Fashion outfit Inspiratie
Fair fashion

Fashion Inspiratie (met een persoonlijk stukje)

Ik wil dit fashion inspiratie artikel graag wat persoonlijker beginnen. Met niet per se een punt dat ik wil maken, maar een aantal rondfladderende gedachtespinsels die het maken van dit artikel bij me opriepen. Als ik terugblik op de beelden die mij de afgelopen jaren op modegebied hebben geïnspireerd, zie ik dat er veel is veranderd. “Jaa heeeheee….” zul je nu waarschijnlijk zeggen, “de mode verandert toch ook continu? En daarmee je smaak?” Ja, dat klopt. Een paar jaar geleden was ik helemaal into Scandinavisch design, ook mode. Toen werd het nog minimalistischer. En nu neig ik wat meer naar de French country lady-like, als ik het dan zou moeten omschrijven. Maar mode-wise is dat niet het enige dat me opvalt.

Als ik terugkijk op de beelden die ik twee jaar geleden als inspiratie zocht, waren dat veel oversized tops. Ik leefde in súper oversized, hooggesloten sweaters en blouses, met daaronder skinny jeans. En niet alleen omdat het ‘in’ was, maar vooral omdat het veilig voelde. Met mijn lange benen ben ik altijd blij geweest. Maar ik was minder blij met mijn figuur vanaf mijn heupen naar boven. Ik vond mezelf te breed, mijn kont te breed en niet mooi gevormd (dan kun je natuurlijk zeggen: “ga dan naar de sportschool”, maar dat deed ik dan weer niet), mijn taille te breed, mijn borsten te dikmakend bij niet-getailleerde outfits en in mijn hals heb ik een dunne huid, waardoor je al mijn adertjes goed ziet (mijn moeder zei altijd: “dat rivierenlandschap heb je van mij”). Ik ben mijn hele leven lang erg kritisch geweest op mezelf en mijn lichaam. Te kritisch. Ik wist zelf ook wel dat ik een normaal figuur had, maar toch kon ik het niet helpen dat negatieve gedachten soms de overhand namen. Ze waren er gewoon, of ze nou ergens op sloegen of niet.

Maar het laatste jaar is daar veel verandering in gekomen. Héél veel. Ik denk doordat het komt dat alles met elkaar in verbinding staat en dat mijn persoonlijke verandering een grote invloed heeft op mijn zelfbeeld. Ik weet beter wat ik wil en ik begin een aantal hele sterke persoonlijke passies te ontwikkelen (duurzame mode, anyone? ;)). Dat stuurt enorm en het geeft me rust. Dit komt onder andere doordat ik het afgelopen jaar veel bezig ben geweest met filosofieën waar ik me toe aangetrokken voel (o.a. het Taoïsme en andere oosterse levenswijsheden, Socrates en Epicurus) en dat heeft me voor mijn gevoel veel dichter bij mezelf gebracht. En daardoor ben ik veel meer tevreden en échter geworden, in alles, en zit ik lekkerder in mijn vel. Letterlijk. Ik begin eindelijk langzaam te beseffen dat mijn lichaam niet een doel is, maar een tool. Een gift waar ik liever dankbaar en vol trots gebruik van wil maken, dan dat ik het ontevreden ga verstoppen en niet alles eruit haal.

De verandering in mijn zelfbeeld zorgt er nu voor dat ik letterlijk meer van mezelf durf te laten zien. Jullie zullen het misschien niet eens doorhebben, maar voor mij is het al heel wat dat ik wat vaker huid laat zien in mijn hals. Dat ik soms iets getailleerds aan doe en een korte blouse draag, waardoor mijn kont (in skinny jeans – niet blote kont natuurlijk, gekkie!) niet is bedekt. Dat ik een keer een strak jurkje aan doe, hoewel ik me daar nog best wel kwetsbaar in kan voelen. Wat ik probeer te zeggen: ik accepteer én accentueer mijn lichaam steeds meer en dat is iets waar ik eigenlijk heel trots op ben, omdat het me een lange weg heeft gekost. Ik ben hier overigens niet aan het azen op opmerkingen over mijn figuur, het is gewoon écht hoe ik me voel en lange tijd heb gevoeld. Hoe onterecht dat misschien ook lijkt voor een ander, ik ervaar(de) het toch echt zo.

Zo. Nu terug naar deze eigenlijk vrij eenvoudige, maar door dit lange verhaal ineens moeilijk gemaakte inspiratiepost. Ik raak nog steeds geïnspireerd door wat wijdere items, maar niet omdat ik me wil verstoppen, maar omdat ik comfort en (bewegings)vrijheid heel belangrijk vind. En daarnaast zoek ik steeds meer naar getailleerde, vrouwelijke items die iets meer ruimte laten voor skin showing. En dat besef maakt me blij, het zegt iets over mijn véél positiever geworden zelfbeeld dat ik dat doe. Hup, niet dat shirt over de broek, maar ín de broek! Show them what you got – wat voor figuur je ook hebt, elk lichaam mag benadrukt worden. Zelfs het decolletté komt vaker terug in mijn inspiratieposts. Nóg een mijlpaal – niet dat ik daar ineens de nadruk op ga leggen, maar ik heb minder de behoefte om het allemaal te verstoppen. Waarom zou ik? Wat me wel een beetje dwars zit, is dat vrijwel alle vrouwen in deze post een heel klein maatje dragen. Ze zien er fantastisch uit, maar ze zijn geen realistische afspiegeling van de gemiddelde vrouw, die er net zo fantastisch uit kan zien. Bovendien kunnen ze onterecht het idee geven dat dit voor mij de norm of het ideaalbeeld is. Laat ik hier duidelijk over zijn: dat is het niet. Verre van. Het meest blij word ik van de goodlooking bum in het midden van deze post. Ik wou dat Pinterest, en eigenlijk alle media, wat meer variatie zouden laten zien. Ook de fashion blogs, de Instagrammers… the awesome real woman is ver ondervertegenwoordigd. Maar hé, dat betekent niet dat ze zich niet kan laten inspireren door onderstaande beelden! Anyway, enjoy!

 

 

CmgLqSoWYAEdvPh

Alles aan deze outfit vind ik perfect. Het is zó toegankelijk en tegelijkertijd zo mooi! Ik hou van een simpel wit t-shirt in een jeans, die strak om het middel zit en verder wijd uitloopt. Het nonchalante haar en het fantastische mandje, dat me overigens erg onpraktisch lijkt. Maar ach, still love it 🙂

54980009

Hoe chique is dit! Wat een inspirerende kleurencombinatie! I begin een snelgroeiende liefde te ontwikkelen voor wijde culottes met halfhoge blokhakesandaaltjes. Supervrouwelijk en volgens mij zit het ook nog eens heerlijk. Maar vind maar eens een perfecte, duurzame culottes… Zo’n touwriem vind ik overigens helemaal geen slecht idee.

-1_13

Ook het wikkelkimonojasje is een item waar ik de laatste tijd verliefd op ben. Heel elegant met simpele, aansluitende suit pants en een subtiel hakje, zoals de slingback hierboven. Stuk voor stuk items die niet misstaan in een basic garderobe, want ze zijn allemaal gemakkelijk met andere basic stukken te combineren. Ik vind dit echt heel mooi.

15f94314daf8d7ac35a10c773502a0de

Ooh la la! Hoewel ik twijfel of deze outfit mij zou staan, vind ik het wit heel chique. Alles klopt, van de diepe V-hals (moet je ook maar net mee rond durven lopen), de oversized blazer, de wijduitlopende, nét iets te korte broek. Eigenlijk vind ik het een raar idee dat hij iets te kort is, maar toch vind ik het heel stijlvol ogen met de heels met dunne bandjes.

Processed with VSCOcam with g3 preset

Wat een fijne vakantiejurk. Heerlijk wijd, een tikkeltje romantisch en onwijs luchtig. Ik zou er zo voor tekenen, één en al comfort (en als je dikker of zwanger wordt, kun je dat ding zelfs nog blijven dragen! Handig! ;))

tumblr_o9yhugjxg21qdsqp6o1_1280

Wat betreft de foto: op de één of andere manier hebben Franse bloggers als Jeanne Damas en Adenorah de neiging om hun Franse roots lekker uit te buiten. Ze gaan maar wat graag ietwat patriotistisch met stokbroden, croissants, Bretonse strepen en baretten op de foto. Maar ach, wie kan hem ook blamen, als je zo’n sfeervol, romantisch land onder je bips hebt. Adenorah ziet er wat mij betreft awesome uit in deze casual zwart-witte outfit. De sexy-chique sandaaltjes zijn wat stoerder gemaakt met gerafelde jeans en een simpele trui. Love the booming sunglasses (eyecatching!) en het schattigste tasje van de wereld.

tumblr_o95sb3YPXI1qdsqp6o1_1280

Ik heb een zwak voor het landelijke, vrije gevoel dat ik krijg als ik naar babouches (Marokkaanse, dichte slippers) kijk. In het najaar ga ik met mijn vriend naar Marokko en ik kan niet wachten om met een prachtig paar thuis te komen. De tuniekjurk trekt echt mijn aandacht, ik vind hem zó mooi. En helemaal in de ongewone combinatie met een jeans. Perfectie bestaat. Nice.

3

Ik hou van deze shorts. Volgens mij is het wel een derrierebenadrukker (dus dat moet je maar net willen), maar het oogt wel heel chique. Misschien iets te kort voor op het werk, maar een waardevolle toevoeging op elke nettevrouwengarderobe.

sabina socol outfit inspiration

Echt, ik ben zó verliefd op mijn muze Sabina Socol… zij rockt élke outfit, kiest perfecte, nonchalante combinaties uit en staat perfect op elke foto met haar ‘je ne sais quoi’-blik. Als zij een stippenjurkje met rode, suede instappertjes met kleine hak draagt, kan ik alleen maar minutenlang kijken. En op haar slippertjes kwijlen in de webshop van By Far.

7c67a0460f575648e239f3e871ac7d05

Wat wijdere suit pants met chique slippers, de ideale resortcombinatie!

Processed with VSCO with a6 preset

Deze foto zou ik alleen al tussen dit rijtje zetten vanwege de superbum. Deze dame ziet er fantastisch uit met een eenvoudige witte linnen blouse en de perfecte jeans.

tumblr_o9ws6a6Zv71qdsqp6o1_1280

Pfoe! Even echt: HÓE gaaf is deze lange, soepelvallende kimonojas? Ik vind de print prachtig, de combinatie van het goudgroen en de rode details en al helemaal als-ie interessant wordt gedowndressed zoals hierboven, met een jeans.

91b607fd6fac78f90853ce798d2904ae

Oké. Compleet witte outfits die superstrak zijn in de taille zijn misschien nog even een brug te ver. Ik vind dit interessante kijk-inspiratie, maar ik zie mezelf er zo gauw niet in lopen. Ik vind de combinatie wit-en-soort-van-wit-met-een-vleugje-rood-en-een-vleugje-lichtbruin heel tof. En wederom weer zo’n onpraktisch tasje, dat je de hele tijd vast moeten houden en wat daarom helemaal niet bij me past, maar ach. Het is leuk om naar te kijken, zullen we maar zeggen.

12912444_1710970749186691_1419338121_n

Mooie jeans en een nog mooiere top. Er is iets met een deep-v-top met lange mouwen. Het is heel sexy, maar ook gekleed en chique. Nu ben ik niet zo’n boob showing girl, maar als ik dit zo zie, vind ik dat het geen kwaad kan om soms wat meer huid te laten zien dan een boothals. Toch maar een keer eentje vinden.

Schermafbeelding 2016-07-16 om 21.39.58

Super basic, deze outfit van Jeanne Damas, maar wel fijne inspiratie, júist omdat-ie zo basic is. Neem een simpel, gestreept shirt, een simpel denimrokje en espadrilles en je bent er al. Hup, het warme zomerweer in. IJsjes eten.

f1513ecf0d1aa4a8e37c6cf0a1327b73

Hoewel ik momenteel vooral in mijn super low key afgeknipte Levi’s rafelshorts rondloop (totaal níet chique), vind ik bij het zien van deze foto dat ik maar eens een mooie high waisted shorts moet vinden. Elk t-shirt staat er mooi op en als er íets is dat het vrouwelijke figuur accentueert…

0988a658d60b928e8bae7691f44f792d

Het is vooral de overall kleurencombinatie van deze foto die me inspireert. Wat een fijne, zachte pasteltinten bij elkaar! Lichtblauw, zachtgeel en zachtroze, heel uitnodigend… 207a132dc6bd9dde91809f3eb6202a93

Ahh… de folk blouse. Fijn door zijn bohemian gevoel, de relaxte fit en het feit dat het letterlijk op elke broek mooi staat (ja echt: skinny jeans, boyfriend jeans, mom jeans, suit pants, taille shorts… Wederom een diepe V-hals, die veel huid laat zien, maar niet per se sexy is. Perfect!

4 Comments

  • Ah liefde voor mode! En wat fijn dat je nu zo veel beter in je vel zit.

    Beantwoorden
  • Mooi. Je persoonlijke stuk én natuurlijk de looks.

    Beantwoorden
  • Superpost! Dank!

    Beantwoorden

Write a comment