Events Oktober header

True_fashion_talks_Amsterdam

True Fashion talks – Power to the consumer!

3 oktober 2017  –  Fashion for Good, Rokin 102, Amsterdam

True Fashion Talks is awesome initiatief van de True Fashion Collective, dat zich hard maakt voor een duurzamere en eerlijke modewereld. Elke paar maanden wordt een talkshow-avond gehouden waarin inspirerende mensen met elkaar in gesprek gaan over een modegerelateerd onderwerp. Deze keer: Power to the consumer!, over de vraag hoe consumenten meer geactiveerd kunnen worden om bewuster te kopen. Want échte verandering begin je door consumenten te inspireren en hen te motiveren om zich hard te maken voor een betere mode-industrie. Welke tools kunnen we ontwikkelen om hen onderdeel te laten zijn van de (noodzakelijk!) positieve verandering?

Tijden:
Di 03-10   |     18:30 – 20:30     |    (€ 5,-,  tickets koop je hier)

Meer info:
Facebook-event

Dutch_Sustainable_Fashion_Week_2017

Dutch Sustainable Fashion Week

6 – 15 oktober 2017    –    Amsterdam, Tilburg, Maastricht, Rotterdam en Arnhem

Van 6 tot en met 15 oktober is het weer Dutch Sustainable Fashion Week! Verspreid over verschillende plekken door het hele land (met de focus op Amsterdam, Rotterdam, Tilburg, Maastricht en Arnhem) worden in die week allerlei lezingen, winkelroutes, catwalkshows, workshops, tentoonstellingen, discussies en award-uitreikingen gehouden. De focus van de DSFW zal je niets verbazen: duurzaamheid (circulaire fashion en afvalreductie) en innovatief design. Op de website van DSFW vind je naast informatie over het programma, ook duurzame winkelroutes in 25 Nederlandse steden en veel duurzame modemerken.

Tijden en locaties:
Divers, zie programma

Meer info:
www.dsfw.nl
Facebook DSFW

Conscious_Fashion_Event_Humanity_House

Made in Albania: The fashion industry in Eastern Europe

di 10 oktober 2017    –    Humanity House, Den Haag

Ter ere van de Dutch Sustainable Fashion Week wordt in het Humanity House in Den Haag een filmpresentatie gehouden over de fabriekseigenaren, medewerkers, studenten, NGO’s, business developers en modemerken uit de Albanese modeketen. Die voornamelijk bestaat uit kledingwerksters die voor een laag loon, onder de noemer “Made in Italy” producten maken voor de Italiaanse luxemarkt. Na de filmvertoning volgt een paneldiscussie door mode-experts en personages uit de film, over de huidige problemen in de mode-industrie en hoe we het mode-systeem kunnen veranderen. Met onder andere Roosmarie Ruigrok (Clean&UniqueFashion Revolution Netherlands), Adia Sakiqi (Ambassador of the Embassy of Albania, The Netherlands) en Shkelzen Marku (Yunus Social Business Balkans).

Tijden:
dinsdag 10 oktober    |    19:30 – 21:30  (€ 7,50, tickets koop je hier)

Meer info:
Facebook-event

Sticky_Fingers_Sustainable_Pop-up_Store_2017

Sticky Fingers Sustainable Fashion POP-UP

wo 11 oktober 2017    –    Sticky Fingers, Amstelveenseweg 3, Amsterdam

Om te vieren dat de Dutch Sustainable Fashion Week plaatsvindt van 6-15 oktober, bundelen Nukuhiva, O My Bag en Charlie + Mary de krachten en organiseren samen een pop-up store om je vingers bij af te likken in het toepasselijke Sticky Fingers (een fantastische eco-patisserie) in Amsterdam. Wat je er kunt verwachten: fabulous fair fashion van mooie merken, lekkere hapjes en drankjes en een fijne goodiebag in een héle Insta-waardige omgeving 😉 I love it!

Tijden:
woensdag 11 oktober    |     17:00-20:00

Meer info:
Facebook-event

Pause-Conscious-fashion-Pop-Up-amsterdam
Pause-Conscious-fashion-Pop-Up-amsterdam_1

Pause – Conscious pop-up store

19-22 oktober 2017  –  Posthoornkerk, Amsterdam

Na 3 succesvolle, voorgaande edities opent Pause eind oktober voor de vierde keer haar deuren met het thema ‘Art Bible’. Pause is een dynamische conscious fashion experience waar duurzame merken (lokaal en internationaal) hun collecties, designs en verhalen delen in een inspirerende plek: de prachtige Posthoornkerk in Amsterdam. En dat zijn er nogal wat, bekijk hier de lijst met designers die aanwezig zullen zijn. Het doel: een plek creëren die ons inspireert om na te denken over onze (mode)keuzes en de manier waarop we onszelf willen presenteren aan de wereld. Ik ga er sowieso een kijkje nemen!

Openingstijden
Do 19-10   |     18:00 – 22:00 (openings-event)
Vr 20-10   |   14:00 – 19:00
Za 21-10    |    12:00 – 19:30
Zo 22-10    |    13:00 – 18:00

Meer info:
www.pausepopup.com
 Facebook-event

Fair_fashion_festival_utrecht_2017

Fair_fashion_festival_utrecht_2017_timetable

Fair Fashion Festival Utrecht

22 oktober 2017  –  diverse locaties in het centrum van Utrecht

Op zondag 22 oktober is Utrecht de stad waar je moet zijn! Daar wordt namelijk de vijfde, speciale jubileumeditie van het Fair Fashion Festival gehouden. Er is een bomvol gratis programma opgesteld dat je kunt ervaren op diverse locaties in de binnenstad. Waaronder workshops en lezingen door o.a. LENA – The Fashion Library, Hailey van Palace of Bliss en Chanel van MUMSTER. Er is een grote markt op het Stadhuisplein, waar je allerlei duurzame items kunt shoppen in verschillende prijsklasses. Daarnaast zijn er diverse modeshows, waaronder dit keer zelfs een exclusieve haute coutureshow. Benieuwd naar de editie van vorig jaar? Bekijk hier de aftermovie!

Openingstijden
Z0 22-10    |     13:00 – 19:00

Meer info:
www.fairfashionfestival.nl/utrecht
Facebook-event