Brands, Outfits

Conscious outfit 81 (rainwear van Maium)

Misschien heb je het al gezien: onlangs schreef ik over Maium (voorheen Majem) een nieuw rainwearmerk uit Nederland. Maium maakt regenjassen die er niet alleen ontzettend goed uitzien; ze worden gemaakt van gerecycled plastic én ze worden onder eerlijke arbeidsomstandigheden geproduceerd in China. Duurzaam, eerlijk en stijlvol; hoera! De jassen zijn in vijf kleuren beschikbaar (kijk hier) en kosten € 135,-. Inmiddels ben ik de gelukkige bezitter van een jas in off-white én heb ik hem in het druilerige Nederlandse weer getest.

En wat is deze jas fijn. Allereerst vanwege het – in tegenstelling tot veel andere duurzame rainwear – mooie design. Het is een lichtgewicht jas; tegelijkertijd is-ie stevig en tot in de details goed afgewerkt. Hij heeft een lange rits, maar je kunt hem ook met drukknopen dicht doen. De capuchon is verstevigd en je kunt hem met een slim detail aanrijgen, waardoor hij ook in een flinke hoosbui goed blijft zitten. Aan de zijkanten zitten ritsen en als je ze opendoet, komt er een extra stuk stof tevoorschijn waarmee je jezelf droog kunt houden op de fiets. Er zit een handgat in verwerkt, waardoor de lap stof over je handen heen valt als je fietst (en fietsen met droge handen is een stuk minder koud). Superfunctioneel. Blij mee!

 

Conscious_fair_outfit_Majem_rainwear_regenjas_1000_1

 

Conscious_fair_outfit_Majem_rainwear_regenjas_1000_2

 

Regenjas   •   Maium

Over de regenjas van Maium heb ik hierboven genoeg gezegd: hij is superfunctioneel en ook nog duurzaam (gemaakt van gerecyclede PET-flessen) en eerlijk geproduceerd. Blij mee!

 

Jeans   •   Kings of Indigo

Mijn bootcut Marie jeans is van het Nederlandse jeansmerk Kings of Indigo, in het zwart. De jeans is gemaakt van 100% biologisch katoen, duurzaam én eerlijk geproduceerd. Ik ben heel blij met de aansluitende fit van deze jeans, hij zit perfect!

 

Jewelry   •   Neinties

Ik draag oorbellen en een kettinkje van Neinties. Dit Deense fine jewelry merk is betaalbaar en produceert onder goede arbeidsomstandigheden. Zo’n mooie collectie!

 

Sneakers   •   Adidas (oud)

Ik draag mijn superoude Stan Smith sneakers van Adidas – een persoonlijke favoriet, nog steeds. Ze zijn niet duurzaam of eerlijk geproduceerd, maar ik heb ze nu zeker 3 jaar en wat dat betreft ben ik er in ieder geval duurzaam mee omgegaan. Ze beginnen inmiddels wel erg te slijten en te stinken; wie weet tik ik via een tweedehands platform (zoals Marktplaats of United Wardrobe) een nieuw paar op de kop.

 

Conscious_fair_outfit_Majem_rainwear_regenjas_1000_4

 

Conscious_fair_outfit_Majem_rainwear_regenjas_1000

 

Conscious_fair_outfit_Majem_rainwear_regenjas_1000_6

 

Conscious_fair_outfit_Majem_rainwear_regenjas_1000_8

 

Conscious_fair_outfit_Majem_rainwear_regenjas_1000_7

4 Comments

 • Ohhh wauw wat een mooie zeg! Staat je fantastisch 😀

  Beantwoorden
 • Prachtige regenjas! En dat voor een item wat vaak praktisch gebruikt wordt, is het nu ook nog een eyecatcher en duurzaam! Yippie!

  Beantwoorden
 • Handig dat ‘uitklapbare’ deel. In het zwart zou ik m ook wel dragen.
  Draag jij dit dan over je winterjas? En vergeet je dan niet om deze nog apart mee te nemen als het bijv.
  kan gaan regenen op de terugweg?
  En wanneer kiez je voor deze en wanneer voor die teym parka (qua weer ofzo)?

  Beantwoorden
 • ik ben van plan deze jas aan te schaffen om te gebruiken op de fiets in een regenbui. Vraag mij af of de jas van ademend materiaal is gemaakt. Niet dat je na je fietstocht bezweet aankomt.

  Beantwoorden

Write a comment