Inspiratie

Fashion inspiratie: 26 streetstyle zomeroutfits (#1)

Yes, tijd voor een nieuwe dosis outfitinspiratie (de vorige gemist? Kijk hier en hier!). Het langzaam warmer wordende weer begint bij mij steeds meer vakantievibes los te maken, merk ik. In zo’n overgangsperiode haal ik altijd mijn zomeritems weer tevoorschijn (Espadrilles! Slippertjes! Luchtige jurkjes!) en heb ik extra zin om fijne streetstyle-outfits te zoeken. Gewoon lekker mooie plaatjes kijken en inspiratie opdoen voor nieuwe combinaties met wat ik al in mijn kast heb, en bepalen wat op mijn capsulegarderobewishlist komt (momenteel is die vrij leeg – bewust -, maar ik blijf bezig met de zoektocht naar de perfecte zomerjurk en ik heb mezelf voorgenomen om met niet minder dan dat genoegen te nemen).

De outfits die je in dit artikel tegenkomt, zijn vaak vrij simpel en bestaan vaak uit slechts enkele items. Ik houd niet zo van poespas. Wél van zwierige jurkjes, relaxte slippers, rokjes die bést-een-tikkeltje-sexy-mogen-zijn, luchtige blouses en relaxte broeken. Het liefst een beetje tijdloos, neutraal en toch vrouwelijk – allemaal outfits die heel capsulegarderobe-waardig zouden zijn. Ik hoop dat ze ook jou kunnen inspireren voor je zomergarderobe. Enjoy! 🙂

 

tumblr_oo0et97EEc1sj6bxfo1_1280

#1

Deze foto heeft alles in zich om mij fashion-wise lekker te maken voor een vakantie. I love it all: de jurk en het superschattige tasje aan de linkerkant en de kasjmieren trui en de witte jeans (al moet ik nog even over een drempel heen voordat ik mijn eigen kont erin durf te hijsen) aan de rechterkant. Ik weet dat rieten manden een trend zijn (beware: je gaat er nog meer tegenkomen in deze post) en dat zou bijna een reden zijn om er niet verliefd op te worden, maar ik kan er niks aan doen. Fantastisch vind ik ze.

 

capture-d_ecc81cran-2016-04-11-acc80-19-17-41

#2

Oké. Zo’n super exposing badpak is natuurlijk niet voor elk lichaam weggelegd (zo zou ik er boob-wise niet snel mee gaan lopen). Maar toch geeft het me inspiratie. Denk het badpak weg en denk er een zwarte, mouwloze top voor terug en ineens heb je een veel toegankelijkere outfit. Ik ben groot fan van de top in de jeans, en niet alleen voor vrouwen met maat 36. Show those curves! Ik heb nog twee soortgelijke sjaaltjes en ik denk dat ik ze bij hete dagen maar weer eens om mijn hoofd ga knopen…

 

Majorelle-Spring-Summer-2017-Lookbook03

#3

Wat een fijne, romantische jurk uit de Majorelle collectie van Revolve (niet fair of duurzaam, dus ik ga hem niet promoten met een linkje :)). Ondanks dat-ie een hoog ‘Het Kleine Huis op de Prairie’-gehalte heeft, kan ik hier echt verliefd op worden. Ik zie mezelf er al in rondzwieren op vrije zomerdagen, heerlijk!

 

29a244b0bd5883388b8607cd38d74bf0

#4

Wat een fijne, casual outfit; en toch chique. Voor de denim-op-denimlook geldt: you hate it, or you love it. Ik ben sówieso van het LOVE IT kamp. Vooral als het om ietwat verwassen, raw denim gaat, zoals op de foto, ben ik fan. Op de sandaaltjes ben ik hoteldebotel verliefd. De kleur, de bandjes, het matte suede-achtige materiaal… een prachtige basic!

 

48180025

#5

Zo’n fijn ensemble, dit! Heel vakantie-proof!

 

d912c8bfa8f521a715e816a00d0616f3

#6

Ik hou van de eenvoud van deze outfit. Het straalt een mooie puurheid uit; weinig trendgevoelig. Elke vrouw zou een mooie, trui met Bretonse streep in haar capsulegarderobe moeten hebben, als je het mij vraagt. Het blíjft mooi.

 

5944f6b63f51ee8a4dc871ac6d67831e

#7

Deze wat wijder zittende playsuit is toch perfect voor warme zomerdagen?
Lekker luchtig en ook nog eens chique. I like.

 

Schermafbeelding 2017-04-28 om 12.56.42

#8

Deze outfit mag dan misschien suggeren dat je recht van een tennisveld af komt gelopen; ik vind ‘m mooi. Het ninties plooirokje is sexy zonder ordinair te zijn en de grote hoeveelheid wit geeft een lekker zomers gevoel. Desalniettemin neemt het niet weg dat ik er nóóit mee weg zou komen: hoe houd je een compleet witte outfit OOIT wit op het strand? Ach ja, mooi is het wel. Om naar te kijken, in ieder geval.

 

tumblr_onj25bHYnH1r7r778o1_1280

#9

Deze jurk uit de Mango Committed collectie (hier meer over deze collectie), die is gemaakt van duurzamere materialen, vind ik fantastisch. Lucy Williams van Fashion Me Now ziet er prachtig uit. Een tijdje geleden heb ik de jurk ook gepast in de winkel (ik wilde hem niet kopen, maar gewoon even kijken hoe dat prachtige item op mijn lichaam zou staan), maar op de één of andere manier veranderde hij mij in een kamermeisje, in plaats van in een sophisticated summer queen. Desalniettemin zou ik graag nog eens zo’n mooie zomerjurk in mijn kast willen zien.

 

daa947d946a649d735324b9103f293b6

#10

Prachtig, dit. De kleurencombinatie, het samenspel van materialen. Het is dat ik weet dat ‘perfect’ niet bestaat. Want dit ensemble komt toch wel heel dichtbij, hoor…

 

14145601_1773363906280462_138940180_n-1

#11

Van deze foto word ik blij. Nu geloof ik dat niet elk figuur even gemakkelijk met een zomerjurkje en platte loafers weg komt (ook ik zou het niet zo snel dragen, denk ik), maar ik vind het wel heel leuk. Ook de zonnebril vind ik awesome.

 

b43e9519e84b1a26661027ba6b8a4284

#12

Het is niet zozeer de letterlijke outfit die me op deze foto inspireert; meer de sfeer, de zwierigheid van de stoffen en de beweeglijkheid. Zo tof!

 

summer-accessory-basket-adenorah-2-1024x1279

#13

Zo chique! Nu ben ik zelf niet het meest ladylike schepsel op deze planeet (witte kleding gaat ‘m net worden, net als figure hugging stoffen die gemakkelijk kreukelen), maar ik vind dit zo mooi! Vooral de pantalon maakt het af. Een linnen blouse (zoals de Lina top van Reformation, die ik ook heb) is wat mij betreft echt een musthave voor een zomercapsulegarderobe.

 

cbb0d9adc53dfa415fabff42bd416a9d

#14

Naast dat ik dit een ontzettend schattige foto vind (echt: cute, cute, CUTE!), heb ik stiekem een zwak voor enorme tentenjurken. Ze zitten heerlijk, ze bedekken goed en ze zijn het allerluchtigste dat je op warme dagen kunt dragen. Doe mij zo’n jurk…. en zo’n leuk kindje 😉

 

C-B1a8SXsAEeLXL

#15

Ohlala! Jeanne Damas kan zoveel hebben. Deze outfit vind ik een prachtige combinatie tussen de Franse stijl en een vleugje Nineties vibes (de wikkeljurk, de krijtstreep). Heel tof. Van de schoenen ben ik fan.

 

Lucy-Williams-Fashion-Me-Now-Robe-Life-_

#16

Wat een fijne, casual outfit is dit. Dit vest is goud, toch? Heerlijke, grove structuur en hoppa, ceintuurtje eromheen en je ziet er fantastisch uit, terwijl het voelt alsof je in je ochtendjas rondloopt. Just how I like it… 🙂

 

8ff3fc29cb04204aa008658996c3e9c5

#17

Meisjesachtige jurken als deze zullen niet bij iedereen in de smaak vallen (“hallo, ik ben toch geen 8 meer?”), maar ik vind het op de één of andere manier wel schattig en leuk. Ook weer zo zwierig, en superfijn voor op vakantie.

 

lrnce+fashion

#18

HOE tof zijn deze slippers? Ze zijn van LRNCE, het label van de Belgische Laurence Leenaert, die in Marrakesh woont en daar ook haar collecties met de hand laat maken. Geloof me: álles op haar website is hebberigmakend  (o.a. schoenen, slippers, kleden en tassen). Hier vind je de website van LRNCE.

 

24d8ea7d66cf0f34b877156795c9cf09

#19

Awesome foto, dit. En mooie outfit. De blouse is misschien ietwat te bloot voor de gemiddelde vrouw, maar het romantische sfeertje is iets dat we allemaal na kunnen maken met een soortgelijke blouse – je ziet ze nu erg veel. Middenblauwe (raw) Levi’s 501 cut-off shorts zijn ook weer zo’n wardrobe musthave, wat mij betreft (bij Episode hebbenze hele mooie voor € 22,50 en ook bij de IJ-hallen vind je ze, soms zelfs voor een tientje!).

 

FMN-Lucy-Williams-A-Weekend-In-Rome-Photo-Diary-161-687x916

#20

I love this. Ik ga rood weer steeds leuker vinden en dit rokje vind ik awesome. Tof gecombineerd ook, met de streepjesblouse.

 

C-hPWRuVwAAAYv4

#21

Voor mij is deze combinatie van Sabina Socol de perfecte casual outfit: een simpel t-shirt, simpele jeans en espadrilles. Ik heb mijn zwarte lievelingen van Castañer onlangs weer uit mijn kast gehaald en ik ga je garanderen: deze fijne basics gaan weer een actief leventje tegemoet deze zomer!

 

2d11ab7e8e1b76cff52b84b4c618cb91

#22

Bij deze outfit gaat het mij vooral om het gestreepte shirt (die mouwen <3) en het rokje. Zo’n leuke, eenvoudige combinatie, die zowel vanuit netjes als casual oogpunt een goede is. Combineer ze met fijne sandaaltjes, mooie, witte sneakers, espadrilles of met heels – ik vind het allemaal mooi.

 

644aa1b6aa7ba801bab80bc66e35572a-1

#23

Ik vind dit zo tof! Het denimjack heeft precies de juiste wassing en gecombineerd met een wit t-shirt (het sjaaltje is optioneel – zonder vind ik het ook mooi, maar misschien net wat minder speciaal) en je bent in een split second veranderd in een stijlvolle casual nineties chick. Altijd goed!

1c492c612a6ca7facfaf90467bb970bb

#24

Ontzettend basic, maar een typische altijd-goed-outfit voor als je op warme nog een béétje netjes voor de dag wilt komen: een witte blouse doet het altijd goed op jeansshorts.

 

d1fb72f5d4c5d61986e576c7001598c5

#25

In zo’n jurk zou ik mijn hele vakantie wel willen rondlopen. Zo relaxed! Ik weet niet van welk merk deze is, maar hij zou zomaar van Reformation of Faithfull (beide fair & sustainable fashion!) kunnen zijn. Comfort zal altijd mijn belangrijkste modepijler blijven en op dat gebied zie je met deze outfit wel goed.

 

14b17006ea3044043fd22f76603fd62b

#26

Blij word ik van outfits als deze. Ook weer zo simpel, maar zo stijlvol en comfortabel! En zo capsulegarderobewaardig: deze items kun je werkelijk met álles combineren.

 

Foto’s (credits):
Fashion Me Now, Jeanne Damas, Brittany Bathgate, Life of Boheme, Adenorah, Sabina Socol, Fashion Gone Rouge, Les Coyotes de ParisGala Gonzalez, overig: Pinterest.

5 Comments

 • Heerlijke inspiratie <3 Waarom is het niet gewoon lekker zonnige weer altijd 🙁 ?

  Beantwoorden
 • Wat een fijn inspiratie. Ik vind outfit 10 ook errug dicht tegen perfectie aanzitten. Al weet ik helaas ook dat het mij niet echt zou staan.

  Beantwoorden
 • Je had me al bij de eerste jurk, wat een droom. Net als die een na laatste dus. Ik ben helemaal weg van lange wikkeljurken.

  Beantwoorden
 • Nummer 3, zo’n prachtige jurk! Maar helaas wel een met een hoog gehalte “wanneer trek je zoiets aan??”

  Beantwoorden
  • Haha ja, ik snap wat je bedoelt. En toch zou ik – mocht ik ‘m ooit op de één of andere magische reden in m’n kast krijgen – zoiets hebben van “ahh fuck it, ik ga er gewoon elke dag in rond paraderen!”. Niet op werkdagen, trouwens. Maar wel op vakantie en in het weekend! Al bedenk ik me tijdens het typen van deze reactie dat ik dat nu wel heel stoer zeg, maar dat-ie natuurlijk wel wit is. En dat Sara en witte jurken niet zo goed samengaan qua netheid… 😉

   Beantwoorden

Write a comment