fair outfit / teym parka / american apparel fisherman jumper / kings of indigo christina jeans
Fair fashion

Fair Outfit 49

De dagen worden korter, de zon-uren worden minder en onze woonkamer wordt donkerder. Waar ik al nooit echt een held ben geweest in het maken van outfitfoto’s (verwacht geen fancy beelden langs de grachten of in een prachtig park, ain’t gonna happen. Ik ben niet zo’n “kijk mij eens shinen”-meisje, mijn camera is niet fantastisch en mijn skills ook niet, dus ik hou het gewoon lekker bij een simpel fotootje in de woonkamer:)), wordt het met slecht licht nóg moeilijker om een beetje fatsoenlijke beelden te maken. Maar ja, hé, ik blijf er gewoon mee doorgaan, ooit komt er een moment dat ik ineens wél de energie heb om met kwaliteitsverbetering aan de slag te gaan. Hoe dan ook, Fair Outfit 49 alweer… het soort outfit waar je me momenteel in uit kunt tekenen: een basic trui, jeans en enkellaarsjes. Lekker simpel, ik hoef er niet zoveel over na te denken en het houdt me lekker warm 🙂 Fijne week, allemaal!

 

dsc_8413_900

 

Trui   |   American Apparel
Deze fisherman jumper is van American Apparel. Ik vind het een fijne basic trui – onwijs standaard (en daar hou ik juist van), maar toch nét een upgrade vanwege de olijfgroene kleur. American Apparel staat, los van de controversiële ads vol seksualiteit (waar ik overigens geen fan van ben), voor “Sweatshop Free production”: alle fabrieken van American Apparel zijn gesitueerd in Downtown LA en de medewerkers krijgen een eerlijk loon en wekren normale werkdagen. Desalniettemin is American Apparel er nog niet, want op het gebied van duurzaamheid valt er volgens Rankabrand nog veel te verbeteren. Ik draag deze jumper (niet meer online te verkrijgen, want American Apparel shipt niet meer naar Europa, maar wel in de winkel) van 100% katoen, maat S (hij valt wat oversized).

Jas   |   Teym
Ik draag The Green Parka van het Nederlandse show fashion label Teym en het is met stip mijn beste aankoop van het jaar. Hij houdt me warmer dan al mijn andere jassen bij elkaar, hij is water- en winddicht, hij ziet er fantastisch uit en hij zit gewoon heel goed in elkaar: aan alle details is gedacht. Ik draag maat M en normaal heb ik maat 38. Wil je meer weten over deze jas? Hier schreef ik er een review over!

Jeans   |   Kings of Indigo
Ik draag mijn favoriete jeans: model Christina van Kings of Indigo. Ik heb er al zo vaak geschreven (en wees niet bang, ik word niet gesponsord! ;)), maar ik vind het gewoon zó’n fijne jeans! Hij is gemaakt van biologisch katoen en hij sluit heerlijk aan. Ik draag maat 28/34 (ik heb maat 38) en die zit perfect. Kings of Indigo is een Nederlands merk, dat zowel fair als duurzaam produceert.

Sjaal   |  Gebreid door mijn moeder
Fijn, zo’n lieve moeder die met liefde een wollen sjaal voor me wil breien! Dit exemplaar is superwarm en ik draag hem dagelijks. Bovendien ben ik een beetje een sentimentele doos: ik vind het gewoon erg leuk om rond te lopen in iets dat mijn moeder heeft gemaakt.

Schoenen   |   & Other Stories
Deze suede lace up boots zijn een recente aankoop, die ik bewust en na lang wikken en wegen bij & Other Stories heb gedaan. Ze zijn niet fair of duurzaam, maar schoenen zijn op dit gebied erg moeilijk te vinden en dat levert vaak de nodige fair fashion struggles op (zie hier). Daarom ben ik toch overstag gegaan en ik dacht: “Áls ik dan schoenen van een regulier modemerk ga kopen, moet ik ze in ieder geval fantastisch vinden en ze moeten sowieso lang meegaan”. Ik ben erg blij met mijn nieuwe aanwinst en ik ga ze zó vaak dragen!

 

dsc_8385_900 dsc_8409_900

2 Comments

  • Wederom weer een hele fijne outftipost met een erg leuke outfit! <3

    Beantwoorden
  • Mooie kleuren! Ik heb die trui ook in twee verschillende kleuren. Volgens mij heb ik ze nu al 5 jaar en ze zien er nog bijna uit als nieuw 🙂

    Beantwoorden

Write a comment