Inspiratie

25x sweater weather outfits

Tijd voor een nieuwe dosis outfit-inspiratie, dacht ik zo! Omdat het goed is om bewust te consumeren, maar het ook helemaal oké is om van hele mooie dingen te genieten. Minder en selectiever kopen betekent niet dat je je niet mag laten inspireren door de trends of Pinterestboards. Ik hou ervan om fashion-inspiratie te zoeken. Júist om nog beter keuzes te kunnen maken in wat ik als fashion-essentials zie in mijn garderobe. Je ziet een duidelijke rode draad in de outfits die ik selecteer. Vaak een mooie, oversized, wollen jas. Een mooie, eenvoudige enkellaars. Een warme trui (met of zonder col), een minirokje, een zwarte pantalon, een zwarte skinny jeans… met zorgvuldig uitgekozen items kun je, zoals je hieronder ziet genoeg variëren en er fantastisch uitzien. Get inspired, choose well!

 

Fashion_inspiration_slow_fashion_minimalism_look_1

1

Hoewel je mij niet vaak in rokjes ziet (pantystruggles enzo – háten is een groot woord, maar wat zijn het toch vervelende, afzakkende, haperende, koude rotdingen), begin ik steeds groter fan te worden. Helemal in zo’n mooie kleurencombinatie als hierboven. Mooie herfstkleuren!

 

Fashion_inspiration_slow_fashion_minimalism_look_9

2

Ja, die checked mini skirt trend van nu zie ik wel zitten. Onlangs tikte ik zelf een tweedehands exemplaar op de kop (zie hier) en ik vind ‘m fantastisch, gestyled met een simpele, oversized trui en rode lippenstift.

 

Fashion_inspiration_slow_fashion_minimalism_look_16

3

Wat een súperfijne outfit is dit. Ik vind nog steeds dat iedereen een teddy of (fake) lammy coat in haar garderobe moet hebben, al is het alleen al omdat er NIKS lekkerders is dan je ’s winters in een dikke, zachte deken te kunnen hullen als je naar buiten moet. Simpel gecombineerd met een zwarte jeans (skinny of flared, allebei goed) en de perfecte, zwarte enkellaarsjes ben je gewoon klaar. Punt.

 

Fashion_inspiration_slow_fashion_minimalism_look_11

4

Zo chique, dit! Ik vind de oversized fit van de iets te korte pantalon, samen met de supervrouwelijke enkellaarsjes (met smalle schacht voor extra contrast) echt prachtig, en de wijde jas geeft de look een extra fashion-upgrade. Geweldig.

 

Fashion_inspiration_slow_fashion_minimalism_look_13

5

Heerlijk, zo simpel. Gewoon een stel perfecte (tweedehands!) Levi’s 501 jeans, een fijne kabeltrui (die wat mij betreft zelfs een beetje mag slobberen – comfiness first!) en de bandeau geeft de look nét een twist. Over de bandeaus gesproken, trouwens: ze zijn helaas niet van duurzame materialen gemaakt; de bandeaus en baretten van het hippe, Nederlandse merk Atelier des Femmes worden gemaakt in Nederland. Toch leuk om te weten als je er één zoekt, maar nergens een eerlijke variant kunt vinden.

 

Fashion_inspiration_slow_fashion_minimalism_look_23

6

THAT.COAT. Dat ik gek ben op roze winterjassen, is geen geheim (het is niet voor niets dat ik onlangs bij webshop Take It Slow de roze winterjas van Filippa K uitkoos voor deze fotoshoot). Ook dit exemplaar is toch bijna om óp te eten, jongens? Ik kan nog uren doorpraten over hoe geweldig ik dit ding vind, maar laat ik maar stoppen. You get the point.

 

Fashion_inspiration_slow_fashion_minimalism_look_15

7

Nog meer jasseninspiratie: deze very on-trend check coat vind ik geweldig, gecombineerd met een minirok en een simpele, zwarte (maar perfecte!) trui. Echt superchique.

 

Fashion_inspiration_slow_fashion_minimalism_look_8

8

Oehlala, oversized suit heaven! Ik moet zeggen dat ik geloof dat een outfit als deze vooral prachtig is op ranke modellenlichamen, maar ik vind het oversizede pak een verfrissende afwisseling op altijd maar weer die superstrakke, getailleerde pakken. Toegegeven, het is misschien een tikkie shabby, maar ik vind het wel cool.

 

Fashion_inspiration_slow_fashion_minimalism_look_21

9

DEZE TRUI… deze trui… deze trui… DEZE TRUI… Perfectie, iemand? Dit is toch niet te dóen?! (en credits voor de net-zo-perfecte zonnebril, wat een geweldig montuur)

 

Fashion_inspiration_slow_fashion_minimalism_look_2

10

Een iets ander stijltje, deze net-niet-naar-clownesque-neigende flared jeans die Jeanne Damas hier draagt, en wel heel erg uit mijn comfortzone, maar stiekem toch best cool. Hoppa, paillettenblazer erbij, shinen met die handel. Nu weet ik heus wel dat deze vrouw alles kan hebben en ik er in deze combi véél te gemaakt uit zou zien, maar als inspiratie vind ik dit een fijne stijlafwisseling.

 

Fashion_inspiration_slow_fashion_minimalism_look_7

11

Wat ik tof vind aan deze outfit, is dat-ie ontzéttend gemakkelijk te creëren is; hij bestaat tenslotte uit zo ongeveer de meest basic items die je maar kunt bedenken. En nog steeds vind ik deze outfit heel interessant; het bewijst dat je niet de meest opvallende paradijsvogel hoeft te zijn om er fantastisch en stijlvol uit te zien. De kracht van eenvoud blijft voor mij key.

 

Fashion_inspiration_slow_fashion_minimalism_look_24

12

Wat een fijne kleurencombinatie; rood met camel. Ontzettend warm en herfstproof, I like.

 

Fashion_inspiration_slow_fashion_minimalism_look_3

13

Een wat stoerdere outfit als deze vind ik ook erg tof. Wederom ook weer heel simpel met mooie essentials gestyled, maar een rocky effect gegeven met de oversized hoody. Ook nog eens lekker warm en súper comfortabel. Cool!

 

2cd44387c35397440b3a2f2684d30e37

14

Ahhh, zo zacht! Ik vind de wol-achtige broek op de foto zó mooi, het lijkt me heerlijk om dit de hele dag, overal naartoe, te kunnen dragen en er nog steeds stijlvol uit te zien. Degene die dit heeft bedacht, verdient een lintje of tien.

 

Fashion_inspiration_slow_fashion_minimalism_look_17

15

Geweldige casual outfit, niks aan doen.

 

Fashion_inspiration_slow_fashion_minimalism_look_5

16

Ahh, de baret. Ontzéttend on trend – zo erg, dat ik bijna ga twijfelen of ik ook nog met zo’n ding wil rondlopen, maar ik vind het zó’n leuk hoofddeksel! Een goede, girly afwisseling op de pandorahoeden die het straatbeeld jarenlang domineerden. En ook hier geldt weer: de combinatie rood-camel werkt gewoon ontzettend goed. Mijn volgende shopmissie: iets roods. Sowieso.

 

Victoria Beckham New York - Inverno 2016 foto: FOTOSITE
Victoria Beckham
New York – Inverno 2016
foto: FOTOSITE

17

Hoewel de witte sneaker alweer een aantal jaar een standaard schoen is in de meeste garderobes, blijf ik ‘m interessant vinden. Victoria Beckham bewijst met deze heerlijke outfit dat de witte sneaker (de Stan Smith, in dit geval) prachtig blijft. Ik vind de subtiele plooi in de suit pants erg mooi, evenals die heerlijke trui. Prachtige basics!

 

Fashion_inspiration_slow_fashion_minimalism_look_19

18

Wat een prachtige pantalon en warme kleurencombinatie. He zet me aan het denken dat ik mijn broekencollectie best een update mag geven: het geheel aan skinny jeans, flared jeans en Levi’s 501 geeft toch wel weinig afwisseling. Een wat wijdere pantalon zou meer dan welkom zijn. Hmmm…

 

1762505ead35d064f134dc26e84424b1

19

DEZE JASSEN. DIE RODE JAS. IK.KAN.HET.NIET.ÁÁÁÁÁN!!!!!

 

Fashion_inspiration_slow_fashion_minimalism_look_6

20

Een zwarte coltrui is wat mij betreft een essential in de winter. Met alles te combineren, lekker warm, zacht en superstijlvol. Ik vind zo’n coltrui mooi met een zwarte pantalon of juist wat stoerder gecombineerd met een middenblauwe jeans, zoals op de foto. Oversized jas eroverheen en je ziet eruit om door een ringetje te halen.

 

han171110-001(4)

20

Heerlijke casual-chique outfit, met een fijn kleurenpalet. Als je nu nog geen coltrui wilt, dan weet ik het ook niet meer. Ik heb het geprobeerd.

 

ba4f4305b357f641a2bff497f371d904

21

Prachtig vind ik dit. Toch wéér die zwarte coltrui (al is dit een wat dunner, strakker exemplaar, ook heel mooi) en deze hele Reformation-worthy jurk is echt TÉ MOOI. Ik ben verliefd.

 

Fashion_inspiration_slow_fashion_minimalism_look_18

23

Wat een mooie checked blazer. Wat een mooie laarsjes. Deze outfit zou ik zo dragen!

 

Fashion_inspiration_slow_fashion_minimalism_look_20

24

De laatste tijd begin ik steeds meer een zwak te krijgen voor wijdere pantalons. Voor niet iedereen zijn ze even flatteus, maar ik vind het silhouet dat ze creëren zo mooi. Vooral zoals Maja Wyh hierboven heeft gecombineerd, heel simpel met een nette, boyfriend-achtige jas. Natuurlijk zie ik ook wel dat dit exemplaar prachtig oogt op de foto, maar dat hij in werkelijkheid waarschijnlijk enorm over de grond sleept, maar dat accepteren we maar even. Het staat in ieder geval prachtig.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

25

Deze outfit is wat mij betreft perfectie. De perfectie jeans, perfect gecombineerd met de perfecte laarzen met de perfecte, slanke schacht en een prachtige lange jas. Outfits als deze vind ik altijd fijne inspiratie, omdat ze me er weer even aan herinneren dat je niet hele uitgesproken en trendy kledingstukken nodig hebt om een stijlvolle outfit (die óók nog eens bij deze tijd past ;)) te maken. Nu moet ik er nog achter komen waar die fantastische laarsjes vandaan komen… hmmm….

 

Foto’s: Fashion Me Now, Maja Wyh, Berta Bernad, Jeanne Damas, Life of Boheme, Anouk Yve, Toteme, Mija., Pinterest.

 

4 Comments

 • Oh! I loooove sweaters <3

  Beantwoorden
 • Die laarsjes lijken heel erg op die van Topshop. Weet niet zeker of het ze zijn. Natuurlijk niet duurzaam.. maar er staat wel een paar in maat 38 op UW.
  https://unitedwardrobe.com/nl/product/4126812

  Beantwoorden
 • Oef wat een prachtige combinaties weer!!! Daar word ik hebberig van! Weet jij trouwens een winkel waar je vintage levi’s kunt kopen? Ik zoek een lichte versie zoals op foto 5/6 en die laatste foto!!

  Bedankt voor de mooie plaatjes!

  Beantwoorden
 • Jaaa, inspiratie voorgeschoteld krijgen! Dat waardeer ik zeer 🙂
  Raap jij dit bij elkaar via Pinterest ofzo? Ik zou wel eens een ‘muze’ willen zoeken die wat meer mijn lichaamsbouw heeft, want zulke mooie grote jassen en truien zou ik compleet in verdwijnen… Heb jij tips over hoe ik het beste kan zoeken zonder me meteen te abonneren op modebladen?
  In China loopt iedereen nu trouwens in een enkellange winterjas die vooral lijkt op een slaapzak. Echt te lelijk, haha.

  Beantwoorden

Write a comment