fair outfit / sustainable outfit / ethical outfit
Fair fashion

Fair Outfit 8

Los van het feit dat het een béétje oké, heel erg een Man Repelling Item is (het vaagt tenslotte alle vrouwelijke vormen van de aardbodem), is deze oversized shirt dress van H&M Conscious perfect voor een gemaksvrouw als ik. In zo’n heerlijke tent hoef ik me geen zorgen te maken over bobbeltjes, billen en een vol buikje na een uitgebreide lunch. Dit is niet zomaar een tentenjurk – nee, het is een multi-tool! Handig voor brakkekaterdagen, ik-wil-eigenlijk-mijn-huiskloffie-aan-maar-ik-moet-ergens-heen-dagen, ik-ga-onwijs-veel-eten-dagen én op alle andere dagen dat het weer het een beetje toe laat… en hij mag er nog wezen ook, wat wil je nog meer…

 

fair outfit / sustainable outfit / ethical outfit

 

Oversized shirt dress  |  H&M Conscious
De oversized shirt dress is van H&M Conscious. Je moet het woord ‘oversized’ vrij serieus nemen, want hij valt heel ruim. Normaal heb ik maat 38 en ik draag de jurk in maat 36. Groot zat, dacht ik zo. De jurk is gemaakt van Tencel, een mooi, vrij nieuw en ook nog eens duurzaam materiaal (lees hier meer over Tencel!) De jurk voelt stevig en tegelijkertijd zacht aan (perfect!). Hij kost € 39,99 en je vindt ‘m hier op de website van H&M.

Schoenen  |  Vans
Niet duurzaam, maar wel fijn (en al langere tijd in mijn kast); deze witte, canvas schoentjes van Vans. Gemakkelijk te combineren en als je er op duurzame wijze aan wilt komen: ze zijn vaak genoeg op Marktplaats te vinden en ook in tweedehands shops als Episode zie ik ze regelmatig.

 

fair outfit / sustainable outfit / ethical outfit DSC_0731

2 Comments

 • Omg I LOVE this! De shirt dress zelf, maar ook alles eromheen! De ramen, plantjes, het tapijt… En je lach maakt de look natuurlijk af ^_^ De prijs vind ik trouwens heel redelijk voor zo een item. K moet maar weer eens een kijkje gaan nemen daar in de H&M!

  Beantwoorden
  • Haha aaaahw wat lief, dankjewel!! 😀
   Ja de prijs is zeker fijn, sowieso heeft H&M Conscious wel vaker mooie items voor niet al teveel geld! Alleen jammer dat het altijd zo verspreid hangt in de winkels, je moet altijd de hele winkels doorlopen en op groene (= Conscious) labels checken… heel irritant!

   Beantwoorden

Write a comment