fair outfit / o my bag luna bag / pelechecoco biker jacket
Outfits

Conscious Outfit 71

Biker jack    |    Pelechecoco
Dit jack is nog steeds één van mijn beste conscious aankopen aller tijden! Het is van het Deense merk Pelechecoco en gemaakt van gerecycled leer, dat een tweede leven heeft gekregen. Én ook nog eerlijk en duurzaam geproduceerd! Het is superstevig, dik leer en gezien de kwaliteit ben ik ervan overtuigd dat dit jack jáááááren meegaat. Dit ‘Biker Women’ jack kost € 255,- en het is onder andere verkrijgbaar via de website van Pelechecoco en het Nederlandse We Are Labels.

Tas    |    O My Bag
Ook mijn tas is een favoriet van de afgelopen maanden. Dit is de Luna bag van O My Bag, in de kleur ‘eco camel’ (je vindt ‘m hier op de website van O My Bag). Ik had hem al heel lang op mijn wishlist staan vanwege zijn mooie kleur en ronde vorm en nog steeds ben ik er erg blij mee. Luna is gemaakt van dik, ecologisch leer onder fair trade omstandigheden. Hier vind je mijn review van deze tas.

Jurk    |    H&M Trend (oud)
Deze wikkeljurk heb ik alweer een aantal jaar, ook dít is zo’n aankoop waar ik nog steeds superblij mee ben. Dit seizoen zie je opvallend veel wikkeljurken voorbij komen in de collecties, maar ik ben ervan overtuigd dat de klassieke vrouwelijkheid van zo’n jurk véél langer meegaat dan alleen dit seizoen. Ik kocht de jurk toen ik nog niet bezig was met fair fashion. Nu draag ik hem tot hij ooit uit elkaar valt 🙂

Espadrilles    |   Castañer
Deze espadrilles zitten zo lekker! Ze hebben een hak van 6 cm, waardoor ze heerlijk lopen en ze zijn geproduceerd in Spanje. Verder staat Castañer niet per se bekend om duurzame praktijken, dus daar kan ik verder niks over zeggen. Maar omdat ik zo’n moeite heb met het vinden van conscious schoenenmerken, ben ik dit keer toch voor de bijl gegaan. Meer informatie over deze schoenen vind je hier!

 

DSC_0060_1000

8 Comments

 • Het biker jack zou ook echt wat voor mij zijn als de mijne versleten is, maar ik gebruik dan weer geen leer, bummer!

  Beantwoorden
  • Snap ik. Voor vegans heb ik nog niet zoveel opties ontdekt; Ignore (eerlijk & duurzaam) heeft wel een mooi vegan leather-look jack, maar op het moment dat ik dit schrijf doet de prijs op hun website heel vreemd: https://www.resiste-et-reve.com/en/shop-all.html.
   Maar wie weet zit er wat bij!

   Beantwoorden
 • Wat zie je er toch weer schitterend uit. Die wikkeljurk is echt een tijdloze klassieker. Hij staat heel erg vrouwelijk en is lekker gemakkelijk te combineren. Love it!

  Beantwoorden
  • Ahh zo’n lief compliment, geeft een dikke glimlach 🙂 En inderdaad, die wikkeljurk is wel écht een fijne aankoop geweest, hij is niet alleen vrij tijdloos en hij zit lekker; ik voel me er ook mooi en vrouwelijk in, dat is ook wat waard! Dankjewel, Sara!

   Beantwoorden
 • Superfijne outfit weer! Die schoenen daar ben ik ook echt weg van, ik moet eerlijk zeggen dat ik er twee jaar naar op zoek ben (mooie donkerblauwe of rode dan), maar toch eigenlijk voor eerlijk wil gaan:-O.

  Beantwoorden
  • Dankjewel Lidia, lief! Snap ik helemaal. Mocht ik ooit een eerlijk, soortgelijk paar tegenkomen, laat ik het je meteen weten. Deze schoenen waren echt een afweging voor me. Ook al weet ik er niet het fijne van; ik weet wel dat ze in Spanje zijn geproduceerd en naast dat dit voor ons natuurlijk vrij ‘lokaal’ is (ten opzichte van productie in bijvoorbeeld Azië) en dat de arbeidsnormen en salarissen daar doorgaans goed geregeld zijn. En aangezien ik lang naar een alternatief had gezocht, maar deze nooit heb gevonden, heb ik deze leap of faith maar genomen 🙂

   Beantwoorden
 • Waaaauw echt een prachtige outfit! Ik ben echt verliefd op je Biker jack maar ohhh waarom zo duur! Ik weet zeker dat hij het waard is, daar niet van. Maar man man wat een geld. Maar nogmaals: staat je prachtig <3

  Beantwoorden
  • Ahhh dankjedankje lieve Claire! Snap ik helemaal, toen ik nog studeerde had ik het ook never nooit niet gekocht. Maar nu ik werk gaat het allemaal net wat makkelijker (ook al heb ik nog steeds moeten sparen hoor). Mocht je ooit het geld hebben: hij is het inderdaad zó driedubbel waard! 🙂

   Beantwoorden

Write a comment