Fair Outfit / O My Bag Luna Bag / vegan Dr. Martens
Outfits

Conscious Outfit 67

Hee hallo! Even een korte update: ik neem een korte blogvakantie! Op de één of andere manier heeft de maand juni zichzelf compleet volgegooid met allemaal leuke, volle weekenden (en daarnaast heb ik – je zou het bijna vergeten 😉 – doordeweeks gewoon een baan) en dat zorgt ervoor dat er weinig tijd is om de aandacht aan When Sara Smiles te geven die het verdient. Er komt een citytrip naar Porto aan en een festival en daar ga ik heel, HEEL erg van genieten.

Daarom ga ik even twee weekjes van de blogradar. Om weer even op te laden, geen druk te voelen (als ik veel te doen heb, voel ik eerder een druk om te bloggen dan wanneer ik relaxed en vol passie kan schrijven) en daarna weer vol goede energie door te gaan. Aangezien jullie altijd hele toffe, begripvolle (en lieve, grappige en míj vaak inspirerende – dank, daarvoor!) lezers zijn, heb ik zo’n idee dat jullie dit wel zullen begrijpen. Dus… tot over twee weken! De tijd vliegt als je het leuk hebt 🙂

 

DSC_9768_1000

 

Jas   |   First of August
Ik draag de London Coat van het Nederlandse First of August. Het is een one size, maar je kunt hem dragen met maat 36-40. Ik vind het prettig dat de stof kreukelvrij is en nóg prettiger; dat de jas eerlijk is geproduceerd in Europa.

Blouse   |   Reformation
De linnen blouse is de Lina Top ($ 98) van het Amerikaanse duurzame superbrand Reformation. Zo’n héérlijke blouse! Hij is gemaakt van uitsluitend duurzame materialen: 56% Tencel en 44% linnen. Ik heb de blouse in maat M en ik moet zeggen dat ik met mijn maat 38 ook prima in een S had gepast. Al vind ik ‘m ietwat oversized ook heel tof. De blouse is wat mij betreft een perfecte basic. Hij voelt stevig en heeft inmiddels écht bewezen dat-ie van topkwaliteit is. Het was mijn eerste bestelling bij Reformation en mijn ervaring met dit merk is uitsluitend positief (hier meer over mijn bestelling destijds). Aanrader!

Tas   |   O My Bag
Ik draag mijn lieveling, de Luna bag (€ 159,-) van het Nederlandse tassenmerk O My Bag. Hij is gemaakt van ecoleer en fair trade geproduceerd. Ik had hem al een tijd (lees: 1,5 jaar…) op het oog, maar omdat-ie voor mijn doen nogal aan de prijs was, bleef het continu bij kijken-kijken-niet-kopen. Toch hakte ik onlangs de knoop door – mijn liefde was na 1,5 jaar nog niet verminderd. En wat ben ik er blij mee, zeg. Ik draag hem vrijwel non-stop. De review die ik er onlangs over schreef, vind je hier. En niet dat status ertoe doet he (hihi), maareh… hij heeft zich inmiddels wel bewezen als complimentjesregenuitlokker!

Jeans   |   Kings of Indigo
Ik draag mijn favoriete jeans, model Christina (€ 99,95) van Kings of Indigo. De pasvorm is echt PER-FECT en Kings of Indigo is zo’n merk waarvoor ik niets anders dan log overheb. Fair trade, biologisch, duurzaam geproduceerd, enzovoorts, enzovoorts. Prachtig merk!

Schoenen   |   Dr. Martens
De boots zijn gemaakt van vegan leer en van Dr. Martens. Na een lange zoektocht naar de perfecte (waterdichte) loopboots kwam ik bij deze fijne stappers terecht. Ik was ontzettend benieuwd naar vegan ‘leer’ en hoe dat zou bevallen in kwaliteit. De laatste tijd denk ik veel na over het gebruik van leer en de waarde die we eraan toekennen als hoogste kwaliteitsproduct. Vooralsnog ben ik érg over deze schoenen te spreken. Wel wil ik een kanttekening plaatsen bij het merk Dr. Martens, want ondanks wat vage claims over eerlijke productie en duurzaamheid geloof ik niet dat het merk hier écht oprecht aandacht in stopt. Het merk voelt totaal niet transparant en daar ben ik kritisch op. Je vindt hier mijn review van de boots!

 

DSC_9757_900 DSC_9750_900

2 Comments

 • Classy as always!

  Fijne blogvakantie! Gelukkig heb je nog een review tegoed voor ons, voordat je gaat, haha 😛
  Binnenkort ga ik echt op vakantie, dus dan moet ik ook even afstand nemen. Merk daardoor nu ineens wel dat ik stiekem een beetje verslaafd ben geraakt aan het bloggen :’) Maar misschien dus juist wel goed om er even tussenuit te gaan dan.

  Welk festival ga je naartoe?

  Beantwoorden
 • Wat zie je er mooi uit! Die donkerblauwe kleur staat je echt heel erg goed. Wat goed ook dat je een blogbreak neemt als dat nu even is wat goed voelt Een city trip naar Porto, wat leuk! Dat was de eerste vakantie van mij en mijn vriend. Heel veel plezier. Geniet er van!

  Beantwoorden

Write a comment