Outfits

Conscious Outfit 73

Je hebt alle items uit deze foto al zó vaak voorbij zien komen, als je vaker op WSS rondkijkt. Even schoot het door mijn hoofd om deze Fair Outfit om die reden te laten schieten (“ze kennen alles toch al”), maar toen bedacht ik me dat ik het júist goed vind om te laten zien dat er ook mensen zijn die hun kleding wél eindeloos dragen…

Ik hou van deze outfit. Oké, eerlijk: hij is een tikkie warm voor de zomer, al komt dat vooral door de jurk die ontzéttend heet is. Maar ik vind ‘m zo leuk. En het is de grootste complimentenvanger van al mijn tweedehands items 😉 Ik combineer hem graag op deze manier: de jas maakt ‘m classy en de sneakers geven het een Scandinavisch tintje.

Jas    |    First of August
Ik draag de London coat van First of August, een Nederlands label dat fair in Europa produceert. Deze jas is gemaakt van een kreukelvrije (helaas niet natuurlijke) stof en dat is perfect, want voor een sloddervos als ik betekent het dat-ie altijd representatief blijft! Het is een one size en ik denk dat hij het mooist valt bij maat 36-40. Je krijgt een bijpassende ceintuur bijgeleverd om ‘m ook kimono-wise om te knopen.

Jurk    |    Jutka & Riska (tweedehands)
Wat ben ik nog steeds blij met dit pareltje van een jurk. Ik vond ‘m vrijwel ongedragen op Marktplaats en nog steeds is het mijn lievelingsjurk. Hij is geschikt voor zo ongeveer alle gelegenheden: ik draag ‘m thuis als ik een home day alone heb (als in: hij ontzettend pyjama-proof), ik draag hem naar mijn werk (met sneakers) en onlangs droeg ik hem op het 40-jarig huwelijksfeest van mijn ouders, met heels.

Schoenen    |    Adidas (oud)
De Stan Smiths zijn oud, ik gok zo’n 4 jaar, en inmiddels nodig aan vervanging toe. Om mezelf en anderen te inspireren stelde ik onlangs een sustainable sneakers guide samen. Er zitten – al zeg ik het zelf! 😉 – fantastische schoenen tussen, en toch heb ik de keuze nog niet kunnen maken. Voor zover ik weet produceert Adidas allerbehalve fair en duurzaam, dus ik zou ze niet nog een keer kopen. Misschien tweedehands, want ik vind het wel hele fijne en veelzijdige schoenen.

Tasje    |    vintage
Ook het leren tasje is zo’n tweedehands vondst die me nog steeds heel veel geluk brengt. Ik scoorde ‘m een aantal jaar geleden voor € 4,- in een curiosawinkeltje in Antwerpen en ik heb hem zo vaak gedragen! Regelmatig vragen mensen waar ze hem verkopen en ik kan niet ontkennen dat ik het dan éxtra leuk vind dat het een soort-van-one-of-a-kind-supervondst is.

 

DSC_9847_900

6 Comments

 • Fijn Sara om jouw fair outfit weer langs te zien komen. Herhaling kan geen kwaad.

  Beantwoorden
  • Dankjewel, Maria! Lief 🙂
   Helemaal mee eens! Voor een blog kan het misschien wat saaier overkomen, maar ik krijg ook wel eens de vraag: hoe combineer jij je kleding? Draag je echt elke dag wat anders? En laat ik daar duidelijk over zijn: dat ik verschillende fair outfits post, wil niet zeggen dat ik nooit hetzelfde draag. Ik heb zo’n 5 favoriete outfits die ik doordeweeks vrijwel altijd (naar mijn werk) draag en daar voel ik me fantastisch in. Maar elke keer dezelfde outfits posten is ook weer zoiets, he… niet heel inspirerend 😉

   Beantwoorden
 • Deze outfit staat je ook echt zo goed. Vandaag heb ik in de tweedehands winkel nog een vest van ongeveer dezelfde lengte gepast (tegen beter weten in) maar helaas staat het me gewoon echt niet. Ik ben stiekem altijd een beetje jaloers op mensen die dit soort lange items goed kunnen hebben.

  Beantwoorden
 • Trek eens een vuilniszak aan als je wil. Dan kan ik beter beoordelen of je outfits zo tof zijn of dat werkelijk alles jou gewoon goed staat 🙂

  Beantwoorden
  • Hahaha zullen we dat maar gewoon eens níet doen? 😉
   Scheelt dat ik geen superuitgesproken poespas op mijn lijf plak, over het algemeen zijn het allemaal vrij basic keuzes waarvan ik denk dat ze écht heel veel mensen goed zouden staan, hoor! En ik let altijd heel erg op wat bij mijn lichaam past. Zie je me ooit in hele strakke, getailleerde kleding? Prrrrecies, dat heeft een reden: die taille ontbreekt namelijk, haha.

   Beantwoorden
   • Haha ja, precies daarom dacht ik dat een vuilniszak je ook goed zou staan 😛
    Die basics spreken me heel erg aan, maar de grens tussen stijlvol en saai vind ik nog wat lastig. Pasvorm is inderdaad cruciaal! Ik móet juist iets met een taille hebben, anders word ik een propje 🙂

    Beantwoorden

Write a comment