vintage outfit / fair outfit / sustainable outfit / eco fashion
Fair fashion

Fair Outfit 21

Fair Outfit 21 is er één die een beetje anders is dan wat je normaal van mij ziet. Want hoewel mijn stijl – if I may say so – steeds meer naar casual-basic-chique (ofzoiets) neigt, is deze outfit toch wel een vreemde eend in de bijt. En dat komt natuurlijk door het gekke vintage bomberjack. Want, hoewel ik dat niet vaak op mijn blog laat zien, heb ik eens in de zoveel tijd een voorliefde voor ietwat foute, minder stijlvolle spulletjes. Ik hou er wel van om de spanning op te zoeken tussen lelijk en mooi en ik vind het leuk om te experimenteren met wat ik dan nog nét wel mooi genoeg vind en wat ik net te lelijk vind. Of hoe ik een gek jasje als dit toch met een simpele combinatie iets kan updressen, zoals ik in deze post heb geprobeerd.

Ik heb het jasje vorig jaar gekocht, bij Episode. Het is een beetje mijn festivaljasje. Niet dat ik zo van de festivalmode ben hoor – ik hou niet van moeilijk doen en ik draag altijd hele comfortabele basic outfits als ik de hele dag sta te drinken en te dansen. Maar toch brengt dit jasje me altijd in een vrolijke stemming, die ik de hele dag meeneem.

 

vintage outfit / fair outfit / sustainable outfit / eco fashion

 

Bomberjack   |   vintage 
Het bomberjack-achtige jasje is vintage en komt van de mannenafdeling van Episode. Het is fout, oversized, een beetje smoezelig, en ik twijfel of-ie echt ‘mij’ is, maar ik hou ervan. Lekker puh.

Jeans   |   Kings Of Indigo
De jeans is het model Christina (in Black Rinse) van Kings of Indigo. Een hele fijne, iets hogere jeans, die ik inmiddels zó vaak heb gedragen dat hij een beetje begint te slijten. Dat wijt ik niet aan de kwaliteit, want vooral aan het begin van zijn levensduur ben ik er niet al te netjes mee om gegaan: ik waste hem vaak en deed hem daarna in de droger. En als íets killing is voor je kleding, weet ik inmiddels…
Verder ben ik erg te spreken over de jeans, ik denk dat ik ‘m zelfs nog een keer ga aanschaffen. Hij valt normaal; ik draag hier maat 28/34, de maat die ik altijd heb met een jeans.

Schoenen   |   Veja
Ik moet bekennen dat ik deze sneakers van Veja (model Esplar Leather 3 locks white) nog niet zo vaak heb gedragen. Het zijn schoenen die je even moet inlopen, en laat ik nu net iemand zijn die dan snel afhaakt. Inmiddels ben ik er doorheen, en het valt mee. Een keer of 4 dragen en ze lopen al best wel lekker! Ze vallen overigens normaal; ik heb maat 40 en zo vallen ze ook. Hoewel ze er niet breed uitzien, zijn ze ook goed geschikt voor de minder smalle voet en dat vind ik een groot voordeel.

Tas   |   Matt & Nat
De tas is het model Alaya van Matt & Nat. Het is niet alleen een eerlijk en duurzaam (vegan en voor een groot deel gerecycled) tasje, het is ook nog eens hartstikke handig! Door het dubbelgeklapte model past er veel in en de ritsjes zorgen ervoor dat een ietwat lomp aangelegd iemand als ik niet zomaar meer haar spulletjes verliest tijdens feestjes. Ik draag het graag wat groter: lekker dicht op mijn lichaam en minder heen en weer zwiepend als ik loop of dans.

 

vintage outfit / fair outfit / sustainable outfit / eco fashion vintage outfit / fair outfit / sustainable outfit / eco fashion

5 Comments

 • Superleuke schoenen!!! Zijn die van dit seizoen? En trouwens, ik vind je hele outfit tof, niks mis mee om af en toe die grens op te zoeken toch?

  Beantwoorden
  • Dankjewel!! En dat is waar 😉 Ze zijn inderdaad van dit seizoen (geloof ik), ze zijn in ieder geval nog te koop op de site van Veja! Maar ze gaan wel hard, want bij winkels als Geitenwollenwinkel en Charlie + Mary zijn ze al uitverkocht en aan de telefoon zeiden ze me dat ze niet meer terug zouden komen (omdat ze ook bij Veja heel hard gaan).

   Beantwoorden
 • Ik vind je stijl (zowel van je woning en kleding) heerlijk!
  Ik vind je site mooi, consistent in niveau, inhoud en de frequentie van posten! Leuk!

  Misschien een keer een closet tour? Of home tour?
  Of dat je al je tassen laat zien? En in een andere post al je schoenen?

  Beantwoorden
  • Aaaah wat superleuk en lief om te horen! Dankjewel! 🙂
   En ik zit daar zelf ook wel eens aan te denken, maar ik vind mijn kast (wat niet zo heel veel voorstelt, hoor) en mijn appartement nog niet ‘af’ genoeg om nou echt met trots te laten zien aan de wereld, haha. Maar er wordt aan gewerkt en ik hou het zeker in mijn achterhoofd!

   Beantwoorden
 • Geweldig jasje, ik krijg er een beetje een glas-in-loodgevoel van. Goed om te horen dat de veja’s ook voor de bredere voet geschikt zijn, ik ben niet gezegend met ranke exemplaren dus te smal is nooit een feest.

  Beantwoorden

Write a comment