my paper bag / fair outfit / sustainable outfit / ethical outfit
Fair fashion

Fair Outfit 17

Bijna alle items uit Fair Outfit 17 heb ik al een keer gedeeld. Behalve de My Paper Bag, terwijl hij heel speciaal voor me is. Want naast dat ik ‘m zo’n 6 jaar lang elke dag overal mee naartoe heb gesleept, is het mijn allereerste eerlijke aankoop ooit. Ik kocht hem alweer 7 jaar geleden; ik was gefascineerd door het originele ontwerp en het mooie, dikke leer. Op het internet las ik meer over de achtergrond van het product. De My Paper Bag bleek eerlijk geproduceerd in India, door lokale ambachtslieden. Hij was gemaakt van duurzaam, biologisch gelooid leer (het begrip ‘biologisch gelooid’ was toen nog nieuw voor me, ik dacht er niet eens aan dat leer met allerlei chemische middelen wordt bewerkt). Ik kocht de tas vooral om het mooie ontwerp, maar voor het eerst voelde het goed om met mijn kleding bij te dragen aan een goed doel.

Inmiddels is de tas helemaal doorleefd. Het leer bevat overal vlekken, het is donkerder geworden en op bepaalde plekken is hij gaan glimmen. En toch vind ik hem – júist met die gebruikerssporen – prachtig! Ik gebruik hem niet vaak meer, maar het is zo’n item dat ik altijd zal blijven bewaren. De tas is iconisch geworden voor me, zowel voor mijn mooie studententijd als voor het verre begin van mijn liefde voor duurzame mode… een waardevol item 🙂

 

my paper bag / fair outfit / sustainable outfit / ethical outfit

 

Tas   |   My Paper Bag
Deze My Paper Bag (op de productfoto in de link kun je zien hoe hij er origineel uitziet – zo’n verschil met mijn gebruikte exemplaar!) is op eerlijke wijze in India gemaakt van stevig, biologisch gelooid leer; een fair trade product! De tas gaat enorm lang mee, na 5 jaar heb ik enkele stiksels opnieuw laten stikken bij de schoenmaker (logisch, na zulk intensief gebruik) en het leer is nog steeds heel stevig. Hij kan nog lang mee – het is echt een aankoop waar je geen spijt van gaat krijgen!

Trui   |   H&M Conscious
De trui is van H&M Conscious. Het is een fijne slobbertrui en toch oogt hij vrij netjes. Ik draag hem ook hier!

Jeans   |   Kings Of Indigo
De jeans is van Kings Of Indigo (model Christina). Het is een superstrakke jeans, gemaakte van 100% biologisch katoen; dat betekent dat er geen chemicaliën zijn gebruikt in zowel de grondstof als de productie van de jeans. De maat valt normaal, ik draag maat 28/34. Ik draag deze jeans ook in de allereerste Fair Outfit!

Schoenen   |   Zara (oud)
De schoenen zijn oude stappers van Zara, die ik 1,5 jaar geleden heb gekocht. Verre van duurzaam en eerlijk geproduceerd, maar wel zo duurzaam om ze te blijven dragen…

 

my paper bag / fair outfit / sustainable outfit / ethical outfit

2 Comments

  • Leuke outfit, zou het zo aantrekken! Door jou heb ik eigenlijk ook een paper bag gekocht, want ik vond het zo’n toffe tas in je outfits en had er daarvoor nog nooit van gehoord. Dat is inmiddels alweer twee jaar geleden, en ben er nog steeds heel blij mee. Dus dank daarvoor 😉

    Beantwoorden
    • Ah wat leuk om te horen! 🙂 Haha graag gedaan, hij wordt ook mooier als je hem vaker draagt he?

      Beantwoorden

Write a comment