Inspiratie

Fashion inspiratie: 21 fijne najaarsoutfits

Éven dacht ik nog dat we een fijne nazomer zouden krijgen (vanuit de niet zo logische beredenering dat we een zeer matige zomer hadden gehad, en dat de weergoden het dus echt wel goed zouden maken), maar inmiddels heb ik mijn mindset maar aangepast: de herfst is aangebroken. BIG TIME. En niet alleen omdat de pepernoten alweer in de winkels liggen. De bladeren vallen alweer van de bomen en om 19:30 begint het alweer te schemeren maar dat vind ik stiekem heel gezellig. De afgelopen weken heb ik mijn gruwelijk lelijke regenpak (jawel, inclusief verschrikkelijk lelijke regenbroek – mij krijgen ze niet klein, hoor) vaker van stal gehaald dan het afgelopen halfjaar en ben ik meerdere keren alsnog met compleet uitgelopen panda-oogjes op mijn werk aangekomen. Gisterochtend ben ik zo ongeveer van mijn fiets afgewaaid en gisteravond heb ik voor het eerst weer even de verwarming aangedaan. Mijn dekentje ligt standaard op de bank en mijn drang om non-stop te Netflixen is héél sterk: momenteel ben ik American Horror Story aan het bingewatchen en I love it. Fashion-wise doe ik het rustig aan. Bewust. Ik heb genoeg kleding en het afgelopen jaar heeft mijn innerlijke criticus zo’n grote stem gekregen dat ik niet snel meer iets nieuws koop. En nu is het ook nog zo dat ik de afgelopen week met mijn vriend een reis naar Vietnam heb geboekt, eind dit jaar. En aan zo’n geweldige ervaring geef ik mijn geld liever uit.

Maar. Dat neemt natuurlijk niet weg dat ik stop met inspiratie zoeken. Vandaag een inspiratiepost met een comfy najaartinten: veel zachte truien, warme kleuren en zachte materialen. Ik hou ervan. Hopelijk jij ook, Enjoy!

 

e4994605c8f8682cde70c092d23e1e92

1

Oh, wat kan ik niet wachten om mijn baret weer tevoorschijn te toveren. Ik kocht vorig jaar twee exemplaren bij Episode (hier draag ik mijn beige exemplaar) en hoewel ik heus wel weet dat het nu een beetje een trend-ding is, hou ik van het classy, franse gevoel dat ze uitstralen. In deze combinatie vind ik ‘m ook weer prachtig; best wel tof met een (nep)leren jasje, toch? Voor soortgelijke blousjes – maar dan in een fair + sustainable variant) moet je sowieso bij Reformation of Thoreau kijken. Voor een duurzaam, leren biker jack (van hergebruikt leer): kijk eens bij Pelechecoco. Onlangs spotte ik een vegan suede biker jack bij Resiste et Reve, ook heel tof!

 

minimalistic_streetstyle_outfits_sustainable5

2

Beige met rood vind ik echt een PRACH-TI-GE combinatie; perfect voor het najaar, wat mij betreft. Vooral als er ook nog iets-van-Teddy bij betrokken is (want super zacht, heerlijk). Deze fijne kleurencombi van Paulien Riemis inspireert mij in ieder geval genoeg; zonder nu meteen als een malle te gaan shoppen: ik heb toch wel héél erg iets roods nodig… 😉

 

minimalistic_streetstyle_outfits_sustainable7

3

Mijn modemuze Jeanne Damas weet de meest simpele, saaie outfit nog stunning te maken, dus ik vind haar altijd een lastige maatstaaf. Maar ik kan niet ontkennen dat ik wederom verliefd ben geworden. Niet alleen op de fijne schoentjes. Ook niet alleen op de perfecte straight jeans die ze draagt. Of dat fantastische (maar misschien niet zo praktische) tasje. En ahh, die leuke stipjesblouse. Maar wat ik nog het allerleukst vind aan deze outfit, is haar kapsel. Je ne sais quoi op z’n best. I love it.

 

minimalistic_streetstyle_outfits_sustainable23

4

Soms baal ik ervan dat Rouje – voor zover ik kan vinden, maar meestal zegt dat al genoeg – geen fair of sustainable merk is. De materialen zijn niet natuurlijk of duurzaam en ik kan überhaupt niks vinden over de manier waarop Rouje produceert; laat staan of het duurzaam of onder goede omstandigheden is. Want wat hou ik van deze stijl. Ik vind alles op deze foto’s perfect. DIE JURK <3

 

minimalistic_streetstyle_outfits_sustainable12

4

Onlangs kwam ik bij Filippa K een prachtige roze winterjas tegen. En hoewel ik niet van plan ben om een roze winterjas te kopen, moet ik eerlijk zeggen dat ik er sindsdien stiekem een beetje verliefd op ben geworden. Het rechter exemplaar op de foto vind ik zó mooi! Nou ja. Keep on dreaming, Sara. En wees blij met de fijne jassen die je al hebt. Die zijn ook prima. Zucht…

 

minimalistic_streetstyle_outfits_sustainable18

5

Perfecte foto alert! Ik vind letterlijk alles mooi. Maar de rechter outfit vind ik echt awesome: het contrast tussen zo’n oversized fluffy trui en bijna tuttige, goudkleurige damesschoentjes vind ik heel gaaf. Ik zou dit zo dragen, ware het niet dat het praktisch onmogelijk is om zulk schoeisel op een duurzame manier te verkrijgen. Heel leuk dat Zara en Asos er vol mee staan hoor, en ik vind het geweldig, maar helaas gaat het ‘m voor mij niet worden. Dan maar wat saaier.

 

minimalistic_streetstyle_outfits_sustainable16

6

Deze outfit is misschien een beetje een vreemde eend in de bijt: tussen alle vrouwelijke outfits schreeuwt dit ensemble toch wel echt “tombóóóy!” En toch vind ik ook dit leuk. Zo’n oversizede jas is natuurlijk heerlijk tijdens het aankomende dikke truienweer en hij voegt wat mij betreft ook nog een hele dikke coolfactor toe aan zo ongeveer elke outfit. Een awesome afgeknipte jeans zoals hierboven vind je bij Episode (tweedehands Levi’s 501 jeans! HOERA!) en de vrijwel identieke fair + duurzame variant van deze Converse gympies vind je bij Ethletic, voor de nette prijs van € 69,90. Best fijn!

 

Max Mara Ready To Wear, Fall Winter 2017 Fashion Show in Milan

7

DIT. VIND. IK. ZO. MOOI. Kijk, tuurlijk: ik snap dat dit een catwalkoutfit zit, dat-ie 100% rood is (als in: superheftig) en dat werkelijk alles Gigi Hadid staat. Maar mag ik even kwijlen, jongens? Hoe mooi is dit in de winter, met deze prachtige dieprode kleur en zachte materialen?

 

minimalistic_streetstyle_outfits_sustainable11

8

Hééééé daar is ze weer, mijn franse lievelingsschone. Jeanne draagt een two-piece in dezelfde kleur en dat vind ik een heel goed idee. Sterker nog: ik raak er helemaal geïnspireerd door. Zelfs de bruine kleur, die ik doorgaans als “soort van de saaiste bejaardenkleur van het hele universum” zou bestempelen, zou ik zo willen dragen. Nu is bruin natuurlijk een hele tijd verstoten geweest voor de enorme liefde voor zwart. Maar als miss Damas het weer draagt (en geloof me: dat doet ze), betekent dit dan de terugkeer van bruin? Wat mij betreft wel!

 

minimalistic_streetstyle_outfits_sustainable10

9

Mija Flatau draagt een fijne, minimalistische outfit. Mooi zo, met een simpele, grijze trui, een wat wijdere jeans, casual over fijne, witte sneakers gedragen. Ben je nog op zoek naar fair / sustainable / vegan sneakers? Ik publiceerde onlangs mijn duurzame sneakerguide, wie weet helpt het je verder!

 

minimalistic_streetstyle_outfits_sustainable14

10

Ik weet niet of het je al is opgevallen: de eighties-/nineties hoofdband is hotter than ever. Zo ongeveer de complete wolfpack aan online influencers (bah, wat vind ik dat toch een vervelend woord) draagt het ding op elk ertoe-doend event en elke #instaphoto. Het liefst in een velvet variant, want die zij nu op de één of andere manier als meest trendy musthave verklaard. Hoewel ik altijd een beetje tegen die spontane hypes ben (“waarom zou ik het nu ineens wél als een malle gaan dragen?!”), moet ik toegeven dat ik hoofdbanen stiekem superontzettendleuk vind. Anouk Yve draagt hier een opvallend, zwart exemplaar en dat vind ik in combinatie met een zwarte outfit toch wel heel mooi. Zo mooi, dat ik er zelfs over zit te denken om er één aan te schaffen voor de Vietnamreis die ik binnenkort ga maken (lekker mijn haren uit mijn gezicht)! Hmmm…

 

minimalistic_streetstyle_outfits_sustainable13

11

Wat een mooie combinatie, al helemaal met de classy gebonden hoofddoek. En hoewel ik nooit zo van het matchy-matchy ben, vind ik de cognac-met-een-gelige-ondertoon-kleurige trui en heels heel mooi bij elkaar staan. Nice!

 

minimalistic_streetstyle_outfits_sustainable2

12

De Amsterdamse Bruna ziet er wat mij betreft altijd heel tof uit. Deze laidback combinatie vind ik heel fijn: lange haren met een oversized jack en een goeie jeans blijft gewoon een heerlijk simpele topcombinatie. Echt een altijd-goedje.

 

P_9

13

Ontmoet een andere girlcrush van me: Michaela Thomsen. Ik ben een beetje verliefd op haar sinds ik prachtige foto’s van haar tegenkwam bij Reformation, waar ze model voor staat. Maar goed, het gaat om de kleding. Ik vind de deep V blousjes van dit najaar zó mooi! Zo vrouwelijk en sexy! Nu zul je mij niet zo snel in zo’n diep decolletté spotten, maar ik vind het wel erg mooi – juist met een simpele, zwaete skinny jeans.

 

minimalistic_streetstyle_outfits_sustainable3

14

Op deze foto gaat het mij om de denim-op-denimlook die Gala Gonzalez (rechts) draagt. Ik weet dat veel mensen het een beetje of heel erg too much vinden, maar ik vind het ontzettend cool. Ik vind de boots awesome, de jeans en het jasje, hoe ze het combineert met een coltruitje en de mooie, stijle haren. Echt heel tof.

 

minimalistic_streetstyle_outfits_sustainable4

15

Ze is sinds de lancering van haar awesome merk Totême en de geboorte van haar kindje wat minder in de publiciteit geweest, maar wat is Elin Kling toch een ongelooflijk classy stijlicoon. Als er íemand is die bewijst dat hele simpele outfits soms gewoon de allerbeste zijn, is zij het wel. In deze trui wil je toch voor altijd wegkruipen?! Mooie kleur, ook.

 

minimalistic_streetstyle_outfits_sustainable19

16

De Franse Anne-Laure Mais (Adenorah) draagt wat mij betreft de perfecte zwarte trui. Ik ben nog steeds op zoek naar een soortgelijk, eerlijk én duurzaam model. Als iemand tips heeft: ik hou me zwáár aangevolen!

 

minimalistic_streetstyle_outfits_sustainable20

17

Alle klassiekers op een rij: Californian cool girl Lucy Williams bewijst dat je er met enkel en alleen basics  ontzettend tof uit kunt zien.

 

minimalistic_streetstyle_outfits_sustainable

18

Ik word vrolijk van deze outfit, wederom van Paulien Riemis (Polienne). Omdat ik corduroy weer steeds leuker ga vinden (mede door Reformation), vind ik het jasje buitengewoon leuk, en de combinatie met de lichtroze top vind ik heel leuk. Ook de wat wijdere jeans vind ik heel leuk, al kan ik moeilijk een duurzaam exemplaar vinden.

 

minimalistic_streetstyle_outfits_sustainable15

19

Ohh, wat vind ik nepbontjasjes toch leuk (en nee, heus niet alleen als Jeanne Damas – sorry, daar is ze weer… can’t help it – het draagt). Ik vind de discussie interessant of “wij niet-bontdragers” nu wel of niet zo’n ding zouden moeten dragen, want “promoot je dan niet indirect tóch het dragen van bont, omdat je wel iets draagt dat op bont líjkt?”. Ik vind van niet. Ik vind het wollige, teddy-achtige, harige soms heel leuk. Hoe Stella McCartney “Fur Free Fur coats” maakt (en in de titel alleen al júist een statement maakt dat bontvrij ‘bont’ júist cool is), vind ik awesome. Reformation heeft ook een heerlijke teddy coat in het assortiment. Maar waar ik écht verliefd op ben, is deze eerlijke geproduceerde jas van nepbont van Closed.

 

minimalistic_streetstyle_outfits_sustainable24

20

Hoewel Man Repelling goddess Leandra Medine er normaal een stuk flamboyanter bij loopt, vind ik dat deze hele Jan Birkin-waardige outfit haar fantastisch staat. Hoe je het ook wendt of keert: wat mij betreft kan er vrij weinig op tegen een simpele blauwe blouse en een fijne, blauwe jeans. Of je er nu een trendy-maar-heel-onhandig, bijpassend Jane Birkin mandje bij draagt of niet. Gewoon een heerlijke combi.

 

minimalistic_streetstyle_outfits_sustainable6

21

Wat ik ook nog steeds een perfecte basic vind voor de winter, is een zwart, gebreid jurkje. Prachtig met een simpel, goud(kleurig) kettinkje, rode lippenstift, een zwarte panty (zoals bijvoorbeeld van het duurzame Swedish Stockings) en suede(look) enkellaarsjes met een goeie hak. I love it.

 

Bronnen:
Jeanne Damas, Adenorah, Mija, Fashion Me Now,
Leandra Medine, Polienne, Rouje, Anouk Yve,
Bruna, Gala Gonzalez, Pinterest.

2 Comments

 • Ik heb een hekel aan de herfst, maar vooruit, hier zitten toffe outfits tussen ♡

  Beantwoorden
 • Hi Sara,

  Ik lees je blog nu al een tijdje en je inspireert me enorm! Ik ben niet alleen minder gaan kopen maar ook bewuster. Ik was al een tijdje op zoek naar Nederlandse of Europese aanbieders van eerlijke en duurzame kleding maar er wordt nog weinig over geschreven (vond ik) je hebt in de US veel meer zoals Madewel en Reformation enz. alleen de shipping costs zijn zo hoog!

  Anyway in dit artikel geef je aan dat je nog op zoek bent naar een mooie zwarte trui (die je in een ander artikel hebt aangegeven van Reformation is erg mooi!) maar vandaag zag ik er ook een op de site van Everlane en zij maken ook eerlijke en duurzame kleding. Hij kost $100 dus dat is nog wel te doen en ze shippen tegenwoordig ook naar NL! (https://www.everlane.com/products/womens-cashmere-crew2-black)

  Liefs,

  Sabine

  Beantwoorden

Write a comment