Maium fair sustainable raincoat recycled PET-bottles white
Brands, Products

Duurzame regenjas nodig? Check Maium (+ korting)!

Hoewel de lente weer in aantocht is (hoera!), blijft het Nederlandse weer onstuimig. Voor mij is een goede regenjas in ieder geval essentieel; de wandeltocht naar de supermarkt, de dagelijkse fietsrit naar het station en de vele festivals worden al een jaar lang vergezeld van mijn duurzame regenjas van Maium. En aangezien ik dat een prachtig merk vind, wil ik je daarmee kennis laten maken.

Laat ik bij de naam beginnen. Maium is best een aparte naam, waarvan ik eerst even moest opzoeken waar-ie vandaan kwam. Het woord blijkt afgeleid te zijn van ‘majem’: Amsterdams voor regen. Makes sense, huh? Maium maakt mooie, tijdloze regenjassen die jarenlang meegaan. Voor zowel mannen als vrouwen bestaat een parka- en een meer unisex model. Het mooiste vind ik de manier waarop de jassen worden geproduceerd: ze worden namelijk gemaakt van gerecyclede PET-flessen en onder eerlijke arbeidsomstandigheden geproduceerd in China.

 

Ik word heel blij van producten die heel bewust gemaakt zijn in alle facetten. Gemaakt van duurzame materialen, eerlijk geproduceerd én met een goed doordacht design.

 

De original is inmiddels in 11(!) kleuren beschikbaar en de parka in 2 kleuren. Veel keus, dus! Ik heb de original in off white. Wat ik ook top vind aan de jas, is dat-ie rekening houdt met de Nederlandse fietscultuur. Aan de zijkant bevinden zich namelijk ritsen, met daaronder een extra flap. Als je ‘m openritst, heb je een extra stuk stof, waarmee je je (boven)benen goed droog houdt op de fiets. Een soort poncho, dus. Mijn ervaring is dat deze flap je niet helemaal droog houdt bij een regenachtige windvlaag vanaf de zijkant, maar bij matige regen en weinig wind is dit een uitkomst. Ik merk dat ik ‘m zelf niet zo vaak gebruik; vaak rits ik de flap slechts iets open en dan valt hij ook al goed over mijn bovenbenen heen.

 

Gebruik de code ‘maiumxwhensarasmiles’ voor €15 korting op je regenjas!

 

En dan iets leuks: van Maium mag ik al mijn lezers €15 korting op hun regenjas aanbieden! Dan betaal je niet € 135, maar € 120 voor je jas. Overigens doet het merk niet aan sale (waarom zou je, met een product van goede kwaliteit en een tijdloos design?), dus dan is dit heel mooi meegenomen, toch? Hey, you’re welcome! 🙂

 

Bekijk hier alle regenjassen van Maium!

 

 

 

 

 

 

 

 

Write a comment