Iden fair sustainable jeans brand denim jacket
Brands

Prachtig duurzaam denimmerk: Iden

Denim lovers opgelet: new AWESOME brand alert! Iden is namelijk zo’n merk dat niet alleen het stijlgevoel, maar ook het hart op de juiste plek heeft. Dit conscious label is opgebouwd vanuit een belangrijke key piece voor veel mensen (en Nederlanders al helemaal): jeans. De collectie is om 6 verschillende modellen heen gebouwd en daarmee heeft Iden voor elke behoefte een perfecte fit. Ik heb in ieder geval mijn perfecte flared, skinny en wide jeans al gespot!

Iden heeft duurzaamheid heel, heel hoog zitten – op alle vlakken probeert het merk zo duurzaam mogelijk te produceren. Zo worden de jeans gemaakt van natuurlijke en gerecyclede materialen, zoals biologisch katoen en gerecycled polyester en de patches op de achterkant worden gemaakt van gerecycled leer. De collectie wordt onder eerlijke omstandigheden geproduceerd in low impact fabrieken in Turkije, Portugal en China.

Ik word blij van merken die bewijzen hoe cool duurzaam kan zijn. Die een ontzettende wannahave collectie maken waar zelfs fast fashionista’s van gaan watertanden. Daarom wilde ik Iden je niet onthouden. Hey, you’re welcome! 😉 Wil je bestellen? Shipping naar Nederland kost £ 9,50. Best goed te doen!

Bekijk de collectie

 

Indigo Fonteyne flare jeans   |   £ 155

 

Vintage Indigo midi denim dress   |   £ 175

 

Black Baille women’s denim jacket   |   £ 195

 

Light Indigo Radclyffe jeans   |   £ 135

 

Light Indigo Radclyffe jeans   |   £ 135

 

Light blue Ursula wide leg jeans   |   £ 185

 

Indigo Josephine skinny 5 pocket jeans   |   £ 125

 

 

Black Josephine skinny 5 pocket jeans   |   £ 155

 


 

Fotocredits: Iden

 

Op zoek naar meer duurzame jeansmerken? Ik zette de allermooiste op een rij in mijn grote Conscious Jeans Guide!

4 Comments

 • Oeh, dit merk kende ik nog niet! Hele toffe items zitten er tussen. Als ik toe ben aan een nieuwe jeans, ga ik er zeker eens kijken!

  Beantwoorden
  • Ja he! Ze zijn natuurlijk niet rockbottom goedkoop, maar wel vergelijkbaar (of eigenlijk ietsje duurder) met bijvoorbeeld Kings of Indigo. En ik vind deze fits en stofkeuzes echt top, zelf zit ik heel erg met de flared jeans in donkerblauw in m’n hoofd 🙂 Misschien over een paar maanden!

   Beantwoorden
 • Ohhh nu zie ik zelfs dat je al over Iden geschreven had haha! Kwam ik aan, spuit 11 :p

  Ik vind die wijde Ursula jeans zo mooi!

  Beantwoorden
  • Ja he, die is zó mooi! Ik zit zelf over de flared na te denken, ook echt een plaatje! Misschien een cadeautje voor mezelf na m’n no buy challenge… 🙂

   Beantwoorden

Write a comment