fair outfit / sustainable streetstyle / Kings of Indigo Marie jeans
Fair fashion

Fair Outfit 47

dsc_8274_1000

 

Trui   |   H&M Conscious
De trui is deels gemaakt van gerecycled polyester. Ik vond hem leuk vanwege de ruffles; een detail dat ik nog niet in mijn kast heb hangen en wat een outfit toch wat specialer maakt. Het is een wat dunnere trui, dus in dat opzicht niet mijn meest duurzame aankoop. Maar ik ben er blij mee!

Jeans   |   Kings of Indigo
Ik draag de Marie jeans van Kings of Indigo in het zwart. De jeans is gemaakt van biologisch katoen, het model zit tussen bootcut en flared in en verder sluit hij mooi strak aan. Kings of Indigo (K.O.I.) is een Nederlands duurzaam kledingmerk dat bekend staat om de awesome jeans en de idealistische instelling. K.O.I. is lid van de Fair Wear Foundation (wat zich hoofdzakelijk richt op eerlijke arbeidsomstandigheden), is benoemd tot “Most Sustainable Denim Wear Brand in Europe”, gebruikt recyclebare verpakking, en gebruikt minder dan 50% van de reguliere denim-industrie. En dat is slechts een klein deel van de bewijskracht die het merk met zich mee brengt. Ik ben fan (en ik draag hem ook hier)!

Jas   |   Mango (oud)
De lammy-look jas is al oud en met slechts één knoop niet zo praktisch (vroeger was ik een stuk minder kritisch ;)), maar hij is wél heel lekker zacht, warmer dan je denkt en het voelt altijd alsof ik gewoon met een deken om over straat loop. Duurzaam en eerlijk gemaakt? Nee. Ga ik hem vaak dragen en er alles uit halen? Oh, yes!

Schoenen   |   Zara (oud)
Hetzelfde geldt voor de schoenen. Ik heb ze inmiddels zo’n drie jaar en hoewel ik nu uit principe niet meer bij Zara koop, is het destijds een goede aankoop geweest. Ik draag ze vaak; eerst alleen met blote enkels of een panty, nu ook gewoon met een lange, flared jeans eroverheen. Met zo’n lammy-look jas creëert het wel een fijne seventies vibe.

 

dsc_8276_1000 fair outfit / sustainable streetstyle / Kings of Indigo Marie jeans

Write a comment