Fair Outfit / sustainable outfit / conscious outfit / Nanushka cardigan / People Tree roll neck top / Kings of Indigo Christina jeans
Fair fashion

Fair Outfit 46

dsc_0181_900

 

Vest   |   Nanushka
Ohh, wat hou ik van dit enorme oversized wollen vest van Nanushka. Het voelt altijd een beetje alsof ik een Snuggie draag (jawel, die ken je wel! Dat gekke fleecedekentje met mouwen eraan van Tell Sell), maar dan oop een modebewuste manier. Nanushka is een Hongaars merk dat eerlijk produceert in Europa, één van de weinige designermerken die ik echt een warm hart toedraag.

Top   |   People Tree
De top (met lage col) is van People Tree en gemaakt van biologisch katoen. Ik vind het een mooie basic, die met zo ongeveer alles te combineren is en lekker zit door de stretchstof. Ik draag size 10. De top kost € 35,- je vindt hem hier, op de website van People Tree.

Jeans   |   Kings of Indigo
Ik draag het tweede paar van mijn favoriete jeans (ik ben zo’n fan van deze jeans dat ik mijn eerste exemplaar al helemaal heb afgedragen), het model Christina van Kings of Indigo – wat mij betreft de perfecte zwarte skinny jeans: mooi aansluitend, geen stretch (mocht je wel van stretchstof houden: hij bestaat ook in een Super Stretch variant), een iets verhoogde taille en hij is nog organic én fair ook! Ik draag maat 28/34  en die valt perfect voor maat 38. Hij kost € 99,95 en dat vind ik een hele nette prijs.

Schoenen   |   & Other Stories (tweedehands, via Marktplaats)
Ik heb de ballerina’s via Marktplaats gekocht. Ze zijn nog vrijwel helemaal nieuw en ik ben er heel blij mee. Eigenlijk zijn ze een beetje te preppy voor mij, maar eens in de zoveel tijd word ik wel blij van een wat nettere uitspatting (en ik vind ze ook tof onder een rauwe, bij de enkels afgeknipte Levi’s 501 jeans – ik hou van dat contrast). Aangezien ik moeilijk aan eerlijke en duurzame (en betaalbare!) schoenen kan komen, ga ik de online verkooplatforms wat vaker in de gaten houden: je kunt er soms hele mooie aanwinsten scoren!

(de lipstick die ik hier draag, is trouwens de Soft Matt Lipbalm No. 8 van Hema, een dierproefvrije budgetlipstick. Ik review hem hier!)

 

dsc_0167_900

2 Comments

  • Mooie outfit! De ballerinas staan er mooi bij, totaal niet te preppy juist! En omg, ik had vroeger een snuggie 😛

    Beantwoorden
  • Heel fijne comfortabele outfit!
    Ik zit erover te denken de Christina te kopen, maar ben wel benieuwd hoe lang hij goed blijft (dus niet vaal/dun wordt)?

    Beantwoorden

Write a comment