fair outfit / sustainable outfit / nanushka caridgan / weekday organic cotton jeans / weekday organic cotton top / vagabond boots
Fair fashion

Fair Outfit 62

Oké, deze keer moet ik zeggen dat “Fair Outfit” 62 niet zo fair is als normaal. Hoewel de cardigan (ZO’N fijn stuk!) duurzaam en eerlijk is geproduceerd, is de rest een beetje “mwa” (alleen duurzamere materialen: biologisch katoen), en de schoenen eigenlijk zelfs een gevalletje “no-go”. Toch wil ik deze outfit met je delen. Puur en alleen om te laten zien dat ik, als conscious fashion blogger, ook niet perfect ben in mijn keuzes. Bijvoorbeeld op schoenengebied. Zoveel duurzame schoenenmerken zijn er niet. En óf ze zijn schreeuwend duur (Acne, Filippa K, anyone?!), of ze staan zo ver van mijn smaak af dat ik me er niet comfortabel bij voel om ze te dragen. En dan maak ik toch de keuze om voor een niet-duurzaam paar te gaan, ook al gaat dat ergens natuurlijk een beetje tegen mijn principes in. Dat geldt ook voor deze beauties van Vagabond. Wél spreek ik altijd met mezelf af: “ga ik het item minimaal 30 keer dragen?” (en het liefst natuurlijk veel meer dan 30 keer!). Met andere woorden: is het een duurzame aankoop? Zo ja, dan doe ik het toch. Ik denk dat iedereen die idealistischer probeert te leven, hier wel mee te maken krijgt.

 

DSC_0024_900

 

(As we speak, vertoont mijn camera kuren. En niet een beetje ook. Het kan dus zijn dat er de komende tijd geen fair outfits gaan verschijnen. Mocht je dat een leuke rubriek vinden, excuses daarvoor! Er wordt aan gewerkt, maar het kan even duren :))

Cardigan – Nanushka
Deze wollen cardigan is van het Hongaarse designlabel Nanuska. Elke collectie is weer PRACHTIG (met hoofdletters) en de SS17-collectie (hier de lookbook) is echt… wauw. Nanushka maakt niet altijd gebruik van natuurlijke materialen, maar produceert wél op duurzame en eerlijke wijze in Oost-Europa (wat voor het merk natuurlijk erg locale productie betekent).

Top – Weekday
De top is gemaakt van biologisch katoen. Hij is van Weekday en dat betekent dat hij helaas niet onder goede arbeidsomstandigheden is gemaakt. Althans; Weekday valt (net als o.a. Monki en & Other Stories) onder de H&M holding en hanteert dezelfde productievoorwaarden. En die zijn niet al te best. Ik kocht de top toch – enerzijds vanwege het materiaal, anderzijds omdat ik precies zo’n top zocht en nergens een gelijkwaardig alternatief vond. Ik ben er erg blij mee!

Jeans – Weekday
De jeans is ook van Weekday en gemaakt van biologisch katoen. Álle jeans van Weekday zijn overigens sinds januari 2016 gemaakt van biologisch katoen, een mooie stap van de modeketen. Dit is model Way in de kleur Peralta Blue (hier vind je ‘m) en ik draag met mijn reguliere maat 38 maat 28/34.

Schoenen – Vagabond
De suede booties zijn van Vagabond (model Kaley, je vindt hem hier!). Niet fair of duurzaam geproduceerd, maar vanuit mij wel een duurzame aankoop. Ik was namelijk op slag verliefd en ik heb ze inmiddels al 30 keer gedragen, denk ik, en ik ben er nog lang niet op uitgekeken. Het zijn mijn lievelingsschoenen!

 

DSC_0005_900

8 Comments

 • Heel tof weer ♡

  Beantwoorden
 • Heel herkenbaar hoor. Zeker voor mijn kindjes kies ik zoooo vaak voor de biologisch katoenen optie, hoewel ik mijn twijfels heb over hoe het geproduceerd is. Maar ja, het moet leuk en leefbaar blijven he;-).

  Beantwoorden
  • Snap ik, en het lijkt me inderdaad nog lastiger als je kinderen hebt en je het voor nóg meer mensen moet uitzoeken! Pfoe… Maar inderdaad, het moet wel haalbaar en zeker leuk blijven!

   Beantwoorden
 • Tja, soms lukt het gewoon niet om iets duurzaam naar je eigen smaak te vinden!
  Kiezen voor iets waar je écht blij van wordt en wat kwalitatief goed is, is dan nog altijd beter dan iets fairs waar je je niet lekker in voelt 🙂

  Beantwoorden
 • wat een super leuke looK!

  Beantwoorden
 • Ik heb onlangs de swimwear van Weekday ontdekt die gemaakt is van gerecycleerd materiaal. Nu vraag ik me af hoe dat zit met de andere kledij van Weekday. Weet jij of er een aparte lijn is met bio-katoen van hen? Leuke blog trouwens !!

  Beantwoorden
  • Oh, wat tof! Dat wist ik helemaal niet. Ik weet wel dat Weekday op het gebied van materiaalgebruik steeds beter bezig is, ja. Alles jeans (ook jacks, dacht ik) worden sinds januari 2016 gemaakt van biologisch katoen en ik heb al sommige t-shirts gespot die zijn gemaakt van het duurzame en mooie Tencel. Het gaat volgens mij niet om een specifieke lijn die je ergens kunt vinden; de collectie hangt verspreid in de winkel. Wel lastig zoeken, maar goed dat het steeds meer is. En bedankt voor de swimwear tip! Die ga ik onthouden 🙂

   Beantwoorden

Write a comment