Eerlijke duurzame outfit kimonojurk Jan 'n June vegan heels Mireia Playa thegreenlabels.com
Outfits

Duurzame outfit 03-2020

Achter elk kledingstuk zit een verhaal. In 99% van de gevallen is dat helaas een hele verdrietige (hi, fast fashion), maar bij deze outfit zit dat anders. Wat deze items mooi maakt is dat ze er niet alleen prachtig uitzien, maar ook met liefde voor de makers en de planeet zijn gemaakt. Sinds ik me vier jaar geleden losmaakte van mijn fast fashion- en koopverslaving let ik altijd op hoe een kledingstuk tot stand is gekomen. Kleine moeite (helemaal als je de mooiste duurzame merken kent), grote impact. Vandaag draag ik een duurzame outfit die ik heb geleend van thegreenlabels.com. Dit zijn de verhalen erachter.

 

 

 

Duurzame outfit 03-2020

 

Kimonojurk – Jan ’n June

Ooit gehoord van Tencel, één van de duurzaamste én meest populaire materialen van het moment? Deze super comfy kimonojurk van Jan ’n June is ervan gemaakt. En dat zie en voel je: hij valt heel soepel op het lichaam en is ontzettend zacht op de huid. Tencel wordt gemaakt van houtpulp van de Eucalyptus en heeft een hele lage milieu-impact.

De jurk is onder eerlijke arbeidsomstandigheden gemaakt in Portugal. Kijk sowieso eens rond bij Jan ’n June, het is een vrij betaalbaar duurzaam merk en ook voor zachte basic (Tencel!) tops kun je er goed terecht. En als je op zoek bent naar een duurzame zomerjurk; ze hebben er heel veel. Zo mooi! De pantalon die ik in de vorige outfitpost droeg, is ook van hen. Ik twijfel nog steeds of ik ‘m moet kopen. Letterlijk de meest comfortabele pantalon die ik ooit heb gedragen.

Wil je meer weten over Tencel? Lees dan dit artikel, ik zocht het voor je uit. En ben je benieuwd welke kledingmaterialen duurzaam zijn en welke niet? Bekijk dan dit handige overzichtier.

Bekijk de jurk hier

 

 

 

 

 

Vegan ‘suede’ heels – Mireia Playa

Een mooi en nog enigszins betaalbaar merk voor vegan heels is Mireia Playa. Dit Spaanse label heeft een hele grote collectie en vooral de mid heels sandals vind ik erg mooi.  Deze schoenen zijn 100% vegan en gemaakt van gerecycled polyester, hout en een deel synthetische materialen. Ze zijn onder eerlijke arbeidsomstandigheden geproduceerd in Spanje.

Bekijk de schoenen hier

 

 

 

 


 

Fotocredits
De foto’s van mij zijn gemaakt door de lieve, leuke en getalenteerde Lauresque, voor thegreenlabels.com (van wie ik de kleding heb geleend voor de shoot). De foto’s van de heels zijn afkomstig van thegreenlabels.com en de foto’s van de kimono zijn afkomstig en eigendom van Jan ’n June.

2 Comments

  • Mooie foto’s van je, Sara! De kimono is ook echt een pracht. Helemaal mijn smaak en kleur ook. Super dat je nu kleding leent voor artikelen.

    Beantwoorden
  • Wauw, wat een prachtige jurk en kleur! Het staat je heel mooi! 🙂

    Beantwoorden

Write a comment