Fair outfit / H&M Conscious shirt dress / Kings of Indigo organic cotton jeans / Acne Jensen boots
Outfits

Conscious Outfit 63

Blousejurk   |   H&M Conscious
Deze blousejurk is een wat ouder exemplaar van H&M Conscious, van 1,5 jaar geleden. Het is deels gemaakt van recycled polyester. Het is mijn favoriete wijde zomerjurk (ideaal voor op vakantie!), maar ook in het voor- en najaar draag ik hem graag over een broek. Als serieuze pantyhater vind ik het een fijne oplossing voor toch-een-jurk-dragen-maar-dan-wel-op-mijn-manier. Ik moet zeggen dat ik niet altijd zo’n grote fan ben van H&M Conscious (de collecties zijn dan wel gemaakt van duurzame materialen, maar het productieproces en de arbeidsomstandigheden kunnen véél duurzamer en eerlijker), maar het kan een nét-wat-beter alternatief zijn voor de reguliere collecties van het merk.

Jeans   |   Kings of Indigo
Ik draag een jeans van Kings of Indigo, model Christina (je vindt ‘m hier!). Inmiddels merk ik dat hij een beetje ouder begint te worden, dus het zou zomaar kunnen dat ik dit exemplaar ga vervangen voor een nieuwe. Want dat dit met stip mijn favoriete jeans is, mogelijk inmiddels wel duidelijk zijn! De jeans is gemaakt van biologisch katoen en zo eerlijk en duurzaam mogelijk gemaakt. Verpakkingen zijn van recyclede materialen, watervergebruik wordt zoveel mogelijk gereduceerd, en de gehele collectie wordt van duurzame materialen gemaakt, zoals biologisch of gerecycled katoen. Daarnaast is Kings of Indigo lid van de Fair Wear Foundation (dus je bent verzekerd van producten die onder goede arbeidsomstandigheden zijn gemaakt!) en officieel het meest duurzame denimmerk in Europa, volgens Rankabrand. Wat een mooi merk! Ik ben 1.75m lang en ik draag maat 28/34.

Schoenen   |   Acne
De laarsjes zijn de Jensen boots van Acne Studios. Ook Acne is lid van de Fair Wear Foundation – als één van de weinige designermerken! – en dat betekent dat ik met zekerheid kan zeggen dat ze onder goede arbeidsomstandigheden in elkaar zijn gezet. Het blijven mijn favoriete basic laarsjes en ze staan werkelijk overal goed bij.

 

DSC_0253_1000

14 Comments

 • Staat je erg goed! Mooie bos haren heb je ook 🙂

  Beantwoorden
  • Ah wat lief! Op de foto zit het wel oké ja (dat is ook zo fijn aan een foto maken, dan kun je altijd je haar even goed doen ;)), maar binnenkort wil ik de schaar erin zetten. Niet héél kort, maar toch een stuk eraf. Altijd maar hetzelfde is ook zo saai. Maar dankjewel!

   Beantwoorden
 • Leuke outfit!
  En wat een vette lamp!, heb je die zelf gemaakt? Hij is echt super gaaf 😀

  Beantwoorden
  • Dankjewel! Ook voor de lamp – mijn vriend heeft hem gemaakt. Ik heb je reactie net aan hem doorgegeven en hij vond het heel leuk, dus dankjewel namens hem 🙂 Ik ben er ook heel blij mee, het is zo goed zelf te doen en dan heb je toch een uniek stuk in je kamer.

   Beantwoorden
 • Hele fijne outfit, zou ‘m zo aantrekken! En ik ben het eens wat betreft H&M Conscious. Het is gewoon één van de weinige betaalbare en makkelijke te verkrijgen alternatieven (zo ver ik weet). Ik ben ongeveer een half jaar geleden gestopt met het kopen van fast fashion en naast vintage en tweedehandskleding heb ik alleen 2 items van H&M Conscious gekocht! x

  Beantwoorden
  • Dankjewel! 🙂 Ja, er zijn zoveel verschillende dingen waar je op kunt letten als je overstapt op ‘betere’ kleding. En dan is H&M Conscious inderdaad een betaalbaar en toegankelijk alternatief, hoewel er natuurlijk nog heel wat te verbeteren valt. Ik krijg regelmatig kritiek op het feit dat ik soms aandacht besteed aan H&M Conscious, vanuit de: “maar ze zijn helemaal niet fair en op het materiaalgebruik na, helemaal niet duurzaam!”. En dat snap ik heus wel, maar ik vind dat de diehard fair fashion fans aan de andere kant ook hebben te begrijpen dat een hele grote groep (nog) niet dezelfde mentaliteit en drijfveren als hen heeft. En dat een bewuste keuze voor nét een stapje beter eigenlijk al fantastisch is. Supergoed dat je trouwens veel vintage en tweedehands koopt – als er íets duurzaam is, is dat het wel! 🙂 Liefs

   Beantwoorden
 • Hele mooie outfit! Als die jurk op een hanger had gehangen had ik er waarschijnlijk niet eens naar omgekeken, maar jou staat hij heel goed!

  Beantwoorden
 • Wat een super leuke blousejurk! En ja, hier ook een panty hater, heb je goed opgelost!

  Beantwoorden
  • Dankjewel! Ik ben zelf ook wel blij met deze oplossing, ja 🙂 Als ik met een panty aan één keer heb gezeten, zit-ie al meteen niet meer zoals ik wil dat-ie zit. Met een broek heb ik nergens last van, heerlijk!

   Beantwoorden
 • Jou staat ook alles :-)!
  En vind het juist wel goed dat je een ‘tussenalternatief’ aanhaalt voor duurzame kleding. H&M couscous is dan niet super goed, maar juist omdat het in zo’n massale oplage wordt gemaakt, heeft het echt wel effect. Voor elke 1000 jurken die H&m verkoopt van bio-katoen, verkoopt een echt duurzaam merk er misschien 1. H&M is niet voor niks de grootste afnemer van biokatoen ter wereld. Ze maken het juist bereikbaar en betaalbaar.
  Zolang je erbij vermeldt dat de werkomstandigheden niet oké zijn maar het materiaal (grotendeels) wel, heb ik er geen probleem mee!

  Beantwoorden
  • Ik zie dat autocorrect er iets grappigs van heeft gemaakt :-)!

   Beantwoorden
 • Love it! En wat zie je er supergoed uit zeg! 🙂

  Beantwoorden
  • Ahh… wat lief, dankjewel! 🙂

   Beantwoorden

Write a comment