Outfits

Fair Outfit 75

Sweater    |    By Signe (via Charlie + Mary)
Ik draag de bell sleeved sweater van het Deense merk By Signe (meer over dit merk lees je hier), dat niet alleen heel ambitieus bezig is op duurzaamheid, maar ook op het gebied van arbeidsomstandigheden: de complete collectie wordt niet alleen in Denemarken ontworpen, maar ook geproduceerd! Hij is gemaakt van 100% biologisch katoen en ik vind hem echt de perfecte essential voor alle seizoenen, simpel en mooi. En goed nieuws, want je kunt deze heerlijke, eerlijke sweater nog met 15% korting scoren bij de webshop van Charlie + Mary (niet € 102,50, maar € 87,-!). De actie met de code ‘sarasmiles’, waarmee je korting krijgt op de complete online collectie is verlengd tot 15 oktober, hoera!

Tas    |    O My Bag
Je hebt ‘m misschien al vaak voorbij zien komen, mijn Luna bag van het Nederlandse fair trade tassenmerk O My Bag. Maar ja, dat krijg je als je wat langer spaar voor producten waar je écht helemaal verliefd op bent 🙂 Hij eerlijk geproduceerd en gemaakt van ecologisch gelooid leer, dat betekent dat er geen chemicaliën zijn gebruikt in het proces. De Luna bag kost € 159,95 en je vindt ‘m hier. Meer weten over de tas? Hier vind je mijn review!

Jeans    |    Tweedehands Levi’s 501
Ik blijf fan van tweedehands Levi’s jeans die je tegenwoordig bij zo ongeveer elke vintage toko kunt scoren. Ik heb de mijne bij Episode gekocht (€ 25,-) en daar hebben ze ze in vele soorten en kleuren. Dit exemplaar begint inmiddels al wat ouder en dunner te worden, maar ik blijf het een fantastische, duurzame optie voor een hele 2017-proof jeans vinden.

Jas    |    oud (van mijn moeder geweest)
Oké, hij is nog een beetje warm, maar toch heb ik hem stiekem al een keer gedragen, deze lange wollen oversized jas die mijn moeder zo’n 25 jaar geleden non-stop droeg (ik weet het nog goed!). Inmiddels heb ik hem van haar gekregen en oh, wat ben ik er blij mee. Het kan niet duurzamer en bovendien heeft-ie ook nog een enorme bak met emotionele waarde.

Ketting    |    Neinties
De gold plated ketting is van Neinties, een betaalbaar fine jewelry label dat eerlijk produceert in Denemarkten en in een klein edelsmid-atelier in Bangkok. Helemaal eerlijk, met respect voor de maker. I love it!

Veterlaarsjes    |    & Other Stories
Deze enkellaarsjes heb ik vorig jaar bij & Other Stories gekocht, na een lange zoektocht naar soortgelijke fair trade exemplaren. Mission failed. Soms kies ik ervoor om concessies te doen. Ik koop liever producten die ik lang mooi blijf vinden en die lang meegaan, dan duurzame en eerlijke schoenen waar ik me niet fijn bij voel. En ik vind ze nog steeds prachtig!

 

DSC_0265_1000

DSC_0315_1000

1 Comments

  • Welke maat trui draag je hier?

    Beantwoorden

Write a comment