fair outfit weekday organic jeans H&M conscious organic top - Vagabond Kaley boots
Fair fashion

Fair Outfit 50

dsc_0016_1000

 

Jas   |   tweedehands (van mijn moeder geweest)
Je hebt deze jas misschien al eerder voorij zien komen. Hij is tweedehands: ik heb hem van mijn moeder gekregen! Zij droeg hem altijd toen ik een klein meisje was; ik vond hem toen al prachtig en nu draagt ze hem niet meer. Gelukkig is mijn moeder altijd erg zuinig geweest op haar kleding, dus hij voelt echt nog aan als nieuw. Hij valt lekker oversized, dus ik kan er alles onder dragen wat ik wil, en hij is 100% van wol (en dik), dus ik kan er goed de kou mee trotseren.

Top   |   H&M Conscious
De gestreepte top is van H&M Conscious en gemaakt van biologisch katoen.

Jeans   |   Weekday
De jeans is van Weekday, het is model Way en als ik me niet vergis, is het deze jeans. Sinds begin dit jaar maakt Weekday alleen nog maar jeans van 100% biologisch katoen, dus op het gebied van milieu-impact kun je deze jeans met een gerust hart kopen. Op het gebied van arbeidsomstandigheden is Weekday langzaam op weg, maar het merk (dat onder de H&M Group valt) heeft op het gebied van arbeidsomstandigheden nog wel een flinke weg te gaan. Toch heb ik deze jeans gekocht, omdat ik het een goed alternatief vind voor een reguliere jeans en ik soms nog moeite heb met het vinden van mooie, organic jeans die precies de juiste kleur heeft, betaalbaar is en niet uitverkocht. Let op: deze jeans loopt een beetje uit, koop hem aan de krappe kant.

Tas   |  tweedehands (van mijn moeder geweest)
Deze verrekijkertas is één van mijn favorieten en ook een oud exemplaar van mijn moeder. Ik vind hem erg mooi in combinatie met haar jas.

Schoenen   |   Vagabond
Deze suede enkellaarsjes zijn van het Scandinavische merk Vagabond. Ze zijn niet organic of fair, maar in mijn afweging voor het kopen van schoenen vind ik Vagabond oké (ik moet toch een keuze maken tussen mooi, ethisch, betaalbaar en kwalitatief en vaak sneuvelt het aspect “mooi”, waar ik niet op wil inleveren). Ik heb tweedehands platforms afgespeurd, maar daar kon ik niks soortgelijks vinden. Vagabond heeft overigens ook een kleine veganistische schoenenafdeling, maar daar kon ik helaas niet slagen. Je vindt de schoenen hier en ze vallen normaal. Ik ben er erg blij mee, ik vind ze fantastisch, ze zijn precies wat ik zocht en ik weet dat ik ze heel vaak ga dragen!

 

dsc_0034_1000 dsc_0011_1000

 

 

Write a comment