Reformation Oyster wrap dress red outfit
Outfits

Conscious Outfit 72

DSC_9745_900

 

Overslagjurk    |    Reformation
Jááá! Daar is-ie dan: mijn Oyster dress van Reformation! Ik kocht hem na een lange zoektocht naar het perfecte rode duurzame én eerlijke wikkeljurkje (waar je hier meer over kunt lezen) en hoewel ik hem nog maar één keer heb gedragen please, zomer, please, gimme some more!, ben ik er nog steeds superblij mee. Mocht je ook bij Reformation willen bestellen: let erop dat er nog wel verzendkosten (vaak $ 20) en invoerrechten bij komen. De laatste worden al bij het afrekenen verrekend, zodat je niet voor onverwachte verrassingen komt te staan en je pakketje direct door de douane kan. Ik ontving het 6 dagen nadat ik had besteld, supernetjes, toch? Ik vind deze jurk het leukst gecombineerd met espadrilles, om er een franse twist aan te geven. Maar als je meer van sneakers houdt, is-ie ook perfect met witte sneakers de combineren. Denk aan deze fair trade beauties van Bottines, deze vegan sneakers van Good Guys (veel gedragen door Emma Watson) of deze awesomes van Veja.

Denim jack    |    Monki
Dat mijn denim jack van Monki vandaan komt (van een oude collectie), vertel ik meestal niet met trots. Want voor zover ik weet, produceert Monki nog steeds net als andere grote modeketens, wat wil zeggen: niet fair en ook niet duurzaam. En toch heb ik dit jack gekocht, omdat dit voor mij het perfecte denim jack was qua pasvorm en wassing. Bovendien is het wél van biologisch katoen gemaakt. Wist je dat alle denim (zowel jeans, jacks als rokjes) van Monki van biologisch katoen gemaakt? Een mooi stapje in de goede richting!

Espadrilles    |  Castañer
Deze espadrilles zijn van het Spaanse Castañer, één van de bekendste espadrillemerken. Een merk dat niet per se bekend staat als de meest duurzame speler, voldoet het wel aan een aantal criteria die voor mij belangrijk zijn. Ze zijn gemaakt van 100% jute, een natuurlijk materiaal (en geschikt voor vegans!), en geproduceerd in Spanje. Ik weet te weinig van de exacte productiemethodes om het merk als ‘duurzaam’ te bestempelen, maar ik durf het aan om er te kopen. Ik draag de Castañer Carina Basic 6 espadrilles, de variant van 6 cm hoog (ze zijn er ook in 8 cm hoog – die vind ik misschien zelfs mooier, maar deze zijn ook geschikt voor langere afstanden!). Ze kosten € 85,- via de webshop en vanuit Nederland komt daar helaas nog € 12,- aan verzendkosten bovenop. Ik heb ze nu ruim een jaar en na al heel veel avonturen meegemaakt te hebben, zien ze er nog steeds goed uit.

 

DSC_9757_900

1 Comments

  • Je jurkje vind ik echt fantastisch! Heerlijk vrolijk! Hopelijk kan je hem de aankomende weken nog vaak genoeg aan doen!

    Beantwoorden

Write a comment