Brands, Products

Fair & sustainable fashion favorieten NOV18

Oké, oké, ik ben er een beetje vroeg bij, maar hé… over 2 dagen is het november, dus ik vond dat het wel kon 😉 Ik kon namelijk niet wachten, daar is-ie weer: een nieuwe reeks persoonlijke favorieten!

Ik ben namelijk weer zoveel moois tegengekomen: prachtige knits van Everlane, LN Knits, Les Sublimes en Howlin’, opvallende items (lees: corduroy en velvet) bij Reformation en Paloma Wool, fijne praktische vegan tassen van Pinqponq, vegan schoenen van Balluta, perfecte beanies bij Unrecorded. en de nieuwe, betaalbare collectie van Le Couturier is er ook één die je echt moet zien.

Genoeg gepraat! Enjoy!

 

 

Everlane heeft nu knitwear en puff jackets!

✓ fair
✓ sustainable

Ik zat er al een tijdje op te wachten: de wintercollectie van Everlane. Het Amerikaanse ‘radical transparency brand’ maakt niet alleen binnen de fair fashion wereld vrij betaalbare collecties; ook hele tijdloze en mooie. Everlane produceert onder eerlijke arbeidsomstandigheden, is open over de prijsopbouw en gebruikt uitsluitend kwaliteitsmaterialen. En tegenwoordig nog duurzaam ook! Zo zijn de items op bovenstaande foto’s gemaakt van gerecyclede polyester. Mijn favorieten:

Superfijne fleecetruien ($ 55)
Fleecetruien met een halfway zipper ($ 65)
Heerlijk warme puff jackets ($ 160)
Lange puff parka’s ($ 175)

Bekijk de new arrivals hier

 

 

 

 

Voor de mooiste duurzame corduroy kijk je bij Reformation

✓ fair
✓ sustainable

Hoewel ik probeer zo tijdloos mogelijk met kleding om te gaan, vind ik dat mode ook een feestje mag zijn en dat we niet altíjd maar tijdloos moeten zijn. Momenteel ga ik ontzettend aan op de corduroytrend. Zo comfy! Zo anders dan elke keer maar weer die standaard jeans! Waar je heen moet voor de mooiste conscious corduroy? Reformation, natuurlijk! Mijn favorieten:

De Cassidy tuinbroek ($ 178)
De prachtige lange Rider pant ($ 148)
De Caroline jumpsuit met seventies vibes ($ 178)

Bekijk de corduroy items van Reformation hier

 

 

 

Balluta heeft een nieuwe (vegan schoenen) collectie!

✓ fair
✓ sustainable
✓ vegan

Bij het Spaanse Balluta (opgericht in 2018) vind je een vegan schoenencollectie van hoogwaardige materialen en design-wise altijd met een opvallende twist. De duurzame materialen die het merk gebruik (zoals ecologisch vegan ‘leer’, kurk en gerecyclede polyamide) komen uit Europa en de volledige collectie wordt geproduceerd in een kleinschalige familiefabriek in Portugal. Onlangs lanceerde het merk haar nieuwe collectie en ik word heel blij van de Omega chelsea boots (€ 250). Who said conscious fashion was boring?!

Bekijk de nieuwe collectie hier

 

 

 

 

Mooi tijdloos en fair knitwearmerk: LN Knits

✓ fair
✓ sustainable

Ondanks kreeg ik dit mooie, Belgische merk door als tip van een lezer. Nice! Bij LN Knits vind je echt fantastisch mooie fair trade kwaliteitsknits van Peruaanse baby alpacawol (ik moet zeggen dat ik niks weet over de sourcing hiervan), die met de hand worden gemaakt in Peru. Inmiddels kunnen door LN ruim 300 vrouwen met een eerlijk en stabiel inkomen voor hun gezin zorgen. Mooi product én mooi verhaal! Bij LN vind je overigens niet alleen truien, maar ook heerlijk warme winter-accessories, zoals sjaals, wanten en mutsen.

Mijn favorieten (zie foto’s):
De zwarte oversized Lazy Lesley trui
(€ 269)
De cremekleurige Jumpy Julie trui (€ 229)
De grijze Twisty Thelma trui (€ 269)
De Zippy Zelda wollen broek (€ 249)

Bekijk de collectie hier

 

 

 

 

Le Couturier heeft een nieuwe, betaalbare collectie!

✓ fair
✓ lokale productie

Misschien heb je nog nooit van dit Spaanse merk gehoord. Dat zou kunnen; Le Couturier heeft namelijk onlangs zijn naam veranderd (het merk heette hiervoor Diario de una Couturier). Bij dit betaalbare merk is met de hand en eerlijk geproduceerd in Barcelona. Er worden veel natuurlijke en duurzame materialen gebruikt. Nog niet in de volledige collectie, maar wel bij steeds meer items. Bijna alle prijzen zijn onder de € 100,-

Mijn favorieten (zie foto’s):
Deze oudrode Rosalie corduroy pants
€ 75)
Het blauwe Bornay velvet rokje (€ 49)
De mooie geruite Iris jacket (€ 199)
De prachtige Gabin wrap top (€ 69)

Bekijk de new arrivals hier

 

 

 

Fijne minimalistische beanies van Unrecorded.

✓ fair
✓ sustainable

Zo’n fijn merk, dit. Bij het Nederlandse Unrecorded vind je organic basics van topkwaliteit; altijd gemaakt van duurzame materialen en eerlijk geproduceerd. Een onwijs idealistisch merk. Duurzaamheid en fair trade zijn voor Unrecorded vanzelfsprekend en daarom focust het merk liever op stijl. Geen uitgesproken stijl, overigens, want het minimalistische merk gelooft heilig in kwaliteit en tijdloosheid. En daarmee bewonder ik het merk, dat zijn unisex collecties steeds meer uitbreidt (en dat ook blijft doen).

En nu zijn er beanies! Ze zijn gemaakt van fijne kwaliteit merinowol, afkomstig van schapen die een goed leven hebben gehad en in het specifiek geen ‘mulesing’ hebben ondergaan (het wegsnijden van stukken huid rondom het staartgebied, om vliegen en eventuele infecties te voorkomen – gegarandeerd dierenleed). Ze worden onder eerlijke arbeidsomstandigheden geproduceerd in Portugal. Nice! En nog betaalbaar ook: € 45.

Bekijk de beanies hier

 

 

 

 

 

Mooi, eerlijk knitwearmerk: Howlin’

✓ fair
✓ sustainable
✓ lokaal geproduceerd

Ook Howlin’ kreeg ik als tip van een lezer. Zo’n goede tip, want bij dit Belgische merk vind je echt prachtige knits. De volledige collectie wordt met de hand gemaakt in België – super lokaal, dus. De wol voor de knits komt uit Schotland. Zo mooi, zo tijdloos!

Mijn favorieten:
Deze roze trui (model Shaggy Bear, € 195)
Deze breedgestreepte trui (model Fall in Paradise, € 195)
Deze lavendelkleurige trui (model Shaggy Bear, € 195)
Deze simpele zwarte trui (model Babs, € 165)

Bekijk de collectie hier

 

 

 

 

Les Sublimes heeft een nieuwe collectie!

✓ fair
✓ sustainable

Les Sublimes heeft new arrivals! Bij dit Parijse merk vind je hele mooie, tijdloze basics. Les Sublimes maakt uitsluitend gebruik van duurzame, natuurlijke materialen en produceert onder eerlijke arbeidsomstandigheden. Ook het verzenden dit duurzaam: Les Sublimes gebruikt milieuvriendelijke en gerecyclede verpakkingen en doet aan CO2-neutrale verzending. Bij de new arrivals vind je o.a. mooie (diervriendelijke) kasjmieren sweaters in allerlei kleuren en superzachte sjaals. Nice!

Mijn favorieten:
Deze kasjmieren V-neck sweater (€ 180)
Deze roze V-neck cardigan (€ 190)
Deze zwarte kasjmieren rollneck (€ 200)
Deze zwarte kasjmieren rollneck (€ 200)
Deze lavendelkleurige kasjmieren sjaal (€ 180)

Bekijk de collectie hier

 

 

 

 

Voor de mooiste fair velvets ga je naar Paloma Wool

✓ fair

Het zou kunnen dat de onderhand een beetje Paloma Wool moe wordt – ik ben me ervan bewust dat ik dit merk nogal kapot aan het spammen ben 😉 Maar ik word er zo, zó blij van en elke keer komt Paloma Wool weer met zulke prachtige items, dat ik denk: “ik kan jullie dit niet onthouden!”. Dus daar is deze fangirl weer. Want… Paloma Wool heeft zulke mooie velvet items in de collectie! Allemaal eerlijk geproduceerd in thuisstad Barcelona. Ik ben blij dat ik qua duurzame mindset veel stappen heb gemaakt, anders zou ik alles gekocht hebben. Móói!

Mijn favorieten:
de Paufi velvet jumpsuit (€ 159)
de Jawara velvet jacket (€ 135)
de velvet Wadi pants (€ 115)

Bekijk de collectie hier

 

 

 

Fijn, superpraktisch vegan tassenmerk: Pinqponq

✓ fair
✓ sustainable
✓ vegan

Ik leerde dit Duitse merk onlangs kennen via een vriend, die op zoek was naar een duurzame tas en er één van dit merk had gekocht. Pinqponq is een idealistisch én vegan tassenmerk dat kwaliteitstassen (vooral rutgassen) maakt van 100% gerecyclede PET-flessen. De volledige collectie wordt onder eerlijke arbeidsomstandigheden geproduceerd in Vietnam. Die vriend van mij is erg blij met z’n tas: hij is superstevig, van topkwaliteit en onwijs praktisch ingedeeld met slimme vakjes en ritsen die de achterkant in z’n geheel open kunnen maken (net als de Fjällraven Kanken tassen), zodat je niet oneindig hoeft te graven als je iets nodig hebt. En dat prijs is ook netjes! Nice!

Mijn favorieten (zie foto’s):
De Qubik grand Tas in het zwart € 189,90)
De Qubik tas in Kaki (€ 119,90)
De Jakk tas in Maple Maroon (€ 119,90)

Bekijk de collectie hier

 

 


 

 

Bekijk ook de vorige edities:
Fair & sustainable fashion favorieten OKT18
Fair & sustainable fashion favorieten SEP18
Fair & sustainable fashion favorieten AUG18

 

 


 

 

Fotocredits:
Alle foto’s in dit artikel zijn afkomstig en eigendom van de merken zelf.

 

 

 

Write a comment