Products

Conscious fashion favorieten JUN18

Een nieuwe maand, dus een nieuwe reeks conscious fashion favorieten! Met deze maand weer zóveel moois – al zeg ik het zelf:

•  Een paar prachtige sieradenlabels (Barelli Manon en Wildthings)
•  De mooiste conscious wikkeltops (Les Sublimes)
•  Een spiksplinternieuw Nederlands vegan tassenmerk (FRAENCK)
•  Betaalbare vegan sandalen en slippers (Collection and Co)
•  Eindelijk een mooi conscious suit label (Admise Paris)
•  Superbetaalbare fair fashion van Sisterhood
•  De duurzame variant op de trendy boodschappentasjes (Turtle Bag)
•  De duurzame, urban statement essentials (Katharine Hamnett)
•  De prachtige stevige tassen (en workshopmogelijkheid!) van Monsak

Als je daar niet blij van wordt, dan weet ik het ook niet meer! Side note: niet alle merken zijn zowel fair als sustainable. Soms blijft het een afweging waar je de meeste waarde aan hecht en ik vind dat je die zelf moet maken. Ik probeer het zo toegankelijk mogelijk te maken voor een grote groep mensen en dat betekent dat ik allerlei merken een podium geef: niet alleen de idealistische superspelers – ook merken die al mooie stapjes maken en een beter alternatief zijn voor de grote ketens. Making the best choice is up to you! 🙂

 

 

 

Sisterhood: super betaalbaar

Ik ken Sisterhood nog maar nét, maar ik moet dit superbetaalbare label echt even met je delen. Je vindt bij Sisterhood namelijk de mooiste wikkelblouses en zomerjurke voor hele fijne prijsjes. Ik moet zeggen dat ik nog steeds een beetje in het-is-vast-too-good-to-be-true modus ben, maar Sisterhood vertelt op de website dat het onder eerlijke arbeidsomstandigheden produceert in een kleine fabriek waarmee het merk een langetermijnrelatie heeft. Dat Sisterhood zegt dat het waarde hecht aan duurzaamheid (met een trots kopje “Eco Love” op de website), voelt een beetje dubbel: er wordt namelijk geen gebruik gemaakt van duurzame (lees: synthetische) materialen. Wél zegt Sisterhood geen gebruik te maken van chemicaliën tijdens het productieproces en gebruik te maken van gerecyclede verpakkingsmaterialen. Ga bij jezelf na wat je hiervan vindt en kies bewust. Maar mooi is het in ieder geval wel, en perfect voor de mensen met een wat kleinere portemonnee!

Bekijk de collectie hier

 

 

 

 

New arrivals van Les Sublimes

Ik hou van dit fijne Franse merk! Bij Les Sublimes vind je super stijvolle kwaliteitsbasics die perfect passen in een capsulegarderobe: kwalitatief en met heel veel andere stukken te combineren. En nog duurzaam en eerlijk gemaakt van duurzame materialen (zoals biologisch katoen en biologisch linnen) ook! Nice, huh?!

Ik kende Les Sublimes van de mooie basic t-shirts, maar toen ik onlangs op de website rondkeek, zag ik een heleboel new arrivals. Met daarin prachtige zomerjurkjes en wikkeltops, zoals het exemplaar op de foto’s hierboven. En het allerleukste vind ik dat de ontwerpen an sich duurzaam gebruik stimuleren: veel tops en blouses zijn namelijk ook reversed te dragen, met een lage rug. Of neem deze heerlijke witte zomerjurk, ook andersom te dragen. Ik ben best een beetje verliefd, stiekem.

Bekijk de collectie hier

 

 

 

 

Nieuw tassenmerk: FRAENCK

Als je een beetje thuis bent in de duurzame tassenwereld, dan heb je vast al wel eens van HO&MULDER gehoord, het duurzame tassenlabel van Ratna Ho en Pascal Mulder, twee Nederlandse mode-ontwerpers. Twee weken geleden lanceerden ze hun nieuwste duurzame én vegan tassenlabel: FRAENCK. Bij FRAENCK vind je een grote collectie superstevige schouder- en rugtassen met een eigen signature, eerlijk gemaakt van vegan leer en zeildoek. Mijn favorieten: deze witte rugtas, dit mooie schoudertasje en deze in een iets grotere variant. Neem eens een kijkje in de online shop!

Bekijk de website van FRAENCK

 

 

 

 

 

Sustainable turtle bags

Tegenwoordig kan ik mijn Instagram timeline niet meer openen of er komt een influencer voorbij die quasi nonchalant voor een #instaworthy achtergrond staat te poseren met een nettasje met heel specifiek (dat moet!) sinaasappels en citroenen erin. Nu wil natuurlijk iedereen zo’n tasje en ook ik heb me laten verleiden om zo’n ding aan te schaffen, al was dat vooral omdat het me handig leek voor boodschappen. In de praktijk blijkt zo’n tasje in ieder geval níet handig is om mee te nemen naar het strand (ook al zie je dat altijd wel), want – no surprise, haha – het zand komt er compléét doorheen, dus wordt alles vies. En natuurlijk had ik dat kunnen weten, maar hé… we kunnen niet allemaal even slim zijn, toch? Haha.

Anyway. De tas die ik kocht, is een Turtle Bag. En die is heel duurzaam, want gemaakt van 100% biologisch katoen en fair trade geproduceerd in India. En nog goedkoop ook: al voor € 6,- heb je er één! Nice, huh? Je vindt de Turtle Bag in Nederland onder andere bij bij Arket, Take It Slow en The Green Labels.

Lees hier alles over de Turtle Bag

 

 

 

 

Awesome jewelry van Barelli Manon

Hou je van gold plated of zilveren oorbellen met een twist? Die sophisticated en apart zijn, maar niet té apart? Onlangs kwam ik Barelli Manon tegen, het sieradenlabel van de Belgische Manon Barelli. De collectie wordt lokaal en met de hand gemaakt in België. Mooi! Mijn favorieten: deze prachtige Organic Shape oorbellen, deze mooie Wavy oorbellen en deze U Shaped oorbellen.

Bekijk de collectie hier

 

 

 

 

Vegan shoes van Collection and Co

Ik heb je al eens eerder kennis laten maken met dit prachtige, Engelse merk, maar Collection and Co heeft een nieuwe collectie. En aangezien de stylish vegan schoenenwereld nog zó ontzettend klein is, wil ik dat graag een podium geven. De collectie van dit PETA vegan approved merk is gemaakt van synthetische kwaliteitsmaterialen. Niet heel duurzaam op zích, maar het materiaal is voor een deel gemaakt van gerecyclede PET-flessen. Scheelt weer een beetje! Ook experimenteert Collection and Co met Piñatex, een natuurlijke ‘leer’soort die gemaakt wordt van ananassen. Wél heel duurzaam! De complete collectie is eerlijk en met de hand gemaakt in kleinschalige fabrieken in Griekenland en Portugal.

In de nieuwe collectie vind je heel veel mooie modellen sandalen en slippers. Mijn favorieten? De Manko slippers met opvallende gesp en de Peponi muiltjes met blokhak. Zo mooi! En nog iets moois: de collectie is ook nog heel betaalbaar – voor zo’n 70 pond heb je al fantastische vegan sandalen! Yes!

Bekijk de collectie hier

 

 

 

 

Katharine Hamnett: LOVE IT

Het is eigenlijk bizar dat ik nog nooit iets heb geschreven over Katharine Hamnett, EVER. Deze levende conscious fashion legende en activist staat niet alleen bekend om haar politieke inzet en scherpe mening; ik kende haar van de statement tees. Bij haar gelijknamige merk vind je mooie, rauwe essentials met veelal een oversized fit, altijd duurzaam en eerlijk geproduceerd. Mocht je dit awesome merk nog niet kennen; neem er écht eens een kijkje. Heel cool.

Bekijk de collectie hier

 

 

 

 

 

New arrivals van Wildthings

Ook cool: de nieuwe collectie van het Nederlandse eerlijke én awesome sieradenlabel Wildthings. Je vindt er de mooiste zegelringen, oorringen en subtiele kettinkjes. En niet een paar items, maar een hele berg. Zoveel keus, zoveel moois! En niet alleen een mooi cadeau voor jezelf, maar ook heel leuk om cadeau te geven. De complete collectie wordt met de hand gemaakt in Bali. Goed voor jezelf én goed voor de wereld! Ik ben zo’n fan van dit merk en de prachtige campagnes! Kijk uit voor je verder klikt: hier word je hebberig van!

Bekijk de nieuwe collectie hier

 

 

 

 

 

Perfecte pakken bij Admise Paris

Nieuw merk (althans, nieuw op When Sara Smiles)! Bij Admise Paris vind je de allermooiste tailored pakken voor de “moderne en ambitieuze vrouw”. Prachtig gesneden en tijdloos en ontzettend van nu tegelijk. De complete collectie wordt niet alleen in thuisstad Parijs ontworpen, maar ook geproduceerd. Onder eerlijke arbeidsomstandigheden. Super chique! Op het gebied van stoffen mag Admise wat mij betreft nog een tandje bijzetten (er wordt namelijk geen gebruik gemaakt van natuurlijke materialen), maar het merk krijgt van mij hele dikke vette credits voor de lokale, eerlijke productie. En in de pakkenwereld is Admise überhaupt het eerste merk dat eerlijk produceert en er ook nog fantastisch uitziet. Nice!

Bekijk de collectie hier

 

 

 

 

Duurzame tassen bij Monsak

Nog een merk dat ik graag wil uitlichten: het Nederlandse tassenmerk Monsak. Je vindt er allerlei prachtige, superstevige leren tassen die heel lang mee gaan – niet alleen door hun tijdloze look, maar ook omdat ze zijn gemaakt van dik kwaliteitsleer. De complete collectie wordt met de hand gemaakt in het eigen atelier van Monsak in Amsterdam West, dat je overigens gewoon kunt bezoeken. En misschien nog het allerleukste: bij Monsak kun je een workshop volgen om je eigen tas te maken. Dat vind ik een geweldig concept, want als ik me ergens druk om maak, is het dat we compleet de verbinding met onze kleding zijn kwijtgeraakt. Door zelf je tas te maken, maar je hem niet alleen eigen; je leert ook nog eens ontzettend veel over het proces dat eraan vooraf gaat. Zo leuk!

Bekijk de collectie hier

 

 

– – – – – – – – – – – – – – – – –

 

Fotocredits  –  voor dit artikel heb ik dankbaar gebruik gemaakt van de mooie foto’s die eigendom zijn van de merken zelf: Sisterhood, Les Sublimes, FRAENCK, Barelli Manon, Collection and Co, Katharine Hamnett, Wildthings, Admise Paris, Take It Slow en Monsak.

3 Comments

 • Fijne lijst weer! Bij twijfel over een merk laat ik het vaak afhangen van hoe ze vertellen over de mail. Dan vraag ik het een en ander over het productieproces, wat ze nastreven, hoe ze dat controleren en schat ik op basis daar van in in hoeverre ik het vertrouw. Ook een vraag over de ‘ eco-love’ zou ik zeker stellen en vooral ook of ze er bijvoorbeeld naar streven om wel duurzame materialen te gaan gebruiken, waarom niet of wel en op welke termijn dan. De manier (en de uitgebreidheid) van antwoorden) zegt vaak meer dan een tekst op een website, is mijn ervaring. Maar misschien heb je dat allemaal al gedaan natuurlijk. Ze hebben in elk geval mooie items, voor mij ook het uitzoeken waard.

  Beantwoorden
 • Oh zoveel tofs <3 <3 Ik ga meteen even kijken bij Wildthings!

  Beantwoorden
 • Hi Sara,

  Leuke nieuwe merken om te zien weer.
  Ik moest aan je denken toen ik dit initiatief zag: https://collaction.org/Projects/Details/93
  Wellicht vind je het leuk om mee te doen?

  Groetjes

  Beantwoorden

Write a comment