Sara Dubbeldam fair sustainable slow fashion
Outfits

Conscious fashion outfit

 

Corduroy flares  •  Loïs Jeans

De broek is mijn laatste aanwinst: een corduroy flared exemplaar van Loïs Jeans. Ik had hem al lange tijd op het oog en toen de broek onlangs uitverkocht begon te raken, begon het tot me door te dringen: hij kwam toch wel erg in de buurt bij mijn droombroek. Helaas loopt-ie enorm uit, dus ik ga hem naar een kleermaker brengen en laten innemen. Alleen perfectie! De broek is onder eerlijke arbeidsomstandigheden geproduceerd in Spanje. Hij is helaas niet gemaakt van duurzame materialen, maar ik zet altijd perfectie in stijl op nummer één en ik heb nergens zo’n mooie broek gevonden die ook nog duurzaam was. Een hele bewuste keuze. Mijn Rawide Zip 5621 Brightcord One broek van Loïs Jeans kost nu € 83,97 in de sale en je vindt hem hier.

 

Turtleneck top  •  Kings of Indigo

Mijn witte turtleneck top met korte mouwen is van Kings of Indigo. Hij is gemaakt van 100% biologisch katoen en onder fair trade omstandigheden. Wat ik tof vind aan deze top, is dat-ie een all year round geval is: in de winter staat hij geweldig onder een trui of vest en in de zomer draag ik hem gewoon zo, op een vintage Levi’s jeans. Onlangs was deze top in de sale, maar inmiddels is-ie helaas uitverkocht. Helaas!

 

Tas  •  Myomy

Oh, wat ben ik blij met deze My Carry Bag van Myomy. Hij is niet alleen superpraktisch qua inhoud en verdeling, ook mijn 13″ MacBook past er perfect in. Zou je niet zeggen, he?! Hij is gemaakt van ecologisch gelooid leer (dus geen chemicaliën en een lage milieu-impact) en onder fair trade arbeidsomstandigheden gemaakt. Ik vind de kleur prachtig; wit knalt er altijd uit en het geeft de tas een minimalistische uitstraling. En hij is van fantastische kwaliteit: het leer is heel stevig en dik en de tas zit heel goed in elkaar. Deze Carry Bag in rambler white kost € 179,95 en je vindt hem hier.

 

Jas  •  Vintage (van mama)

Ik draag mijn lievelingswinterjas en tevens mijn allerduurzaamste jas (misschien wel bezit!): de oude jas van mijn lieve mama, die ze altijd droeg eind jaren ’80 – begin jaren ’90 toen ik een klein meisje was. Ik kan me herinneren dat ik hem vroeger al prachtig vond en toen ze 3 jaar geleden, nadat hij anderhalf decennium in de kast had gehangen, vroeg of ik hem misschien (“maar wel met zorg, he!”) wilde hebben en dragen, hoefde ik natuurlijk geen seconde na te denken. Voor mij is deze jas hét bewijs dat stukken ontzettend tijdloos kunnen zijn. Past ontzettend in deze tijd, toch?!

 

Schoenen  •  & Other Stories

Mijn schoenen (die met de hak – terwijl ik dit schrijf, zie ik dat ik op sommige foto’s andere schoenen aan heb 😉 Achja!)  zijn van & Other Stories en ik hoor je denken: “maar zij zijn toch helemaal niet fair of sustainable?”. Nope. En toch heb ik ze er 1,5 jaar geleden gekocht; heel bewust, zelfs. Ik zocht namelijk de perfecte enkellaarsjes. Met een comfortabele blokhak, van suede, met dunne veters en een slanke schacht. Bij fair brands kon ik nergens soortgelijke schoenen vinden en aangezien ik stijlprefectie (indien mogelijk) altijd op nummer één heb staan, ging ik voor deze. En ik heb er geen seconde spijt van gehad. Duurzaamheid gaat niet alleen over producten kopen die duurzaam zijn gemaakt. Het gaat er ook om hoe duurzaam je ze draagt.

 

 

 

 

 

 

 

2 Comments

  • Zo tof! Ik zou willen dat ik de flaired broeken ook pas, maar ik ben veeel te klein haha…

    Beantwoorden
  • Mooie outfit en ook mooi dat er een bewuste keuze achter elk item zit. Die jas is ook hartstikke mooi en door het verhaal erachter extra leuk.

    Beantwoorden

Write a comment