Fair sustainable fashion favorieten august 2018
Products

Conscious fashion favorieten AUG18

Nieuwe maand, nieuwe favorieten! Deze keer wil ik je graag kennis laten maken met een aantal nieuwe merken, waaronder zelfs 3(!) mooie swimwear brands die niet alleen qua looks, maar ook qua prijs heel interessant zijn. Nice…

Ik heb deze keer wat harder moeten zoeken, augustus is altijd een ‘tussenmaand’: de laatste restjes van de zomercollectie en de sale worden weggewerkt en achter de schermen wordt hard gewerkt aan de introductie van de nieuwe collecties. De komende weken gaat er weer veel moois aan komen, I can feel it! Zin in! Enjoy!

 

(benieuwd naar de vorige edities?
Bekijk ook mijn favorieten van JUNI en JULI)

 

 

 

Jewelry en tassen
van Les Sublimes

Les Sublimes heeft new arrivals! En deze keer is het geen kleding; mijn misschien-wel-favoriete French essentials brand heeft nu ook tassen en sieraden in de collectie. Zo mooi! Mijn favorieten? Deze prachtige statement oorbellen (€ 74), gemaakt van gerecyclede materialen en eerlijk en met de hand gemaakt in Kenia. En de oversized raffiatas (€ 110) ,met de hand gemaakt in Kenia. Nice!

Bekijk de new arrivals hier

 

 

 

Fair swimwear van Oceanchild

Wat ben ik blij dat ik dit mooie swimwearmerk heb ontdekt. Bij Oceanchild vind je eco friendly zwemkleding die wordt gemaakt van gerecyclede visnetten en eerlijk wordt geproduceerd in Duitsland. Nog lokaal ook, dus! En met een prachtige, vrouwelijke fit. Helaas ben ik al voorzien, maar als ik weer een bikini nodig heb, weet ik waar ik ‘m ga zoeken! Prachtig! Mijn favorieten: de KAUI bandagetop met wijdere bandjes (€ 69) en de MALVE bralette top (€ 69) die je hierboven ziet op de foto’s.

Bekijk de collectie hier

 

 

 

Undies en basics
van Organic Basics

Behoefte naar súper comfortabel ondergoed dat met hart voor mens en planeet is gemaakt? Of zoek je het perfecte basic kwaliteits t-shirt (zoals het exemplaar op de rechter foto – € 32)? Dan moet je echt eens bij Organic Basics kijken. Bij dit Deense merk vind je basics van duurzame materialen en een speciaal ontwikkeld Silvertech materiaal, dat ervoor zorgt dat onaangename geurtjes lang weg blijven. Je vindt er ook de perfecte onzichtbare hemdjes en broekjes, handig voor onder semi-doorzichtige kleding of dunne stoffen. Organic Basics produceert onder eerlijke arbeidsomstandigheden in verschillende fabrieken in Europa.

Bekijk de collectie hier

 

 

 

Duurzame tassen
van Mokoko

Wat zijn de tassen van Mokoko, een Estlands merk, mooi! Ze worden gemaakt van dik kwaliteitsleer uit Italië, dat ecologisch is gelooid en geproduceerd in de eigen studio in Estland. Mijn favorieten: de donkerrode en de felblauwe tas. Beide kosten ze € 150,- en ze hebben handige opbergvakjes, zodat je je spullen nooit lang hoeft te zoeken. Hele mooie investment pieces!

Bekijk de collectie hier

 

 

 

Conscious fashion dresses
van Pink City Prints

Toen ik onlangs op The Acey, één van mijn favoriete conscious fashion webshops, rondkeek, kwam ik een nieuw merk tegen. Bij Pink City Prints vind je mooie, kleurrijke zomerjurkjes in vrouwelijke pasvormen en luchtige stoffen. De collectie wordt onder eerlijke arbeidsomstandigheden gemaakt in India. Met de hand – en dan niet alleen het kledingstuk zelf, maar óók het aanbrengen van de verf; het hele proces. Mijn favorieten? De Nomad Kaftan (£ 119), de Citron dress (£ 209), de Spring Rah-Rah dress (£ 129), de Gypsy Med Dress (£ 149) en de Prairie dress met Westworld vibes (£ 159)

Bekijk de collectie hier

 

 

 

Sustainable swimwear
van Batoko

Nog meer swimwear! Bij Batoko vind je de allerleukste badpakken met crazy prints. Orka’s, neushoorns, haaien en dino’s… hier word je toch vrolijk van? Om ook vrolijk van te worden: de collectie wordt gemaakt van gerecycled plastic en eerlijk geproduceerd in China. Ook de prijs is er één die een glimlach geeft: de badpakken kosten £40. Heel goed te doen, toch?!

Bekijk de collectie hier

 

 

 

Fancy vegan shoes
van Balluta

Ik spotte ze voor het eerst bij influencer Stephanie Broek en daarna bij vegan blogger Justine: deze opvallende heels van fair brand Balluta. Balluta is een vegan merk en dus geschikt voor alle soorten dierenliefhebbers. De collectie wordt gedesigned en geproduceerd in thuisland Portugal. De collectie is nog klein, maar wordt binnenkort uitgebreid. De heels op de foto zijn nu in de sale en afgeprijsd van € 300 naar € 150. Wie wil?! 😉

Bekijk de collectie hier

 

 

 

Fair jewerly
van Indi & Me

Indi & Me is een Nederlands sieradenmerk. Je vindt er mooie subtiele gold filled sieraden, allemaal lokaal en met de hand gemaakt in onze hoofdstad. Vooral van de oorbellen ben ik fan; je vindt er heel vee mooie goudkleurige ringetjes met originele bedeltjes. Mooi!

Bekijk de collectie hier

 

 

 

New vegan arrivals
bij Matt & Nat

Ook één van de bekendste vegan merken heeft new arrivals! Bij Matt & nat vind je veel nieuwe mooie tassen, waaronder mooie bum bags en rugtassen. De collectie wordt gemaakt van PU (nepleer), waarvan voor een deel van gerecyclede PET-flessen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik de laatste tijd steeds meer bedenkingen lees over in hoeverre Matt & Nat écht duurzaam en/of fair is en als ik op de website kijk, blijft het verhaal – naast natuurlijk de slogan “live beautifully” en veel zinnen over het onderwerp – een beetje vaag. Toch denk ik dat de tassen van Matt & Nat voor veel vegans een uitkomst zijn. Bepaal zelf of je er wilt kopen!

Bekijk de new arrivals hier

 

 

 

Sustainable swimwear
van Halla Halla

Het houdt niet op – ik heb nóg een mooi, duurzaam swimwearmerk voor je! Bij Halla Halla vind je een grote collectie badpakken en bikini’s. Basics of een opvallende print; you name it, they have it. Het Finse merk maakt zwemkleding van gerecycled plastic uit de oceaan en de collectie wordt eerlijk geproduceerd op Bali. Mijn favorieten? Dit vrolijk gekleurde badpak (dat je ook reversed kunt dragen! € 84), dit mooie, elegante zwarte badpak (€ 84,-) en de rode bikini met subtiele meloenprint (top € 54,- en broekje € 40,-) . Cute!

Bekijk de collectie hier

 

 


 

 

Voor dit artikel heb ik dankbaar gebruik gemaakt van de foto’s die afkomstig zijn en eigendom zijn van de merken zelf.

Write a comment