When Sara Smiles fair outfit matt nat fabi backpack / filippa k sweater
Fair fashion

Fair Outfit 58

DSC_0390_900

 

Trui   |   Filippa K
Deze wollen trui is van Filippa K. Een hele fijne trui en sowieso een fantastisch merk – Filippa K is één van mijn favoriete eerlijke modemerken. Het merk is lid van de Fair Wear Foundation, wat betekent dat het garant staat voor een goed, eerlijk arbeidsproces met waardige lonen, werktijden en veilige arbeidsomstandigheden en kinderarbeid is uitgesloten. Merken hebben door een strenge jaarlijkse controle heen te komen om hun lidmaatschap van deze stichting te krijgen en te behouden, dus je weet zeker dat je bij merken als Filippa K goed terecht kunt. Ook waardeer ik dit merk omdat het voornamelijk gebruik maakt van natuurlijke materialen en in de laatste collecties veel innovatievere, natuurlijke stoffen gebruikt, zoals het duurzame Tencel.

Jeans   |   Weekday
De jeans is van Weekday. Dit zusje van H&M produceert sinds een jaar uitsluitend jeans van biologisch katoen. Ook dit exemplaar, model Way in Swish Blue (hier vind je ‘m!) is gemaakt van 99% biologisch katoen en 1% elastane. Hij valt mooi aansluitend en het is een wat dikkere jeansstof, wat ik zelf erg fijn vind.

Tas   |   Matt & Nat
Ik laat hem niet vaak zien, maar deze Fabi tas van Matt & Nat (hier vind je hem op de website – helaas is hij niet meer in het wit beschikbaar) is mijn dagelijkse werktas. Als je je bedenkt dat ik er al twee jaar lang vier tot vijf dagen per week mijn laptop en toebehoren in vervoer, begrijp je misschien wat een supertas dit is: los van de iets grijzer geworden kleur (maar hé, dat is te verwachten met een witte tas!), ziet hij er nog fantastisch uit. Nog steeds ben ik ontzettend blij met deze aankoop en ik raad de stevige kwaliteitstassen van dit Engelse vegan merk echt aan iedereen aan. De tas is voor een groot deel gemaakt van gerecyclede PET-flessen en Matt & Nat produceert duurzaam en fair.

Jas   |   vintage (van mijn moeder geweest)
Je hebt deze wollen mantel waarschijnlijk al eerder voorbij zien komen. Het is de mantel die mijn moeder altijd droeg toen ik jong was, zo’n 25 jaar geleden. Ze heeft hem altijd ontzettend netjes gehouden en daardoor kan ik hem nu nog met liefde dragen. Een prachtige jas, die veel emotionele waarde heeft voor mij. En ik vind hem ook nog eens prachtig 🙂

Sjaal   |   door mijn moeder gebreid
Deze dikke wollen sjaal is gebreid door mijn moeder. Een duurzaam product! En ik draag hem draag, niet alleen omdat-ie superwarm is, maar ook omdat deze sjaal extra waarde voor me heeft. Hij is tenslotte met liefde gemaakt!

Schoenen   |   Acne
Ik draag de Jensen boots van Acne. Inmiddels heb ik ze zó vaak gedragen, dat ze er (te?) gebruikt uitzien. Ik laat de zool binnenkort eens vervangen. Het blijven fijne enkellaarsjes, hoewel ik mezelf niet snel meer aan zulke prijzige schoenen zal wagen. Ik ben niet iemand die ze mooi kan houden, ik ben het simpelweg niet waard… 😉

 

DSC_0362_900 DSC_0388_900

4 Comments

 • Ik vind vooral de trui en sjaal erg leuk 🙂

  Beantwoorden
 • Wat zie je er weer leuk uit! Je tas is ook echt fantastisch. <3 Wauw! Wat een mooi merk.

  Beantwoorden
 • Wat een toffe outfit! Ik vind alles leuk, van top tot teen :). Vooral die lange jas van je moeder, echt heel fijn dat je die nog kunt dragen na al die jaren.

  Beantwoorden
  • Ja, zo leuk dat mijn moeder vroeger een goede smaak had, hihi 🙂 Dankjewel, lief!!

   Beantwoorden

Write a comment