints en een sprankelend kleurenpalet.

Bekijk de collectie

 

 

 

Visionary Vintage

Bij deze wil ik alle ’70’s bohogodinnen verplichten om het Insta-account van Melissa, de vrouw achter Visionary Vintage, te volgen. Deze dame verkoopt uitsluitend via Instagram en post dagelijks prachtige foto’s van zichzelf in de mooiste zwierige vintage jurken en gilets, allemaal te koop. Alleen al voor vintage eye candy is dit account het dubbel en dwars waard om te volgen (ik heb er zelf ook nog nooit iets gekocht en ik smúl).

Bekijk de collectie

 

 

 

Akómi

Een recente ontdekking van yours truly. Akómi biedt een mix tussen gecureerde vintage (met een moderne twist) en een eigen collectie die lokaal in Amsterdam wordt geproduceerd. Akómi is één van de modernste stores in deze rij en dat is te danken aan de ’80’s/’90’s focused collectie en eclectische styling. Dit Amsterdamse merk is er één om in de gaten te houden.

Bekijk de collectie

 

 

 

For Love of the Moon

For Love of the Moon is één van de weinige buitenlands online vintage stores in deze lijst. Maar dat betekent niet dat-ie minder leuk is – For Love of the Moon heeft namelijk een enorme collectie, waar je bijna wel móet slagen. De stijl is romantisch en zomers. Denk: veel blouses, tops en slip dresses. Maar het kan ook zijn dat ik dit denk omdat ik deze webshop net heb ontdekt. Houd ‘m in de gaten!

Bekijk de collectie

 

 

 

Bloesem Vintage

Bloesem Vintage is een nieuwe Nederlandse vintage store waar ik echt heel blij van word. Dat komt deels door de heerlijke styling en fijne fotografie (Bloesem trekt vintage uit verschillende decades echt naar het nú), maar ook door de prijzen. Vrijwel alle items zijn onder de €50 en gemiddeld zelfs een eurootje of vijfentwintig. Het aanbod bestaat uit ’70’s, ’80’s en ’90’s stukken en check vooral even de jurken en de kimono belts. Zo mooi!

Bekijk de collectie

 

 

 

Imparfaite

Imparfaite is ontstaan vanuit de missie om de allerbeste vintage webshop te maken (quite a mission, huh?). In deze enorme Franse online vintage store vind je heel veel schatten voor een nette prijs. Hoewel de campagnefotografie ontzettend lekkermakend en heel Rouje-waardig is, moet je bij de productfotografie iets meer je fantasie gebruiken, die is namelijk een tikkie droger. Maar dat maakt de collectie niet minder mooi. Het scrollen waard!

Bekijk de collectie

 

 

 

Indianaweg 10

Deze online vintage store is opgezet door twee zussen met een gedeelde (méga)liefde voor vintage schatgraven. Je vindt er een fijne collectie handpicked vintage in een romantische ’70’s stijl: van prachtig geborduurde jasjes, seventies hippiejurken, broderie blouses, kimono’s en allerlei andere items met een funky of boho vibe. Ook vind je er veel groen, home-accessoires en organic verzorgingsproducten. Ook leuk: Indianaweg 10 heeft ook twee fysieke winkels in Amsterdam, aan de Kinkerstraat en de Eerste Jan Steenstraat.

Bekijk de collectie

 

 

 

Vintage Jungle

Vintage Jungle is een hele fijne (Nederlandse) Etsy store waar je de mooiste ’70’s inspired vintage vindt met een wereldse twist. Denk: veel zwierige boho en prairie jurken, kleurrijke kimono’s, printed gilets en folky embroidery tops. Zoveel moois!

Bekijk de collectie

 

 

 

Rumors Vintage

Één van mijn favorieten uit de offline wereld, Rumors Vintage, heeft nu ook een online variant! Ik hou van deze Amsterdamse winkel om z’n uitgesproken, kleurrijke items en brede collectie. Rumors Vintage is betaalbaar (vind ik) en heeft ook wat gekkere streetstyle-achtige items in de collectie. Word ik heel blij van!

Bekijk de collectie

 

 

 

Pennylane

Nog zo’n parel. Deze vintage boutique in Amsterdam heeft sindskort ook een online versie. Je vindt items uit de jaren ’60, ’70, ’80 en ’90, van basic items tot wat meer uitgesproken en met heftige prints. Ik ben vooral fan van de ’70’s pareltjes. De fysieke versie van Pennylane zit in hartje Pijp, aan de Eerste van der Helststraat.

Bekijk de collectie

 

 


 

Meer lezen over vintage? Check ook:

Hoe duurzaam is vintage en tweedehands kleding nou écht?
Guide: vintage en tweedehands kledingschatten

 

 


 

 

Fotocredits
Alle foto’s in dit artikel zijn afkomstig van en eigendom van de merken en winkels zelf. Zoveel moois!

 

 

 

1 Comments

  • Ik denk dat ‘andpause’ hier nog wel goed tussen past! Prachtige vintage basics in naturel kleuren, echt een mooie Nederlandse vintage webshop 🙂

    Beantwoorden

Write a comment