Fair fashion

Fashion inspiratie: 29 comfortabele, (meestal ;)) eenvoudige outfits!

Ik vond het weer eens tijd voor een nieuwe inspiratiewaterval. Dit keer is het wederom een mash-up van allerlei soorten outfits die ik de afgelopen maand tegenkwam. De rode draad? Ze zijn allemaal erg comfortabel en – met hier en daar een uitzondering – erg eenvoudig. Omdat ik nu natuurlijk ben begonnen met het bouwen aan mijn capsulegarderobe (iets dat ik de afgelopen maanden onbewust al in gang had gezet), laat ik me vooral inspireren door trui-of-blouse-met-jeans-outfits. Mijn overtuiging? Je hoeft niet elk seizoen twintig verschillende trends achterna te lopen om er fantastisch uit te zien. Onderstaande dames weten met exact de juiste items of kleine tweaks een simpele outfit stunning te maken. Mijn inspireert het in elk geval. Enjoy! 🙂

 

1d3a99e1e87286e35ea4cdd25812f1dd

#1

Bij deze outfit ben ik vooral fan van de schoenen. Ik hou van Mary-Janes, niet alleen omdat ik een subtiel bandje om de enkel om de één of andere reden iets sensueels vind hebben. Ze zijn ook nog eens erg praktisch. Als ik ergens namelijk een hekel aan heb, is het hakken waar je hiel bij elke stap uit lijkt te schuiven (wat nogal snel het geval is als je ze niet te klein koopt). Mooie zwarte Mary-Janes staan ook nog op mijn wishlish. Hoewel ik nog geen perfect paar heb gevonden, geloof ik dat ze een goede aanvulling zijn op mijn capsulegarderobe.

 

Processed with VSCO with hb1 preset

#2

Wat een fijne everyday outfit! Simpele trui, mooie jeans, glimmende schoenen vind ik ook leuk en óóóhh… die soort-van-luipaardprint-maar-dan-veel-stipperiger-jas… Hoe leuk!

 

2076785f21ddc65346e68e856d9efd4c

#3

Wat een prachtige make-up look: matte, rode lipstick en verder helemaal naturel – dat betekent: ook geen mascara voor de verandering. Ik ben fan!

 

7f4a9f8f515773f04f673a56fb13e061

#4

Ik wil nog een keer ene mooie, duurzame suit pants kopen. Dit mid-waist model vind ik erg mooi, en de eenvoudige combinatie van hierboven zou ik zo dragen.

 

222aa3ce3ea2ab80ff8f508d21baf5b4

#5

Een stukje gedurfder is deze voorjaarslook. Maar zo, zo mooi! Ik vind alles geweldig, van de opvallende oorbellen tot de wijduitlopende ‘awkward length’ jeans en de babyroze, halfhoge hakjes. Het is een look die ik vooral fantastisch vind staan bij de wat smallere heup (en dus zou ik het zelf niet zo snel aantrekken, vrees ik), maar ik vind het wel hele fijne inspiratie: het is weer eens wat anders dan die eeuwige, Hollandse skinny jeans met sneakers!

 

450ca66aa9e400e3be9db9cf3b55d9de

#6

Een perfect voorbeeld van “eenvoud siert de mens”. Een simpele blouse en dito jeans, hier en daar een sieraad naar keuze & you’re good to go! Deze look staat iedereen prachtig, denk ik. Welk figuur je ook hebt.

 

man-repeller-sf-closets-cristina-palomo-nelson_350

#7

I LOVE THIS! Romantisch-meets-stoer: ik vind de blouse geweldig, de vintage jeans ook en luipaardschoentjes blijven een guilty pleasure van me.

 

14785130062610200_a580xH

#8

Hoewel deze look heel eenvoudig is, biedt hij me toch goede inspiratie: het herinnert met eraan dat een trui ook gewoon in een jeans gedragen kan worden. Dezelfde outfit, maar dan compleet anders gedragen. Nice, dat ga ik binnenkort ook eens doen! 🙂

 

8bd89a53f7fca5b75ba44ab61e4290df

#9

Op en top classy. Wat een mooie tas, en wat een mooie combinatie!

 

f3b9571ae7dca1b6e9d930a392ebf0a7

#10

De superlichte jeans is een item dat ik niet zo vaak op straat tegenkom. Niet zo gek: een lichte skinny jeans maakt je er nou niet bepaald slanker op, iets waar veel mensen waarde aan hechten. De dame op de foto – Berta Bernad – kan dan ook werkelijk álles hebben, maar ik vind het wel fijne inspiratie. Wederom ontzettend simpel gecombineerd: blouse + enkellaarsjes, klaar.

 

tumblr_ohqae8SFOg1r7r778o1_1280

#11

Fijne outfit van Lucy Williams. Ik vind de jeans geweldig en de schoentjes ook.

 

Jade-Lai-Creatures-of-Comfort-What-to-Wear-This-Week-Style-Man-Repeller-17

#12

Oké, in het rijtje ‘eenvoudige outfits’ is dit misschien een iets meer doordachte, maar ik kon het niet laten om deze fantastische kleurencombinatie met je te delen. Geweldig, toch? Al die verschillende kleuren en toch een prachtig geheel – zelfs met die (AWESOME!) knalrode laarsjes eronder.

 

3515142e28f679c9b14582fc707a5841

#13

Na een tijdje sieraadloos te zijn, ga ik de statementoorbeel steeds meer waarderen. Helemaal omdat-ie een hele eenvoudige outfit meteen een enorme pimpbeurt geeft en het sjiekgehalte met tien punten stijgt. Ik vind deze kleurencombinatie ook interessant. Het zijn kleuren die ik niet snel zou dragen (want: ik = comfortzonekleurenmeisje), maar die wel goed te combineren zijn en dus niet zouden misstaan in een capsulegarderobe.

 

pinupluna

#14

Dit wikkeljurkje van het eerlijke en duurzame merk Faithfull is voor mij echt hét perfecte zomeritem. Toen ik het merk ontdekte, was het jurkje helaas al uitverkocht. Als iemand een soortgelijk item spot, let me know! Perfect voor alle vakanties en zwoele zomeravonden…

 

f0dd0e18851d58feb98560202f1288a0

#15

Gewoon een hele fijne everyday outfit in een heerlijke kleurencombinatie. Ik vind de opkomst van de ribbroek een hele interessante, helemaal gecombineerd met suede (zááácht!)

 

tumblr_oe7q3kyIqX1s6ug14o1_1280

#16

Perfection – that’s all I have to say… 🙂

 

f043293d408dc17497800e6f2471c9e7

#17

Nog zo’n perfecte zomerjurk. Ontzettend vrouwelijk en sensueel, maar wel heel ‘aards’ en weinig luxueus: precies wat ik mooi vind.

 

image

#18

Ook deze landelijke look met seventies vibe vind ik erg mooi, vooral hoe de broek om de taille valt. Love it!

 

inspiration 3

#19

Comfy-cool, yes please! Ik vind een pantalon en een simpel streepjesshirt een hele mooie combinatie. Supermakkelijk te combineren, en heel chique!

 

helenafeat_1024x1024

#20

Bij deze foto is het voor de verandering het kapsel dat ik erg mooi vind. Nonchalant naar achteren gebracht, geeft het meteen een hele natuurlijke vibe mee aan de look. Het super aaibare jack zou ik ook houden, trouwens.

 

tumblr_oi3cy1zaDI1rw4hpzo1_1280

#21

Gewoon een hele mooie combinatie, die geruite jas en de trui-met-jeans-combi. De bordeauxrode laarsjes vind ik ook érg tof, overigens.

 

w621_large

#22

Ik zoek nog mooie loafers om in de lente met zo’n outfit als hierboven rond te paraderen. Zowel fijn in je vrije tijd (want: ontzettend comfortabel!) als naar het werk (want: net genoeg). Mooi!

 

9a3ad9a777fb9cf54f0a8537bb994f20

#23

Hoewel zo ongeveer half Nederland met deze Vans rondloopt, blijf ik ze leuk vinden. Bovenstaande combinatie zou ik zelf wat minder snel dragen – ik weet niet precies waarom. Maar toch vind ik het erg leuk om naar te kijken. De ruffles, het speelse karakter van de jeans en die leuke sneakertjes maken met gewoon blij.

 

b96c3e30a49eff1919bf882082521125

#24

Toch wel heel tof, zo’n lange blazer als Mary-Kate Olsen op de foto hierboven draagt. Met een simpele pantalon en brogues is het toch net weer een ander, modieuzer plaatje dan een standaard blazer. Nice!

 

Filippa-K_1

#25

Gewoon een fijne outfit.

 

tumblr_oiuxht3eJp1qbsfxio1_400

#26

Hoe comfortabel ziet dit heerlijke broekpak eruit? Ik zou het zo willen hebben, en er de hele zomer in rondlopen. Helemaal op mijn vrije dagen en tijdens vakantiewandelingen. Zo fijn!

 

2070905

#27

De laatste weken heb ik een enorme girlcrush ontwikkeld op Cindy Crawford in haar nineties supermodel jaren. Wat een prachtige, sensuele vrouw! Ik vind deze combinatie met een simpele coltrui en raw jeans heel mooi. Nu heeft Cindy sowieso natuurlijk niet veel meer nodig om er fantastisch uit te zien, maar ik denk dat deze combinatie mooi staat bij elke vrouw en elk figuur.

 

320ccd095adfd76044552bebe3862e5d

#28

Ik ben sta-pel-verliefd op deze muiltjes. Ik geloof dat het deze exemplaren van By Far shoes zijn. Ik heb ze al sinds vorig jaar op het oog. Juist met een oversized (vintage) Levi’s 501 en een simpele, witte blouse vind ik ze erg gaaf. Deze outfit is een beetje Man Repelling – I know – maar  ik zou het zó dragen.

 

IMG_8552

#29

Er was een periode dat ik alleen maar van midden-tot-lichtblauwe jeans hield, en de donkerblauwe jeans een beetje te netjes begon te vinden. Die tijd begint langzaam te veranderen: als ik complete jeans outfits zoals die hierboven zie, word ik erg blij. Onwijs classy, dit. Fijne inspiratie!

Meer outfit-inspiratie?
Bekijk ook de vorige fashion inspiratieposts!
(hierhier, hier en hier)

1 Comments

  • Ik houd echt van simpel en basic <3 Maar dan wel bijvoorbeeld een skinny jeans en simpel vest, dus niet items zoals op sommige foto's die lekker outstanding zijn!

    Beantwoorden

Write a comment