Outfits

Conscious Outfits met POPUPSHOP, Hoodlamb & People Tree

Vandaag alweer de laatste serie Fair Outfits die ik voor Charlie + Mary fotografeerde (hier, hier en hier vind je de vorige edities). Je kunt kortingscode ‘sarasmiles’ voor 15% op de totale online collectie nog t/m 20 oktober gebruiken. Toch mooi meegenomen, helemaal op items die normaal nooit afgeprijsd zijn en waar je doorgaans toch even voor moet sparen (zoals bijvoorbeeld de HEERLIJK warme Hoodlamb parka die ik je vandaag laat zien!).

Bekijk hier alle items in de webshop Charlie + Mary
en als je vragen hebt over pasvormen, stel ze gerust!

Popupshop_organic_fashion_charlie+mary_900_16 VEJA_V10_EXTRA-WHITE_EXTRA-WHITE_PEKIN_lateral_par_73b0f768-d760-4d91-be4d-7c541cd1fe30_1024x1024

 

Ik viel als een blok voor deze V-10 sneakers van het grootste, bekendste duurzame sneakermerk van de wereld, Veja. Ze zijn gemaakt van ecologisch gelooid leer en wilde rubber uit het Amazonegebied in Brazilië. Helemaal fair trade geproduceerd (in tegenstelling tot zo ongeveer alle andere merken) en dus wat mij betreft helemaal conscious-proof. En nog prachtig, ook! Draag ze onder een jeans, een jurkje (in de zomer) of onder een wijde pantalon. Charlie + Mary heeft overigens meerdere Veja-modellen in de collectie, bekijk ze allemaal hier!

Veja V-1o sneaker
€ 106,25 met 15% korting

Popupshop_organic_fashion_charlie+mary_900_10 POPUPSHOP_AW17_pants_shirt

POPUPSHOP Chyna shirt off white
€ 64,- met 15% korting

POPUPSHOP skirt pants dusty blue
€ 87,- met 15% korting

Popupshop_organic_fashion_charlie+mary_900_12 Popupshop_organic_fashion_charlie+mary_900_13

 

Hoodlamb_vegan_parka

Oké. Ik moet zeggen dat ik tot voor kort nog niet zóveel met praktische winterparka’s had. Ik ben meer het type ‘oversized wollen jas’. Maar toen ik deze winterparka even aandeed, “gewoon om te voelen of hij warm was”, snapte ik ineens waarom zo ongeveer de hele duurzame modewereld lyrisch is over de jassen van dit bewuste merk met Nederlandse roots. Alle producten van Hoodlamb zijn 100% gemaakt van duurzame en diervriendelijke materialen (deze jas is 100% vegan! Hoera!) en met respect voor mens en natuur gemaakt.

En geloof me, deze jas is warm! NIET.NORMAAL. Het nepbont in de capuchon (dat ook aan de binnenkant zit) is zó zacht en de voering van de jas voelt aan alsof er dons in zit. Deze parka is grotendeels gemaakt van hennep (een duurzaam materiaal) en biologisch katoen en de binnenkant van gerecycled polyester. Ik weet dat veel mensen momenteel op zoek zijn naar een duurzame winterjas. Het is een investering, zo’n superparka, maar het is wel iets waar je jarenlang plezier van gaat hebben…

Hoodlamb Ladies’ Nordic Light Parka
€ 330,- met 15% korting

Popupshop_organic_fashion_charlie+mary_900_14 Popupshop_organic_fashion_charlie+mary_900_15 POPUPSHOP_crop_top_sweat

En dan als laatste deze heerlijke cropped sweat top van POPUPSHOP. Hij is gemaakt van 100% biologisch katoen en de binnenkant is zó zacht (thank you, fleece)! Ik vind de oversized fit heel tof, vooral om met een wat strakkere jeans of taillerok te dragen voor een mooi silhouet.

POPUPSHOP Cropped Sweat top
€ 81,- met 15% korting

 

13 Comments

 • Wat tof al die outfits! Ik zou ze allemaal zelf willen houden als ik ze eenmaal in huis had haha. Ik vind die laatste trui heel tof en ik wil nog steeds een keer Veja’s proberen, alleen met mijn maat moet ik ze online bestellen en dat is wel een drempel. Ik heb niet zulke makkelijke voeten. De jas van Hoodlamb is ook echt mooi zeg! Ik heb al een winterjas, maar wauw!

  Beantwoorden
  • Ik HOU van Veja! Ik heb nu twee paar gepast en die vond ik allebei normaal vallen. Ik wil je niet verleiden om zomaar aankopen te doen, maar ik zou het dan toch een keer proberen! Ik vind het hele fijne schoenen en ook van goede kwaliteit 🙂 En een stuk eerlijker en duurzamer dan zo ongeveer álle andere sneakermerken die er zijn…

   Beantwoorden
 • Ik vind de jas zoooo tof, maar ik heb nog 2 jassen, die ‘draag ik nog af’.

  Beantwoorden
 • Wat zijn de Veja’s gaaf zeg! Die staan op mijn wishlist! Door de jas van Hoodlamb twijfel ik…ik wilde eerst de jas van Teym bestellen (waar je eerder al een review over hebt gegeven). Heb jij een voorkeur? Ook al heb je de Hoodlamb niet kunnen testen zoals je de Teym parka hebt getest?

  Beantwoorden
  • Hmmmm goeie! Ik moet heel eerlijk zeggen dat de Teym parka nog steeds mijn favoriet is. Ik vind hem gewoon zó ontzettend mooi afgewerkt en (klinkt heel cheesy, haha, ik weet het) meer ‘fashion’ dan de Hoodlamb parka. Overal is zó goed over nagedacht en hij is zo warm, de capuchon blijft goed zitten in regen en wind (zonder dat je de touwtjes vast hoeft te knopen), al die kleine dingen. De Hoodlamb parka is wat meer casual. Ook heel warm en zelfs een beetje ‘donzig’ (wat ik heel knap vind, aangezien het een vegan jas is), maa net wat minder mijn smaak. Heb je daar wat aan? 🙂

   Beantwoorden
   • Hey ja daar heb ik zeker wat aan! Juist die kleine dingen vind ik belangrijk. Daarnaast fiets ik ook elke dag een flink stuk naar werk en dan is een goede jas belangrijk.En stiekem vond ik de Teym parka ook mooier….qua prijs ontloopt het elkaar ook niet zoveel. Heel erg bedankt voor je reactie en keep up inspiring! Ik lees je blog met veel plezier en je inspireert mij enorm om fair kleding te kopen ipv fast fashion. Ik denk veel langer na als ik iets wil kopen en ook of ik het minimaal 30 keer zal dragen, dat heeft me al behoed voor heel veel foute aankopen ?

    Beantwoorden
 • Ze staan me niet, ik trek ze niet aan, ik word er een enorme tut in maar ooh, wat houd ik toch van witte blousen. Helemaal met zo’n mooi recht kraagje.

  Beantwoorden
  • He?! Ik vind het juist écht iets voor jou, zo’n oversized, witte blouse! Volgens mij staat het jou juist heel goed, of ben ik nou gek? 😉

   Beantwoorden
 • I was like this parka is so cool… Until I saw the price 😀 Never going to be able to afford that, or wouldn’t even dare to if I could, because I tend to accidentally destroy all my even a bit more expensive clothes 😛 For some reason, my shitty old H&M clothes are still in good condition… Call it bad karma. I guess poorness is one of the reasons why fairly-made clothes are not more popular yet.

  Anyway, I like your blog and it’s very inspiring, even though I don’t understand that much!

  Beantwoorden
  • Aaaaahhhw yeah, I totally get your point. The price tag is quite a problem for a lot of people, I think. The gap between fast fashion and slow fashion prices is so big and we are used to such low prices, that many people don’t want to spend bigger amounts of money on quality items (and of course, not every wallet can afford such prices, unfortunately). I have to say that my H&M items aren’t that bad in quality, too, but for me, buying more sustainably is also about caring for the planet who made it and the planet. Quality itself is just a small part of everything that I find important 🙂

   I’ll let you know if I find more affordable coats! I’ve looked at H&M Conscious as well (at least their usage of more sustainable materials can help people with a smaller wallet make slightly more sustainable choices, but unfortunately, no coats so far 🙁 Last year they had a couple of BEAUTIFUL oversized wool coats in their collection, maybe their AW’17-coats will get online soon. I hope so, it might be interesting for you!

   Thanks for your comment, much love! X

   Beantwoorden
 • Toffe outfits! Goed bezig met je blog, ik volg je met veel plezier!

  Ik heb een vraagje over deVeja sneakers. Is het mogelijk om de binnenzool eruit te halen zodat er steunzolen in kunnen?

  Beantwoorden
  • Hi Simone,
   Ah wat lief, dankjewel 🙂 Heel leuk om te horen 🙂 Pfoe, ik moet eerlijk zeggen dat ik dat niet zou weten. Ik heb de sneakers geleend voor de shoot, dus inmiddels staan ze weer netjes bij Charlie + Mary en kan ik het dus niet checken. Al ga ik er wel van uit; ik heb het even bij mijn eigen Veja’s bekeken (de 3-lock Esplar white) en daar kan het wel! Misschien is het een idee om hen even te bellen of een mailtje te sturen? Ze helpen je graag bij dat soort vragen. Succes!

   Beantwoorden
   • Ga ik dat doen, dankjewel!

    Beantwoorden

Write a comment