Boeken duurzaamheid bewust leven filosofie
To read

8 duurzame en bewuste boeken voor op vakantie

Ga je binnenkort op vakantie? Heb je een paar dagen vrij? Of ben je van jezelf gewoon al een leesbeest? De zomer is de perfecte periode om de tijd te nemen voor een goed boek in de zon. En wat is er beter dan een boek dat niet alleen leuk is om te lezen, maar waar je ook nog écht iets aan hebt? Deze 8 topboeken helpen je allemaal op hun eigen manier vooruit in een duurzamer en bewuster leven. Must reads!

 

1.
Dit Is Een Goede Gids
(Marieke Eyskoot)


Dit boek is zo ongeveer de Bijbel voor mensen die duurzamer willen leven, maar niet goed weten hoe. Het is geschreven door dé sustainable fashion & lifestyle expert van Nederland, Marieke Eyskoot. En het staat vol met kennis over de modewereld, prachtige merken, interviews en tips en tricks. Álles wat je wilt weten, op een toegankelijke manier verteld. Dit Is Een Goede Gids kost € 20,-. Dit boek is sindskort ook in het engels verkrijgbaar (HOERA!), lees hier wat ik daarover schreef.

Bestel Dit Is Een Goede Gids hier

 

2.
Verlangen Naar Minder
(Jelle Derckx)

Dit boek is nét uit en ik ben er net aan begonnen, maar voor zover ik al heb ervaren, is dit een mooi boek om stil te (leren) staan bij wat je echt belangrijk vindt. Én om te leren gelukkiger te zijn met minder. Minimalist Jelle Derckx (van Growthinkers, go follow them!) neemt je op toegankelijke wijze mee in zijn persoonlijke reis naar een duurzamer en bewuster leven en deelt al zijn ervaringen, inzichten, tips en tricks. Waardevol! Verlangen Naar Minder kost € 15,-.

Bestel Verlangen naar Minder hier

 

3.
De Verborgen Impact
(Babette Porcelijn)


Heb jij énig idee wat – álles bij elkaar opgeteld – jouw totale impact is op het milieu? Voordat ik dit boek las, had ik ook geen idee. Nu wel, en dat is allemaal dankzij designer en activiste Babette Porcelijn. Ze brengt in dit confronterende en inspirerende boek onze totale milieu-impact op de planeet in kaart. Ook die waar we ons eigenlijk helemaal niet bewust van zijn. Must read als je écht duurzamer wilt leven! De Verborgen Impact kost € 22,50. Mijn review van dit boek lees je hier.

Bestel De Verborgen Impact hier

 

4.
The Curated Closet
(Anuschka Rees)

Ik heb dit boek zelf niet gelezen, maar ik heb het al op mening conscious fashion blog voorbij zien komen (inclusief positieve reviews) en daarom durf ik ‘m best tussen deze rij te zetten. The Curated Closet is een praktische en inspirerende gids om je eigen stijl te ontdekken en om je perfecte garderobe te bouwen. Klinkt goed, toch? The Curated Closet (engelstalig) kost € 17,99 en is o.a. hier verkrijgbaar.

Bestel The Curated Closet hier

 

5.
De Weg
(Michael Puett & Christine Gross-Loh)

Niet modegerelateerd, wél heel inspirerend: dit instapboek over de Oosterse filosofie. Puett neemt je op toegankelijke wijze en met concrete hedendaagse voorbeelden mee langs de denkwijzen van belangrijke Oosterse filosofen, zoals Lao Tze, Mencius, Zhuangzhi (= Taoïsme) en Confucius. Heel waardevol als je meer wilt leren gelukkig te zijn met wat je hebt en alles te omarmen wat er op je levenspad komt. De Weg kost € 20,99.

Bestel De Weg hier

 

6.
Meer Door Minder
(Joshua Becker)

Nog zo’n inspirerend boek over het minimalisme. Ik las dit boek vorig jaar op vakantie en het heeft me ontzettend aan het denken gezet. Becker laat je écht nadenken over waarom je doet wat je doet (en waarom je waarde hecht – of eigenlijk denkt te denken – aan spullen). Én hij geeft je concrete tips hoe je kunt leren ontspullen en meer vanuit de essentie te leven. Meer Door Minder kost € 18,50.

Bestel Meer door Minder hier

 

7.
Filosofie voor een Weergaloos Leven
(Lammert Kamphuis)

Ik heb Lammert Kamphuis heel hoog zitten. Toen The School Of Life net in Amsterdam was, heb ik een cursus bij deze inspirerende filosoof gevolgd en wat mij vooral is bijgebleven, is zijn warme karakter en súperheldere uitleg. In Filosofie voor een Weergaloos Leven maakt Kamphuis filosofie toegankelijker dan ooit en laat hij zien hoe iedereen het kan toepassen om een gelukkiger leven te leiden. Ik ga ‘m snel lezen op vakantie, maar gezien alle lovende recensies kan dit niet anders dan een goed boek zijn. Filosofie voor een Weergaloos Leven kost € 17,99.

Bestel Filosofie voor een Weergaloos Leven hier

 

8.
Tao van Poeh
(Benjamin Hoff)

Heb je dit boek nog niet gelezen? Doe het alsjeblieft. Dit is één van mijn favoriete boeken éver en ik sla het nog regelmatig open (net als het vervolg op dit boek, Teh van Knorretje). In Tao van Poeh laat Benjamin Hoff je op kinderlijke wijze via Poeh en zijn vriendjes kennis maken met het Taoïsme. Dit was één van de eerste filosofische boeken die ik las en het heeft mijn liefde voor de filosofie in een stroomversnelling gebracht. Tao van Poeh kost € 14,90.

Bestel Tao van Poeh hier

 


 

(in dit artikel maak ik gebruik van affiliate links. Als je deze producten via deze links bestelt, support je mij! Ik krijg er dan namelijk een kleine commissie van. Ik werk met heel veel liefde aan When Sara Smiles en ik zoek naar eerlijke manieren om mijn tijd en energie een beetje vergoed te krijgen. Op deze manier kun je me heel gemakkelijk steunen! Alle beetjes helpen. Dankjewel!)

3 Comments

 • Oeps! Ik heb ze allemaal nog niet gelezen en ken ze ook nog niet allemaal. Super leuk lijstje dus, ik sla ze op!

  Beantwoorden
 • Winnie de Poeh is mijn favoriete boek ooit, samen met Pippi Langkous, dus ik Tao met Poeh en Teh met Knorretje moeten nu echt hoog op mijn lijst. Ik denk echt dat The Curated Closet jou ook zal aanspreken! Ik heb er echt heel veel aan gehad en het past heel erg bij wat jij op je blog ook uitdraagt: heel bewust kiezen voor je koopt, voor het beste van het beste gaan (in de zin dat het bij je past, maar ook dat het kwaliteit heeft), dat soort onderwerpen. Echt een praktisch boek en nog leuk om te lezen ook.

  Beantwoorden
  • Aaaah ja, die wil ik graag op vakantie lezen! Je hebt me overgehaald, hoor 😉 Het is een mooie praktische vertaling van de filosofie (en een praktische modevertaling van de minimalisme, dat eigenlijk natuurlijk ook al een praktische vertaling van de filosofie is ;)), ik denk dat dit het juiste moment is om ‘m maar eens te lezen, juist ook omdat ik vanaf vandaag een no buy challenge in ga. Ik ben zo benieuwd! Thanks!

   Beantwoorden

Write a comment