Fair Outfit / H&M Conscious / Nanushka / Mud Jeans / Acne Studios
Fair fashion

Fair Outfit 2

Daar is ie dan: Fair Outfit nummer 2!

 

DSC_0198

 

OVERSIZED VEST – NANUSHKA

Héérlijk warm, deels wollen vest van Nanushka. Eerlijk gemaakt en van hele goede kwaliteit (aanrader!). Ik draag hier maat M. Het valt oversized. Lees hier meer over het merk!

GESTREEPT SHIRT – H&M CONSCIOUS

Mijn shirt is van H&M Conscious. Het is gemaakt van 100% katoen – ik moet zeggen dat me niet duidelijk is of het biologisch katoen is, of niet. Het label zegt slechts “100% katoen” (meestal wordt het er expliciet bij vermeld als het biologisch is), de website heeft het over een zachte mix met biologisch katoen. Het is me dus niet helemaal duidelijk, dat heb ik wel vaker bij H&M Conscious. Ik heb ‘m oversized gekocht, in een maat L. Je vindt het shirt hier.

DONKERGRIJZE JEANS – MUD JEANS

Mijn jeans zijn van Mud Jeans (model Hazen, stone black), een Nederlands jeansmerk dat volgens Rank A Brand één van de meest duurzame jeansmerken is. Mud Jeans leeft geheel volgens de principes van de circulaire economie (no waste policy, een ‘closed loop’ in alles) en werkt ook nog eens met een geheel eerlijke productie! Een heel mooi, idealistisch merk. Let op: de broek loopt iets uit, dus bestel ‘m eerder aan de krappe dan aan de grote kant!

ENKELLAARZEN – ACNE STUDIOS

Ik draag de Jensen boots van Acne Studios. Het merk staat niet bij de grote massa bekend als ‘fair en duurzaam’, maar Acne is aangesloten bij de Fair Wear Foundation en dat geeft aan dat het betere arbeidsomstandigheden voor productiewerkers nastreeft. Daarmee is Acne Studios één van de weinige high-end merken die actief werkt aan eerlijke productie.

 

DSC_0212

1 Comments

Write a comment