Fair sustainable outfit matt and nat
Outfits

Conscious Outfit 64

Denim jack   |   Monki
Het denim jack is van Monki en ik heb het nog nieuw gekocht, ook. “What happened?!” zul je je misschien geschrokken afvragen. Nou… het zit zo. Ik ben al lange tijd op zoek naar het perfecte denim jack. Hij moest een ietwat oversized fit hebben, met de (voor mij, dan) perfecte blauwe raw denim wassing en niet te vintage ogen. Vintage jacks zijn vaak wat breder bij de schouders en smaller bij de taille. Ik heb veel vintage jacks gepast, maar ze vielen allemaal af. Dit exemplaar kwam ik tegen toen ik met een vriendin in de Monki liep. Voor de grap deed ik het even aan (je weet wel hoe dat gaat: “óóóh even voor de grap passen, hoor! Ik ga het toch niet kopen!”) en hij was toch wel héél perfect. En ook nog gemaakt van biologisch katoen – alle denims van Monki (ook jeans!) worden hiervan gemaakt. Tsja. En toen moest ik de afweging maken: ga ik voor dit nét-wat-beter-dan-fast-fashion-jack waarvan ik niet weet of het eerlijk geproduceerd is, of laat ik ‘m hangen? Voor mij woog het op dat moment nét even wat zwaarder dat ik ein-de-lijk het perfecte item had gevonden; dan zou ik me er elke keer écht heel goed in voelen en het ook nog eens langer mooi vinden. Ik kocht ‘m. En ik draag hem zo vaak, dat ik dit het waard vond. Ik snap het als dit heel dubbel overkomt (“bah, hypocriet!!!!”), maar soms (steeds minder, gelukkig!) komt mijn innerlijke momentzwichter weer eens om de hoek kijken. Working on it!

T-shirt   |   Reformation
Ik draag het oversized crew neck t-shirt ($ 28) van Reformation. Het is gemaakt van het duurzame Tencel en eerlijk en duurzaam geproduceerd. Een heel fijn t-shirt! Let wel op, mocht je ‘m willen bestellen: hij valt echt flink oversized. Ik bestelde met mijn maat 38 een S, maar ik had ook een XS kunnen nemen. Zo’n fijn, zacht t-shirt!

Broek   |   Monki (tweedehands)
De broek (een jegging, welteverstaan) heb ik vrijwel nieuw op Marktplaats kunnen scoren. Hij sluit heel mooi aan en zit heel lekker. Het loont écht om regelmatig Marktplaats in de gaten te houden, steeds meer van mijn kleding is tweedehands dankzij dit fijne, fijne platform 🙂

Oorbellen   |   Neinties
Ik draag de Tag ear hoop gold (€ 18,-) en de Balance ear hoop gold (€ 18,-) van Neinties. Ze zijn gold plated en ze worden fair en met de hand gemaakt. Hier lees je meer over het merk (en een interview met de leuke eigenaresse!).

Schoenen   |   Converse
Mijn All Stars zijn zo oud, dat ze inmiddels uit elkaar beginnen te vallen. Jááárenlang zijn ze hele seizoenen kapot gelopen en ze hebben al vele festivals overleefd. Ze kunnen nog nét, maar op het moment dat het echt met ze gedaan is, ga ik ze vervangen door deze fair sneakers van Ethletic (€ 64,95). Het blijven klassiekers!

Tas   |   Matt & Nat
Ik draag de Alaya bag (€ 110,-) van Matt & Nat, een fijne en functionele tas (die ik ooit van mijn vriend heb gehad, zo lief!). Hij is vegan en deels gemaakt van gerecyclede PET-flessen. De tas bevat handige ritsjes, zodat niks eruit kan vallen en de flap zit met onzichtbare magneten vast. Ik draag ‘m altijd hoog, want ik ben van Team Praktisch en dan kan ik hem dicht bij me op mijn buik dragen, zonder dat-ie continu heen en weer bungelt. En dieven zijn minder grijpgraag bij buiktassen, ook mooi meegenomen 😉

 

DSC_0159_1000 DSC_0135_900

3 Comments

 • Wat een leuke outfit! Vandaag had ik weer eens m’n All Stars aan, ik draag ze echt nooit, best zonde eigenlijk 😛

  Beantwoorden
  • Thanks! 🙂 Ja, ik blijf het fijne schoenen vinden. Ze staan overal onder en ze zitten ook nog eens heerlijk!

   Beantwoorden
 • Ik draag ook zo vaak mijn spijkerjasje. Ik heb hem wel tweedehands kunnen krijgen van mijn moeder. Een hele fijne brede vintage spijkerjas is vind ik wel een must. Maakt je look echt af vind ik!

  Beantwoorden

Write a comment