filippa k sweater / vintage jeans / fair outfit
Fair fashion

Fair Outfit 19

Hier is Fair Outfit 19 alweer, met de – voor mij dan – fijnste trui van de wereld. Onlangs heb ik bij toeval (nee, nu niet gaan doen: “toeval bestaat niet” ;)) de perfecte basic sweater gevonden. Toen ik met een vriendin het shoppen was, trok ze me ineens de Filippa K winkel in. We hadden al de hele middag in de reguliere winkels rondgelopen, maar aangezien ik daar niks ‘mag’ kopen, vond ze dat ik ook even mijn eerlijke kwijltijd verdiende. Ik wilde in eerste instantie niet, want ik voelde de bui al hangen: hoewel ik het een prachtig merk vind, is het een aanslag op je portemonnee (voor zover deze sterveling gewend is).

Tsja. En toen ging het fout. Góed fout. Want ik kwam deze trui tegen. Heel donkerblauw, perfect op het lichaam vallend en een ietwat grove structuur. Precies wat ik al een lange tijd zoek, maar zoals jullie inmiddels wel weten, lijkt het soms een onmogelijke opgave om een item te vinden dat fair én organic én perfect is. Ze zeggen altijd “je moet nooit ergens naar zoeken, want de mooiste schatten vind je bij toeval”. Deze sweater, van het inspirerende Filippa K (dat o.a. lid is van de strenge Fair Wear Foundation), bleek niet alleen onder goede omstandigheden geproduceerd, maar ook nog van 100% organic cotton! Ik hoef je niet te vertellen dat ik ben gezwicht. En ik heb er geen moment spijt van gehad, dit is een trui die ik wel duizend keer ga dragen.

 

filippa k sweater / vintage jeans / fair outfit

 

Trui   |   Filippa K
Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, is deze trui fair én gemaakt van organic cotton! Ik ben weg van de ietwat-oversizede-maar-toch-classy pasvorm en hij zit heerlijk. Ik vind hem het mooist vallen als hij niet te oversized is. Ik draag dan ook maat S. Je vindt de trui hier op de website van Filippa K.

Jeans   |   vintage
De jeans is een afgeknipte vintage Levi’s 501, die ik oversized heb gekocht bij Episode in Amsterdam. Hij geeft je een beetje korte beentjes, maar met mijn ooievaarspoten is het te doen.

Sandalen   |   Aldo (oud)
Ik heb de sandalen inmiddels al zo’n drie jaar en nog steeds blijven ze mijn favoriet, hoewel ik nu niet meer bij Aldo zou kopen. Ze zijn een beetje lomp (en daar hou ik wel van), ze hebben een wat dikkere zool die heerlijk loopt en ik ben blij met het cognackleurige leer. Ik noem ze altijd mijn ‘Jezussandalen’ en iedereen in mijn omgeving weet dan precies op welke schoenen ik doel.

Tas   |   Matt & Nat
De tas is model Alaya van mijn lievelingstassenmerk Matt & Nat (ik schreef er al eerder over, hier). De tas is gemaakt van PU leer (deels gemaakt van gerecyclede PET-flessen) en uitermate geschikt voor veganisten. Je vindt de tas hier op de website van Matt & Nat.

 

filippa k sweater / vintage jeans / fair outfit filippa k sweater / vintage jeans / fair outfit filippa k sweater / vintage jeans / fair outfit

5 Comments

 • Meteen op mijn wishlist gezet, supermooie trui!

  Beantwoorden
 • Dit is zo mooi! Die trui wil ik ook nu.

  Beantwoorden
 • En gekocht. Nét, in de sale (sorry… maar de gewone prijs was echt geen optie voor mij). Heel erg bedankt voor de tip! Ik heb een S, hopelijk pas ik erin… Wat is jouw normale maat…? 36? Ik heb 38…

  Lieve groet, Klaartje

  Beantwoorden
  • Haha ohnéééé! Damn it, ik dacht dat dit exemplaar niet in de sale zou komen omdat hij zo basic is… au, die voel ik wel 😉 Maar ach, haha. Superfijn voor je!! Heerlijke trui, en helemaal voor de helft van de prijs! Ik heb ook maat 38 en een S genomen, die valt perfect. Dus ik denk dat je de goede keuze hebt gemaakt. Veel plezier ermee en ik ben benieuwd naar je outfits ermee… Liefs!

   Beantwoorden
 • Dank! Dat is goed nieuws 🙂 Sorry, ik wilde je absoluut geen slecht gevoel geven… En ik heb ook nog eens een heel dubbel gevoel bij de uitverkoop. Zo snel zou kleding zijn waarde toch eigenlijk niet mogen verliezen..? Helaas ben ik er bij duurdere merken toch vaak op aangewezen, Omdat ik maar een beperkt deel van mijn salaris voor kleding kan gebruiken. Iets met een fijn groot huis en drie bloedjes van kinderen… 😉 Ken je Joline Jolink? Zij is een Nederlandse ontwerpster met een hele fijne collectie. Dit seizoen stopt ze met de SALE. Ik begrijp haar helemaal, maar helaas maakt dit haar collectie voor mij ook minder toegankelijk. Interessant om over na te denken, vind ik. Ik beloof dubbel van mijn trui te genieten. Liefs!

  Beantwoorden

Write a comment