Duurzame modemerken Christy Dawn Sea Me Happy Mister Miara
Brands

Duurzame modemerken ✨ Christy Dawn, Mister Miara en Sea Me Happy

Soms heb je wel eens zoiets van: “Waarom kende ik dit mooie merk niet eerder?! Dit is fantastisch!”. In deze terugkerende rubriek deel ik regelmatig mijn nieuwe vondsten. Allemaal duurzame modemerken met een geweldige stijl en een groot hart. Merken die écht het checken waard zijn. In dit artikel vind je:

Christy Dawn
Mister Miara
Sea Me Happy

 

 

Christy Dawn

✓ eerlijke arbeidsomstandigheden
✓ duurzaam materiaalgebruik (uitsluitend deadstock)
✓ lokaal (in Amerika) geproduceerd

Hóezo kende ik dit merk nog niet?! Hoezo pas toen het op mijn Instagramtimeline voorbij kwam? Christy Dawn is namelijk fantastisch. Denk: Rouje meets sexy folk vibes. Het merk staat vooral bekend om de prachtige jurken, maar ook de rest van de collectie (oh hi, jumpsuits <3 mag er écht wezen). Het Amerikaanse merk heeft zowel duurzaamheid als eerlijke arbeidsomstandigheden hoog in het vaandel staan. Zo gebruikt Christy Dawn alleen maar deadstock: leftoverstoffen die anders worden weggegooid. Dit zorgt ervoor dat er altijd in kleine batches wordt geproduceerd en er dus weinig overstock op de plank blijft liggen. De volledige collectie wordt onder eerlijke arbeidsomstandigheden én lokaal geproduceerd in L.A., waar Christy Dawn ook gevestigd is.

Ga naar de website

 

 

Mister Miara fair vegan bags brand

 

 

Mister Miara

✓ eerlijke arbeidsomstandigheden
✓ vegan

Nieuw vegan tassenmerk! Mister Miara maakt prachtige tijdloze tassen van vegan ‘leer’. De tassen zijn gemaakt van polyurethaan. Dit is een synthetisch materiaal, dus qua milieu-impact en microplastics niet optimaal is, maar wél cruelty free en de voering is gemaakt van 100% gerecyclede PET-flessen (Matt and Nat gebruikt dit materiaal ook). De collectie wordt volgens eigen zeggen geproduceerd onder eerlijke arbeidsomstandigheden, in een regelmatig geaudite fabriek in China. Een mooie, nieuwe optie voor vegans, en nog betaalbaar, ook!

Ga naar de website

 

 

 

Sea Me Happy

✓ eerlijke arbeidsomstandigheden (hoop ik)

Ik ontdekte dit Belgische merk via één van mijn lezers, die me erop wees dat je hier moet zijn voor de leukste fair corduroys. En wat had je gelijk! Bij Sea Me Happy vind je kleurrijke, groovy items met een relaxte fit en een heel hoog urban gehalte. Denk tie dye, corduroy, wijde broeken en gypsy-achtige jurken. Op de website staat dat Sea Me Happy onder eerlijke arbeidsomstandigheden produceert, maar op mijn verduidelijkingsvraag via de e-mail én via Instagram, een week geleden, heb ik nog geen reactie gehad. Dat vind ik jammer, want het gaat ten koste van de geloofwaardigheid van het merk. Toch wilde ik Sea Me Happy wel delen, omdat ik de stijl heel tof vind voor een (hopelijk) fair merk. Doe met de info wat je wilt en, indien je ook benieuwd bent, stel net als ik de vraag via de e-mail wat “made with love” nou precies inhoudt…

Ga naar de website

 

 


 

Meer duurzame modemerken checken?

Brand Guides
Brand List

 


 

 Fotocredits
Alle foto’s bij dit artikel zijn afkomstig van en eigendom van de merken zelf.

Write a comment