Fair fashion

Fashion Inspiratie – Streetstyle outfits!

Kouder weer = warmere kleding. Bij mij uit het zich de laatste jaren soms een beetje in een “fuck it, ik kan me niet schelen hoe ik eruit zie, als ik het maar lekker warm heb”-attitude. Function over fashion speelt een grotere rol in mijn garderobe dan ik ooit had gedacht, en dat is alleen maar meer geworden sinds ik in Amsterdam ben gaan wonen. Sindsdien heb ik namelijk geen auto meer, en fiets ik meer dan ik ooit heb gedaan (elke dag minimaal een halfuur naar mijn werk en weer terug). Regen, wind en kou: het moet allemaal zonder moeite getrotseerd kunnen worden, want ik ga écht niet elke ochtend tijdens de morning rush in volgepakte trams en metro’s zitten. Daarom heb ik deze parka aangeschaft en ben ik de laatste dagen met a-sexy monsterwanten te bewonderen op de fiets (wederom: wat kan mij het schelen?!). Tijd om mezelf bij de modeles te houden – ik moet helaas toegeven dat het de laatste tijd echt een beetje nodig is. Tijd voor wat fashion inspiratie: (streetstyle) outfits met een winters randje die ons de komende maanden stylish door de kou gaan slepen. Enjoy!

 

bg3b71861

Laat ik beginnen met de meest fantastische outfit aller tijden. Disco glitter girl meets circusdirecteur meets sophisticated fashion woman; werkelijk alles aan deze outfit glanst en glittert en ik kan het niet anders dan fantastisch vinden. Basic is goed, maar een beetje meer shine in ons leven kan ook geen kwaad, toch?

2f6d268900000578-3362922-stylish_the_former_child_star_wore_a_monochrome_look_and_put_her-a-77_1450292479894

Noem het een tikkie shabby, maar ik hou van deze outfit – en dan in het speciaal van de broek met vouw en het jasje. Het doet Mary-Kate niet bepaald groter lijken, maar toch voel ik me er wel erg aangetrokken door. De broek is gemakkelijk te combineren (ik zou ‘m dragen met een strakke, dunne top met col) en het jasje ku je werkelijk overal overheen gooien om jezelf wat meer body te geven. Mooi!

SIMON MILLER FALL/WINTER 2015

Ik geloof dat dit de outfit-met-een-broek-waar-een-scheur-in-zit is die ik ooit heb geplaatst – en nog steeds vind ik dat een downside aan de outfit. Ik ben gewoon niet zo van de scheuren; ik zie het nut er niet van in om iets dat heel is, kapot te maken (noem het nuchter of traditioneel, it’s just not for me). De rest van de outfit vind ik echter geweldig. Prachtige boots, geweldige jas en al helemaal met het denim jack eronder. Goede winterbasics!

5ab3f865e4336374c5bcbfd2afdd7643

Geweldige teddyjas. Volgens mij is-ie van H&M en momenteel héél gewild. Helaas mag ik hem niet kopen van mijn fair fashion regime, anders was hij waarschijnlijk wel in mijn bezit geweest. Je wilt haar toch meteen knuffelen, nu?!

c2f08bf0b797de3245549dd023655a0c

Love the jacket and the sweater. Ik weet nog niet zo goed wat ik van te 7/8 jeans vind in de winter (tenzij je ze met een wat hogere  enkellaars combineert), maar het bovenste 3/4 deel van de outfit vind ik een pláátje.

3-tt-width-970-height-1229-crop-1-format-four_columns-except_gif-1-scale_up-1

Pure Sophisticated Woman Perfectie. Niks meer aan deze heerlijk warme outfit doen.

cvywaw4wyaeri6t

Bovenstaande outfit is niet per se iets dat ik zelf zou dragen; de bonte combinatie van materialen zou voor mij een beetje too much zijn (en dat geldt vooral voor de pantalon vs. de schoenen). Toch merk ik dat ik wat langer naar deze foto kijk, als hij voorbij komt. Op de één of andere manier vind ik het toch interessant: experimenteren met verschillende materialen op elkaar kan een interessant plaatje opleveren.

3808c2c0c3bee0b7e8ce04543d801f70

Gewoon goede basics. Op zich geen bijzondere outfits, maar moet dat dan?! Een denimjack en out-of-bed-hair kunnen genoeg voor je doen om er smashing uit te zien (maar wat staat Sabina Socol niet?!)

20151001_pfwss16_6818_jpg_7428_north_660x_white

Chique combinatie. Prachtig jack, de eenvoudige outfit eronder staat Jeanne Dames ook goed en het herinnert me eraan dat een mooie riem nét dat beetje meer kan geven waardoor je outfit echt ‘af’ is.

b1ae822bfce64fd107558e59f0d6b7dc

Los van de sokken (ik vind ze niet per se stom, maar ze zouden niet zo bij mij passen – ik zou eerder voor 20 den pantykousjes gaan) vind ik dit een heerlijke winteroutfit. Geef mij die jas (maar alleen als het geen echt bont is, natuurlijk)!!!

tumblr_ofb94udqhw1qfx583o1_1280

Hele, héle lange jassen, enkellaarsjes, een goeie sjaal en een warme muts blijven een geweldige combinatie. Mooi shot, dit.

bb10327f4de74e02b8b892ea44cbfde7

Nu weet ik niet of de roze zonnebril iets voor mij zou zijn (al vind ik ‘m wel erg gaaf!), vind ik de combinatie van een suede rokje, een trui, een panty en enkellaarsjes wel een combinatie waar ik mezelf de komende winter in zie.

date-outfits-leandra-medine-man-repeller-16

What’s not to love about Leandra? Wederom glitters, en daarom heb ik deze outfit ook uitgekozen. De jeans zijn perfect met de glittersokken (inspiratie!) en ik bedenk me nu dat een simpele bretonse strepentop geweldig combineert met een (spijker)blouse. Eentje om uit te proberen!

tumblr_o3wyfmwcqm1r0ldx9o1_1280

Oké, wederom los van de broekscheuren vind ik dit een fijne outfit. Niet per se heel chique, maar wel een fijne basic outfit voor van die dagen waarop ik denk: “eehhh… ik heb geen zin om moeite te doen, maar ik wil ook niet in mijn joggingbroek naar buiten”. Ik denk dat ik dan zoiets ga doen.

dfc8e3f3e011e5f1f79e9f4112989b56

Bij deze foto is het vooral Ashley’s outfit die ik interessant vind. Ik hou van haar voorliefde voor (vintage?) loafers, gecombineerd met grote jassen en kleden. Wat een fijn ding ook weer, dit. En de zonnebril zou ik ook wel een maandje willen lenen.

e4565590a66ba73870c7a1dad3a2275a

Weer zo’n fijne basic “ik-heb-geen-zin-om-moeilijk-te-doen”-outfit. Oké, misschien is een (nep?)bontjas met blote enkels een beetje een vreemde combi (het is toch óf warm, óf koud?!), maar ik vind het wel fijne inspiratie.

f0fba0717df5b640ae80fd9086a785db

Espadrilles behoren niet tot mijn favoriete najaarsschoeisel. Ze zitten allang weer in de doos met zomerkleding, maar toch vind ik dit een fijn plaatje om naar te kijken. Spijkerjack en jeans met dun coltuitje: I like!

f480364c54c113cf91f37a50c56ad514

Prachtige top met overslag van Rouje.

fall-outfit-formulas-from-our-favorite-french-it-girls-1966192-1478402951-600x0c

Hoewel ik niet per se van ben van de erg hoge taille in dit plaatje, vind ik een oranje/roestbruine corduroy broek (en net flared ook!) echt fantastisch. De combinatie met de donkerblauwe trui en het bordeauxkleurige tasje is echt mijn herfstfavoriet als het op kleuren aankomt. Prachtig, toch?!

fc4766446580a4b89ed5e5da024eea54

Een beetje veel velvet misschien, maar ik vind het toch wel érg chique, hoor. Helaas heb ik een paar maanden geleden mijn velvet blazer verkocht, daar heb ik nu toch wel een beetje spijt van. Achja…

sezane_editorial_3

Strepentop + jeans of een wollen / suede rokje blijft een hele, héle fijne basic combinatie.

street_style_paris_fashion_week_primavera_verano_2017_161427835_867x1300

Misschien is het nu al een beetje (te) koud voor een outfit als deze, maar toch wilde ik hem je niet onthouden. Een oversized trenchcoat is zo’n ding waarvan ik erg blij ben dat het bestaat, evenals de klassieke loafers. Als ik naar deze foto kijk, wil ik metéén ook zo’n heerlijk vallende witte jeans. Nee wacht, ik wil gewoon haar hele outfit. Love it!

tumblr_odnp7w7wez1ups8cco1_1280

So nineties, deze look op deze geweldige foto van Alexa Chung. Alles klopt: de jas (glanst-ie nou?), de relaxte t-shirt-jeanscombinatie en haar kapsel. Niet per se een outfit die ik zou dragen; wél een prachtige fashionfoto als je het mij vraagt.

tumblr_ofz20oq1lh1qdsqp6o1_1280

Wat een fijne, glanzende oversized top is dit. Perfect op een goede, rauwe skinny jeans. Ook weer het contrast in stofjes is wat ik zo leuk vind in deze outfit.

Foto’s: Pinterest.

Write a comment