Vegan heels Mireia Playa Thinking MU Jan 'n June thegreenlabels.com
Outfits

Duurzame outfit 02-2020

Achter elk kledingstuk zit een verhaal. De meeste hele verdrietige (nog steeds is 99% van alle kledingstukken fast fashion), sommige hele mooie. Met mijn platform wil ik een stem geven aan de mooie verhalen. Vandaag draag ik een duurzame outfit die ik heb geleend van thegreenlabels.com en die vol zit met mooie verhalen (misschien had je ‘m al gespot op m’n Insta). Ik deel ze graag met je!

 

 

Duurzame outfit 02-2020

 

Shirt – Thinking MU

Het unisex shirt is van Thinking MU, een Spaans merk en inmiddels één van mijn favoriete duurzame modemerken. Het Market Pristine Tom Shirt is eigenlijk een mannenshirt (of unisex, misschien beter) en de print is er één om verliefd op te worden: een perfect shared wardrobe piece. Het is onder eerlijke arbeidsomstandigheden gemaakt van biologisch katoen en in z’n geheel geproduceerd in Turkije, van het groeien van het katoen tot het in elkaar zetten van het kledingstuk. Ik draag maat S.

Bekijk het shirt hier

 

 

Pantalon – Jan ’n June

De broek is van het Duitse slow fashion merk Jan ’n June en letterlijk (oké, zo ongeveer) de meest comfortabele broek op de hele planeet. Hij is voornamelijk gemaakt van plastic afval uit de oceaan (gerecyclede polyamide) en onder eerlijke arbeidsomstandigheden gemaakt in Italië en Polen. Je zou het niet zeggen, maar hij heeft een beetje stretch. Daardoor zit-ie niet alleen heerlijk, hij maakt je ook mooi slank. Ik zit er zelfs aan te denken om ‘m zelf ook aan te schaffen (maar ik mag het niet van mezelf ;)). Op de foto draag ik maat M met maat 38. Het is de Black Neoprene Pants.

Bekijk de pantalon hier

 

 

 

Worker jacket – Armedangels

Dit denimjack (de Maalia jacket) is van Armedangels, één van de mooiste duurzame kledingmerken voor basics, en gemaakt van 100% GOTS gecertificeerd biologisch katoen. Hij is in z’n geheel geproduceerd in Turkije, van het groeien van het katoen tot het in elkaar zetten van het jasje zelf. Door de productie in hetzelfde land te houden, heeft het kledingstuk een nog lagere milieu-impact. Ik draag maat M (ik heb normaal maat 38).

Bekijk het jack hier

 

 

 

Heels – Mireia Playa

Ik draag vegan heels van het Spaanse (vegan) schoenenmerk Mireia Playa. Ze zijn onder eerlijke arbeidsomstandigheden gemaakt van ademend en antibacterieel veganistisch materiaal (voornamelijk gemaakt van gerecycled polyester) en heel comfortabel door de ’70’s inspired blokhak. Ik draag maat 40, mijn gebruikelijke maat, en ze heten de ‘Helga Tile Suede heels’.

Bekijk de schoenen hier

 

 

 

 


 

Fotocredits
de getalenteerde Lauresque

 

Write a comment