Minimalistische fair sustainable outfit inspiratie streetstyle blogger slow fashion AW18-19
Inspiratie

Fashion inspiratie: 20 minimalistische fall/winter outfits

Outfit-inspiratie nodig voor het komende seizoen? Benieuwd in welke stukken je mooi kunt investeren? Of hoe je simpele stukken het beste kunt combineren? Vandaag zet ik 20 outfits met een minimalistisch randje op een rij, die ik stuk voor stuk prachtig vind en waar ik veel inspiratie uit haal. Ze laten voor mij zien dat je niet veel verschillende stukken (en al helemaal geen super crazy uitgesproken items) nodig hebt om er fantastisch uit te zien. Een perfecte jeans, een goeie blazer, een paar mooie truien, een pantalon, enkellaarsjes, één mooie ketting en een lekker warme wollen mantel… et voilà, zo kom je de winter prima door. Prachtig! Enjoy!

 

 

 

#1

Ik volg @adenorah graag. Haar outfits zijn over het algemeen vrij simpel en súper effortless. Ik vind deze simpele blazer-met-jeans-combinatie heel mooi. Een simpel t-shirt eronder en een mooie ketting en je bent klaar.

 

 

#2

Één van mijn grootste inspiratiebronnen in de duurzame modewereld is (oké, eigenlijk met stip) Emma Elwin. Ze draagt (helaas) niet altijd duurzame merken, maar wel vaak. En haar stijl is werkelijk flawless. Altijd eenvoudig, maar met zorgvuldig uitgekozen items perfect gestyled. Ook deze outfit vind ik erg mooi. De beanie is perfect, evenals de gestreepte trui (een musthave, ik zoek er nog één), de heerlijke jeans end e mooie simpele laarsjes. Scandinavian style op z’n best.

 

 

 

#3

Mooi, super classy combi! Ik hou van all black outfits. Ze hebben iets sophisticateds, iets krachtigs. Deze flared pantalon (die zo van Filippa K zou kunnen komen) kleedt geweldig af en staat supermooi met een simpel zwart t-shirt. De oversized blazer maakt het wat mij betreft écht af. Ik heb helaas nog geen fair (en betaalbaar) exemplaar kunnen vinden, maar de zoektocht is ON!

 

 

 

#4

@adenorah again. Ik vind deze lichte combinatie heel mooi, heel warm. Een witte jeans is iets wat ik niet zo snel zou dragen, maar wat ik wel altijd heel mooi vind bij anderen. De enkellaarsjes zijn écht perfect. Ik hou van suede laarsjes met seventies blokhak (ik draag de mijne nog steeds zó vaak!). Ook deze lichtbeige trui vind ik prachtig. Ik zoek er nog één in die kleur; je kunt ‘m overal mee combineren. Echt een mooi stuk om in te investeren. De ketting lijkt op mijn lievelingsketting, de La Lune necklace van Neinties (fair).

 

 

 

#5

Één van mijn lievelingsstijlmuzes is de Franse @sabinasocol. Effortless chic, met altijd hele simpele combinaties. Neem dit mooie vintage-stijl rokje en de trui. Simpel, maar súpermooi. Echt goede inspiratie.

 

 

 

#6

Ook de Britse @brittanybathgate vind ik altijd fantastische inspiratie in minimalistische outfits. Ze draagt bijna altijd een simpele jeans en top, met een oversized jas en mooie enkellaarsjes of slippers. Ik ben groot fan van de white tee – blue jeans – dark coat combinatie.

 

 

 

#7

Dit vind ik perfectie. Ik vind de (Aeyde-ish) enkellaarsjes perfect, net als de kleurencombinatie En wéér die witte jeans, trouwens. En wéér een oversized blazer. Zo zie je maar: met dezelfde items kun je hele verschillende combinaties maken. Zoveel items heb je niet nodig om er keer op keer fantastisch uit te zien!

 

 

 

#8

Nog een stijlmuze van me is Michaela Thomsen (@thomsenmichaela). Ik ken haar o.a. van Reformation en met haar lieve, maar toch cheeky uitstraling weet ze me elke keer weer te boeien. Ik vind deze Canadian tuxedo (denim op denim) combinatie te gek! Ook weer heel simpel: denim jack, jeans en een wit t-shirt. C’est ça.

 

 

 

#9

Ook de classy outfits van @anoukyve vind ik altijd erg mooi. Deze zwarte-trui-met-panterprintrok-combinatie vind ik zó leuk! Panterprint is niet per se iets waar je aan denkt bij minimalisme, maar toch is het een heel veelzijdig item en kan het prima onderdeel zijn van een minimalistische garderobe.

 

 

 

#10

Wéér @thomsenmichaela. Wat hou ik hiervan. Trui + broek. That’s it. Mocht je fair knitwear inspiratie willen opdoen, dan verwijs ik je overigens graag naar mijn Fair Knitwear Guide!

 

 

 

#11

Ik hou van simpele all black outfits, zoals @mija_mija hier draagt. Een zwarte tee, een zwarte skinny jeans (die je fair & sustainable o.a. bij Kings of Indigo, Mud Jeans en Armedangels vindt) en zwarte enkellaarsjes zijn tenslotte basics die bijna iedereen wel heeft. Én ik vind het juist mooi – een beetje edgy – gecombineerd met een andere kleur vest en tas. Supermooi!

 

 

 

#12

LOVE THIS! @jeannedamas rockt een prachtige rok, die je het hele jaar door kunt dragen (’s zomers met blote benen en ’s winters met een panty en hoge seventies laarzen met hoge schacht en blokhak). Én waarvan je een soortgelijk exemplaar bij het duurzame Reformation kunt scoren! Hoera! Het vest kun je zo in een vintage winkel scoren, evenals het tasje. Móóóóói!

 

 

 

#13

Jááááá! The Simple (but different) Black Dress! Ook zo’n mooie altijd-goed-investment-piece. Je hebt ‘m in allerlei soorten en maten en als je een beetje een tijdloos exemplaar uitkiest, gaat-ie jaren mee. De altijd stijlvolle @majawyh herinnerde me eraan.

 

 

 

#14

Een meer vintage ogende outfit deze keer. Ook prachtig, en met slechts drie stukken die ook weer gemakkelijk met andere items te combineren zijn. Een geruite broek staat ook práchtig met een ietwat oversized en cropped zwarte fluffy trui erboven, de camel coat past werkelijk overal bij en de Franse romantische top (waar ik zelf overigens iets minder fan van ben; net iets te schattig voor me) is ook heel mooi boven een jeans of een rokje. Nice job, @sabinasocol!

 

 

 

#15

A classic! Dit vind ik zo, zó mooi! Allemaal stukken die wat mij betreft in mijn perfecte capsulegarderobe horen en die super basic, maar allesbehalve saai zijn. Hij lijkt natuurlijk enorm op outfit 1, maar ik vind het inspirerend om te zien dat je exact dezelfde combinatie kunt dragen, maar ook in een variant, zoals hierboven met een trui. Prachtige combinatie, één  die bij allerlei huidtypes en figuren past.

 

 

 

#16

Nog een classic bij @anoukyve, met iets meer nineties vibes. En het bewijs dat een simpel wit t-shirt écht in ieders kast hoort en absoluut niet saai is. Mits zorgvuldig gecombineerd met een perfecte, vintage ogende jeans en een heerlijke blazer, zoals dit oversized exemplaar. Een investering die ik over een paar maanden misschien wel wil doen; eerst even nadenken over het precieze model.

 

 

 

#17

Als je @useless_dk nog niet volgt, ga dat eens even héél snel doen, dan! Signe Hansen heeft een beperkte, minimalistische garderobe en laat op haar blog, Instagram en Youtube zien hoe jij ook zo’n prachtgarderobe kunt bouwen. Ik vind deze outfit erg mooi, met alleen maar basic items en natuurlijk de fijne V10 sneakers van het duurzame sneakermerk Veja.

 

 

Minimalistische fair sustainable outfit inspiratie streetstyle blogger slow fashion AW18-19

 

#18

Nog een keer @emmaelwin, in een simpele outfit die voor de verandering eens heerlijk licht is; ook verfrissend om naar te kijken, vind ik. Ik blijf van oversized shirts houden. Ja, mooi!

 

 

 

#19

So classy once again! @thomsenmichaela ziet er supermooi uit in deze perfecte pantalon en witte blouse. Een klassiek ensemble, helemaal met een mooie trenchcoat, zoals ik wel eens bij Filippa K zie.

 

 

 

#20

Een wat wijdere jeans is wat mij betreft echt een goede investering. Het is weer eens wat anders dan een skinny jeans en – vooral high waisted – heel vrouwelijk. Helaas staat dit model niet even goed bij elk figuur, maar ik vind het wél erg mooi. Ook weer het allermooist met een simpel zwart t-shirt erin. Gouden combinaties hoeven niet altijd ingewikkeld te zijn. Eenvoud blijft voor mij key!

2 Comments

  • Hier gaat mijn hart echt sneller van kloppen, love it <3

    Beantwoorden
  • Vind je inspiratieposts altijd heel leuk om te lezen!

    Beantwoorden

Write a comment