The Confidante Spirits fair fashion
Outfits

Conscious outfit met mijn wrap suit van The Confidante

Als ik iets belangrijk vind in een outfit, dan is het comfort. En als deze oufits íets in zich heeft, dan is het wel dát. Ik draag een wrap suit van een merk dat ik heel leuk vind en waar ik je kennis mee wil laten maken: The Confidante. Het pak bestaat uit een wrap top en een wijde wrap broek waarvan ik durf te wedden dat ze lekkerder zitten dan je pyjama. Ze zijn geïnspireerd op Balinese sarongkleding, gemaakt vaneen linnen-rayonmix en kunnen op allerlei manieren gedragen worden: zowel los als samen, de top kan op 4 verschillende manieren geknoopt worden en de broek op twee manieren.

Ik ben er echt onwijs blij mee, en niet alleen omdat dit heerlijke pak me – onder andere door hun veelzijdigheid – heel wat fijne zomer- en vakantiedagen gaat opleveren. Beide stukken zijn namelijk ook aanpasbaar op het lichaam, (en daarmee te dragen met maat XS tot L), comfortabel, onder eerlijke arbeidsomstandigheden geproduceerd en óók nog betaalbaar. Ik zei het toch? Fijn pak!

 

 

 

The Confidante heeft een duurzame designfilosofie, produceert onder eerlijke arbeidsomstandigheden bij kleine familiebedrijfjes op Bali en is nog betaalbaar, ook.

 

Graag vertel ik je meer over The Confidante, dat overigens een Nederlands merk is. Laten we beginnen bij de naam en de filosofie. Oprichtster Sabine vertelde me dat een Confidante iemand is bij wie je je fijn voelt. Iemand die je in vertrouwen kunt nemen en die je een goed gevoel geeft, in alle opzichten. Die gedachte vertaalt zich door in alles dat het merk doet. Zo zijn vrijwel alle items uit de collectie verstelbaar en aan te passen naar de vormen van je lichaam. Dat is niet alleen handig voor jezelf (want als je een maatje – en zelfs twee – aankomt of afvalt, kun je het alsnog blijven dragen), ook is het een slimme manier om overproductie tegen te gaan. Van alle stukken zijn tenslotte minder stuks nodig om alle lichaamstypes te kunnen bedienen.

Bovendien kun je bijna alle items op meerdere manieren dragen. En persoonlijk vind ik dat echt tóp; daardoor heb ik meerdere kledingstukken in één en kan ik er flink meer variëren – én zal ik ze nog minder snel zat raken. Nu moet ik zeggen dat ik niet zo’n blotebuikentype ben en de top vooral in een standaard ‘wrap’ of achterstevoren (met een wat lagere rug) zal dragen. En soms ook zonder pants, met een vintage Levi’s en muiltjes, bijvoorbeeld. En de pants zonder de top, met een wit t-shirt en sneakers.

De volledige collectie wordt onder eerlijke arbeidsomstandigheden geproduceerd bij kleine familiebedrijfjes op Bali. Sabine kent alle tailors persoonlijk en ze bezoekt de productieplek twee keer per jaar. Ze vindt het belangrijk om de eerlijke prijs te betalen: de prijs die wordt gevraagd door de tailors, de fabric dyers en de fabric printers.

The Confidante produceert in kleine aantallen en laat pas restocken als een item goed loopt. Van de leftover fabrics worden scrunchies gemaakt, die je als gift bij je bestelling krijgt. Zo leuk! Of ze worden geüpcycled naar nieuwe tops, zoals deze Zero Waste Top.

 

 

 

Daarnaast draag ik een vintage oversized trenchcoat die ik bij Episode kocht, en fijne leren zomersandaaltjes van Bottines. Ze zijn onder eerlijke arbeidsomstandigheden (in Griekenland) gemaakt van ecoleer. Je vindt ze hier.

 

 

 

 


 

Fotocredits
De foto’s bij dit artikel zijn een mix van mijn eigen foto’s en foto’s die afkomstig zijn en eigendom zijn van The Confidante.

 

1 Comments

  • Ohhhhhh wat is ‘ie mooi zeg! <3

    Beantwoorden

Write a comment