Fair fashion

Duurzame, stijlvolle en betaalbare decembercadeaus (’18)

Duurzame cadeau-inspiratie nodig voor de decembermaand (of gewoon daarna)? Ik heb mijn favoriete cadeau-ideeën onder de € 50 op een rij gezet! Het zijn cadeaus waar je ook echt iets aan hébt. Waar je inspiratie uit kunt halen, die je ook écht gaat gebruiken en die een bijdrage zijn aan je leven, hoe klein dan ook. Hopelijk zit er wat moois tussen, voor jou of een dierbare!

 

 

 

Écht duurzaam: Niks of Wereldvrede

Weet je eigenlijk niet wat je moet vragen, omdat je alles al hebt? Of wil je dit jaar niet aan jezelf denken, maar het liefst iets waarmee je ook echt goed kunt doen voor de wereld? Vraag dan Niks of Wereldvrede, twee geweldige initiatieven van Greenpeace en Amnesty International. De aankoop ervan is een donatie aan (één van) deze goede doelen, zodat jouw kerstcadeau ervan een directe bijdrage levert aan het behoud van de aarde of mensenrechten. Inspirerend!

Andere écht duurzame opties zijn tweedehands cadeaus (want: waarom niet?), maak zelf iets moois voor de ander of geef een ervaring.

Niks  –  Greenpeace (v.a. € 15)
Wereldvrede  –  Amnesty International
(v.a. € 10)

 

 

 

Een mooi, eerlijk sieraad

Ik kan heel blij worden van een mooi, eerlijk gemaakt sieraad. Ik heb er slechts een paar en ik draag ze altijd met liefde; meer sieraden hebben we niet nodig om ons mooi te voelen. Je hebt genoeg aan een paar bewuste uitgekozen exemplaren die je écht heel blij maken.

Op zoek naar een mooi, eerlijk gemaakt sieraad? Kijk dan eens bij deze merken:

Wildthings
Neinties
A La
Riverstones
Julia Otilia
Mélanie Pigeaud
Taj
Made
Akamae
A Beautiful Story

 

 

 

Een superwarme, duurzame en eerlijke wintermuts

Een super praktisch én mooi cadeau: vraag een duurzame en/of eerlijke beanie of muts! Je kunt hierbij zo duur gaan als je wilt, maar ook onder de € 50 zijn er genoeg awesome exemplaren te vinden. Zelf heb ik een beanie van Unrecorded (de grijze op de foto, € 45), eerlijk gemaakt van duurzame merinowol. Ook bij Patagonia en Armedangels kun je voor deze prijs mooie mutsen vinden. Meer een barettenmens? 😉 Kijk dan eens bij Paloma Wool!

Op zoek naar een mooi, eerlijk produceerde beanie of baret onder de € 50? Kijk dan eens bij:

Unrecorded (€ 45)
Patagonia (€ 45)
Paloma Wool (€ 45)
Armedangels (€ 39,90)

 

 

 

Duurzame beautyproducten

Nu ben ik zelf niet zo’n beautyqueen; ik hou wel van mooie producten die goed zijn voor je lichaam en die met een groot hart zijn gemaakt. De producten hierboven zijn allemaal afkomstig van mooie merken. Abel (organic parfum) vind ik een erg inspirerend merk met hele unieke geuren. Van de lippenbalsems van Hurraw en Sara Rosalie ben ik groot fan, evenals van de body cream van H&M Conscious (misschien niet direct afkomstig van een duurzaam merk, maar wel dierproefvrij, organic, superfijn en betaalbaar). En kijk eens rond in het assortiment van duurzame online beauty store Kenko, waar je heel veel mooie merken en producten vindt.

Op zoek naar duurzame beautyproducten? Kijk dan eens bij:

Abel Odor  (v.a. € 48)
Meraki (v.a. € 11,95)
Kenko Shop (v.a. € 5,30)
Werfzeep (v.a. € 6,45)
Naïf (v.a. € 9,95)
Sara Rosalie (v.a. € 14,50)
H&M Conscious (in de winkel)

 


 

Duurzame en bewuste inspiratieboeken

Ik vind een boek altijd een prachtig cadeau; het liefst één die me inspiratie biedt voor een bewuster en mooier (duurzamer) leven. Onderstaande boeken zijn een persoonlijke selectie van boeken die ik al heb gelezen en nog graag wil lezen.

 

 

Boeken over duurzamer leven

Dit Is Een Goede Gids is hét handboek voor duurzame beginners. Aanrader! The Curated Closet helpt je om een bewuste en beknopte garderobe te bouwen waar je écht gelukkig van wordt en Opgeruimd! heeft mij actief aangezet tot minimaliseren en bewuster met mijn spullen om te gaan. De Verborgen Impact is een must read voor iedereen die duurzamer wil leven, maar eigenlijk geen idee heeft wat zijn/haar persoonlijke impact op de aarde nou daadwerkelijk ís.

Circular Chefs is net uit; het is een uitgave van no waste restaurant Instock. En volgens mij is-ie erg inspirerend. En wil je graag minder plastic gebruiken (en minder afval produceren), maar weet je nog niet zo goed hoe en waar je moet beginnen? Lees het boek Het Zero Project!

Dit is een Goede Gids
The Curated Closet (+ workbook)
Circular Chefs
Opgeruimd!
Het Zero Waste Project
De Verborgen Impact

 

 

Boeken over de filosofie en een gelukkiger leven

Andere toegankelijke aanraders voor een bewuster en gelukkiger leven vind je in de filosofische hoek. Een geweldig boek dat ik aan iedereen aanraad, is Filosofie voor een Weergaloos Leven, dat levenswijsheden van oude filosofen op een hele leuke en toegankelijke manier in het ‘nu’ plaats. Heel herkenbaar, en super inspirerend! De Weg is één van mijn persoonlijke favorieten, omdat het de Oosterse filosofie (die mij erg inspireert, met name het Taoïsme) op hele toegankelijke wijze uitlegt.

Ook het Dankboek vind ik een prachtig cadeau, dat je op inspirerende wijze stil laat staan bij de mooie dingen in het leven en je dankbaarheidsmentaliteit traint.

Dankboek
Filosofie voor een Weergaloos Leven
De Weg

 

 

Boeken over minimalisme

Geïnteresseerd in het minimalisme? Lees dan de bovenstaande boeken! Meer door minder las ik vorig jaar en dit boek bevat heel veel inzichten en handvatten voor jouw eerste stappen richting een minimalistische lifestyle. Verlangen naar minder bevat soortgelijke inzichten, maar dan herkenbaar beschreven vanuit het oogpunt van de auteur, die je meeneemt op zijn persoonlijke reis en daarmee nog dichterbij komt. Weg Ermee heb ik nog niet niet gelezen, maar ik heb er veel positieve geluiden over gehoord.

Verlangen Naar Minder
Weg Ermee
Meer Door Minder

 

 

Overige duurzame producten

Ook heb ik een paar mooie praktische cadeautips voor je. Zo houden de washing bags van Guppyfriend de microplastics die van je kleding af komen, tegen in de wasmachine. Super handig! En probeer eens het duurzame wasmiddel van Seepje uit.

De turtle bag is een mooi, duurzaam (want fair trade gemaakt van gerecyclede visnetten) én stijlvol alternatief voor je boodschappentas. De Bee’s Wrap staat nog op mijn lijstje. Met deze duurzame doeken kun je heel veel plastic zakjes besparen, zo zijn ze perfect om voedsel in te wrappen en te bewaren, bijvoorbeeld je lunch voor op het werk. En ze zijn ook nog eens super herbruikbaar!

Voor duurzame sokken kun je bij Qnoop of Unrecorded kijken en voor een duurzame handdoek/hammamdoek moet je eens bij Happy Towels kijken.

Guppyfriend waszak (€ 29,95)
Turtle Bag (via Take It Slow)
(€ 9,50)
Bee’s Wrap
(€ 18,50)
Qnoop sokken
(v.a. € 9,95)
Happy Towels hammamdoek
(€ 25)
Seepje wasmiddel (€ 8,95)

2 Comments

  • Genoeg groene keus <3 Heel fijn dat er tegenwoordig zoveel mogelijk is!

    Beantwoorden
  • Bedankt voor het idee; ik heb een doosje wereldvrede gekocht voor een dierbare 🙂

    Beantwoorden

Write a comment