Sustainable fair fashion outfit
Outfits

Conscious outfit 79

Jas    |    Oud

Ik draag een tweedehands, wollen mantel – de oude lievelingsjas van mijn moeder, welteverstaan. In de jaren ’90 kon ik haar in deze tas uittekenen en dankzij haar goede smaak, geldt dat nu voor mij. Het bewijs dat het toch écht mogelijk is om een tijdloze garderobe te bouwen. Ik draag hem met liefde.

 

Trui    |    H&M Conscious

De trui is van een merk waar ik een dubbel gevoel over heb: de Conscious-lijn van modegigant H&M. Want hoewel de trui is gemaakt van recycled polyester -wat ik erg tof vind – is hij voor zover ik weet niet onder extra goede arbeidsomstandigheden geproduceerd. En H&M staat nou niet bepaald bekend als de meest liefdevolle werkgever als het om kledingwerkers gaat. Ik kocht deze trui omdat ik érg blij werd (en word!) van de glitters en het eighties model. Gevalletje “damn it, ze hebben me toch weten te verleiden!”, maar ik ben wél heel blij met de trui en ik draag hem heel vaak.

 

Tas    |   Matt and Nat

Ik draag de Triplet bag van Matt and Nat in de kleur ‘red’ (niet meer beschikbaar). Een erg fijn en praktisch tasje, dat deels is gemaakt van gerecyclede PET-flessen en 100% vegan is. De Triplet is momenteel in erg veel mooie kleuren beschikbaar, kijk hier.

 

Jeans    |   Kings of Indigo

Ik draag mijn favoriete skinny jeans, de Christina van Kings of Indigo. De jeans is gemaakt van 100% biologisch katoen en duurzaam en eerlijk geproduceerd.

 

Schoenen    |   Dr. Martens

Ik draag mijn vegan Dr. Martens. Ik koos (als niet-vegan) voor de vegan variant, omdat ik benieuwd was naar de kwaliteit. Ik vind het onzin dat we leer per definitie als het allerbeste, mooiste materiaal zien (al moet ik zeggen dat ik het tot nu toe in de meeste gevallen wél zo vind). Ik heb de schoenen inmiddels een halfjaar en ik vind de kwaliteit fantastisch. Ze lopen weinig uit en ze blijven perfect in model. Het ‘leer’ krijgt zelfs enkele ‘cracks’ bij de wreef, net als bij echt leer. Heel gaaf. Je vindt de schoen hier op de website van Dr. Martens.

 

sustainable_fair_fashion_outfit_79_1

1 Comments

  • Oh scheisse, ik dacht nog “die trui is leuk! waar zou die vandaan komen?” :’)
    Gelukkig heb je er veel plezier van, maar voor mij wordt dat hem dan niet. Een broek van KOI hopelijk wel binnenkort!

    Beantwoorden

Write a comment